Στ. Πλουμιστός: Το μπλε χρώμα μας επηρεάζει σε πνευματικό επίπεδο

👉Σήμερα στον κλάδο της λεγόμενης «χρωματικής ιατρικής» το μπλε χρώμα...

👉Σήμερα στον κλάδο της λεγόμενης «χρωματικής ιατρικής» το μπλε χρώμα... έχει ερευνηθεί ότι μας επηρεάζει σε πνευματικό επίπεδο. Πρόκειται για την έκθεση του ασθενούς σε δέσμες μπλε φωτός από ειδικούς προβολείς ή με την ηχοθεραπευτική νοερή απεικόνιση. Όταν συμβαίνει αυτό η αύρα παίρνει την δόνηση του χρώματος και την μεταφέρει ενεργειακά στο σώμα.

Γι αυτό το λόγο έχει μεγάλη σημασία το χρωματικό μας περιβάλλον. Στο σπίτι, στην δουλειά, αλλά και σε άλλες επιλογές που κάνουμε ακόμα και στα ρούχα που φοράμε φαίνεται ότι τα χρώματα παίζουν σημαντικό ρόλο. Κάθε χρώμα έχει την δική του δόνηση και επηρεάζει όχι μόνο την πνευματική και ψυχική κατάσταση του ανθρώπου αλλά και τη φυσική.

Ωστόσο, η πιο σημαντική δόνηση για τον κάθε οργανισμό, είναι η δόνηση του φωτός του ήλιου, που δίνει και τα επτά χρώματα του ουράνιου τόξου (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, γαλάζιο, μπλε, βιολετί) τα οποία και αντιστοιχούν στα επτά 7 ενεργειακά κέντρα τα ονομαζόμενα τσάκρα.

Το μπλε χρώμα 
Είτε το γνωρίζουμε είτε όχι, το μπλε χρώμα μας επηρεάζει σε πνευματικό επίπεδο, επομένως είναι συνετό να γνωρίζουμε τη σημασία του, δεδομένου ότι τα χρώματα επηρεάζουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε ή αισθανόμαστε.

Για παράδειγμα, σημειώστε πώς αντιδράτε όταν βλέπετε το μπλε χρώμα. Νιώθετε ήρεμια; Ή λυπη;

Ανάλογα με την εμπειρία της ζωής σας, αυτό το χρώμα μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή σας προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Αυτό είναι σημαντικό γιατί η κατανόηση των βαθύτερων εννοιών των χρωμάτων επηρεάζει θετικά το πνευματικό ταξίδι ενός ανθρώπου.

Το μπλε χρώμα αφορά την ειρήνη και την ηρεμία
Οι περισσότερες πηγές προσδιορίζουν το μπλε χρώμα ως το χρώμα της γαλήνης και της ηρεμίας. Επιπλέον, στα περισσότερα βιβλία, το μπλε χρώμα είναι το χρώμα της πνευματικότητας και της εξουσίας. 

Στη σύγχρονη ενεργειακή θεραπεία (νοερή χρωματική απεικόνιση ), το μπλε χρώμα έχει μια πιο πρακτική άποψη. Χωρίς να αναφερθεί σε πολλές λεπτομέρειες, ένας θεραπευτής μπορεί να χρησιμοποιήσει μπλε χρώμα (αύρα) για να καταπραΰνει τον πόνο και να σταματήσει την αιμορραγία. Αυτό συμβαίνει επειδή το μπλε χρώμα σύμφωνα με τελευταίες έρευνες έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Αλλά το μπλε χρώμα έχει επίσης μια πιο βαθιά πνευματική έννοια. 

Το μπλε χρώμα απεικονίζει την υψηλότερη ψυχή
Στο βιβλίο του «Επίτευξη της ενότητας με την υψηλότερη ψυχή», ο Choa Kok Sui εξηγεί ότι ένα μπλε μαργαριτάρι αντιπροσωπεύει συχνά την ανώτερη ψυχή. Αυτό αντιπροσωπεύει την προσωποποίηση του θεϊκού εαυτού που είναι ο στόχος του καθενός στο πνευματικό του ταξίδι.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτή την ερμηνεία, δεν αποτελεί έκπληξη γιατί πολλά βιβλία θεωρούν το μπλε χρώμα ως το χρώμα της εξουσίας. Η  ανώτερη ψυχή είναι η καθοδηγητική δύναμη στη ζωή μας, δηλαδή ο Δημιουργός - Θεός που τα "περιορισμένα" μυαλά μας μπορούν να κατανοήσουν ευκολότερα.

Αρνητική πνευματική έννοια του χρώματος μπλε
Δεδομένης της βαθιάς πνευματικής φύσης του μπλε χρώματος, θα νομίζατε ότι δεν υπάρχουν αρνητικές πτυχές. Αυτό δεν ισχύει. Όπως σε όλα υπάρχει δυαδικότητα, έτσι υπάρχει αρνητική πλευρά και στο μπλε χρώμα. Φυσικά, ο όρος «αρνητικός» δεν σημαίνει απαραίτητα κακό ή λάθος. Είναι όπως τα χρήσιμα αλλά κακά βακτηρία που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Το μπλε χρώμα σχετίζεται επίσης με τη θλίψη, την κατάθλιψη και τα μελαγχολικά συναισθήματα. Όταν κάποιος λέει ότι «αισθάνεται μπλε», αναφέρεται ενστικτωδώς στην αρνητική πλευρά του χρώματος.

Όσο πιο σκούρα είναι η σκιά του μπλε, τόσο πιο εύκολο είναι να προκαλέσετε αυτά τα συναισθήματα. Η ανασταλτική όψη του μπλε μπορεί επίσης να οδηγήσει στο να κολλήσετε την αρνητική πλευρά του. Επίσης, μπορεί κανείς να αρνηθεί να προχωρήσει είτε διανοητικά είτε συναισθηματικά.

