Το ελληνικό αρωματικό που είναι φυσικό αντιβιοτικό και ρίχνει τη χοληστερόλη

Το ελληνικό αρωματικό που είναι φυσικό αντιβιοτικό και ρίχνει τη χοληστερόλη

👉Το ιδιαίτερο αυτό βότανο δεν είναι άλλο από τη ρίγανη, η οποία σφύζει από αντιοξειδωτικές ουσίες... και είναι πλούσια σε ισχυρά