Οι διαφορετικές πτυχές του μπλε χρώματος.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μπλε χρώμα για να επηρεάσετε τη νοοτροπία σας και να σας οδηγήσει σε μια καλύτερη ζωή. Για παράδειγμα, εάν "αισθάνεστε μπλε", αποφύγετε να περιβάλλεται τον εαυτό σας σε πιο σκούρες αποχρώσεις. Προσπαθήστε να κοιτάζετε τον ουρανό ή τους πίνακες με ανοιχτό μπλε χρώμα.

Συνήθως στις ηχοθεραπευτικές συνεδρίες με τους πελάτες μου, χρησιμοποιώ μπλε περιβάλλον ουρανού ή θάλασσας. Στο δε κείμενο που ακούνε εμπεριέχονται αποχρώσεις του μπλε ανάλογα το βιογραφικό ερωτηματολόγιο που έχει συμπληρώσει το άτομο.

Παραλλαγή του μπλε χρώματος
Το μπλε χρώμα έχει πολλές παραλλαγές τόνων και το καθένα έχει το πνευματικό του νόημα. Για παράδειγμα, το σκούρο μπλε σημαίνει εμπιστοσύνη, αξιοπρέπεια, ευφυΐα και εξουσία. Στη συνέχεια, υπάρχουν πιο ελαφριές αποχρώσεις που σημαίνουν ειρήνη, γαλήνη, αιθέρια και πνευματικότητα. 

Ενδεικτικές αποχρώσεις του μπλε είναι
  • Μπλε ρουά.
  • Ναυτικό μπλε.
  • Ζαφείρι.
  • Γαλανό του ουρανού
  • Άνθος μπλε γιασεμί.
  • Απαλό μπλε της θάλασσας.
  • Μπλε του ουρανού.
  • Μπλε άνθος Delphinium
  • Τουρκουάζ.

Το μπλε έχει τις πιο πολύπλοκες και αντιφατικές σημασίες από κάθε άλλο χρώμα. Όπως κι εμείς που το επιλέγουμε! Η πολυπλοκότητα του μπλε απεικονίζεται από την ποικιλία των αποχρώσεών του...
Το απαλό γαλάζιο του ουρανού είναι για τους πιο πνευματικούς και αιθέριους. Το άπειρο, την ειρήνη και την ηρεμία - όλα χαρακτηριστικά των ουρανών.

Το μπλε της θάλασσας αντιπροσωπεύει την δροσιά και τη δύναμη της ειλικρίνειας, την καθαριότητα και την αξιοπιστία. Μας μιλά για τη σοβαρότητα και τη δέσμευση για στενή επικοινωνία με τους άλλους.

Τέλος το σκούρο μπλε, χαρακτηρίζει την αξιοπρέπεια της πραγματικής εξουσίας και ηγεσίας, που κερδίζει κάποιος από τη νοημοσύνη και την εμπιστοσύνη. Ας σκεφτούμε χαρακτηριστικά τις βαθύτερες λίμνες και ωκεανούς που υποστηρίζουν ατελείωτες ποικιλίες ζωής!

Οι περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν ότι τους αρέσει τουλάχιστον μία από τις αποχρώσεις του μπλε. Σε χώρους μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση και ηρεμία ενώ σε ρούχα προσδίδει αξιοπιστία και ασφάλεια. Αποχρώσεις του, όπως το γαλάζιο και το σιέλ, μπορούν να μειώσουν την διάθεση για φαγητό.

Εκφράζει: 
  • Εξουσία - Ηρεμία
  • Εμπιστοσύνη - Αξιοπρέπεια
  • Κατεστημένο - Δύναμη
  • Εξουσία - Σιγουριά
  • Γαλήνη - Αξιοπιστία 
Η πνευματική έννοια του μπλε χρώματος
Το μπλε εμπεριέχει την ενδοσκόπηση και τον υγιή εσωτερικό διάλογο, προκειμένου το άτομο να ισορροπήσει όσα του προβάλλονται από τα εξωτερικά γεγονότα του περιβάλλοντός του και της καθημερινότητας. 

Στο μπλε οι εξωγενείς παράγοντες, δεν επηρεάζουν την εσωτερική του γαλήνη. Στο χρώμα αυτό, ο άνθρωπος παραδίδει τη θέλησή του στην Ανώτερη Θεία Θέληση. 

Το μπλε διαθέτει ως σημαντικό συστατικό του την επικοινωνία και το άτομο στο μπλε επιτυγχάνει τόσο την ορθή τοποθέτηση απέναντι στον εαυτό του, όσο και απέναντι στον άλλο. Έχει επίσης, συνείδηση της ευθύνης του εαυτού του, των λόγων και των πράξεών του. Κύριο χαρακτηριστικό του μπλε, το αίσθημα εμπιστοσύνης. 

Το μπλε χρώμα λοιπόν έχει πολύ μεγάλη πνευματική επιρροή και έχει ισχυρό θεραπευτικό αποτέλεσμα, αν φυσικά ξέρετε πως να το χρησιμοποιήσετε σωστά. Αν χρειάζεστε ησυχία, ηρεμία και γαλήνη αρχίστε να «αισθάνεστε το μπλε».

Σταύρος Πλουμιστός
Spiritual Energy Healingman
Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος 
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Το μπλε χρώμα μας επηρεάζει σε πνευματικό επίπεδο
Στ. Πλουμιστός: Το μπλε χρώμα μας επηρεάζει σε πνευματικό επίπεδο
https://cf.ltkcdn.net/paranormal/images/orig/200711-2120x1415-aura.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_20.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_20.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content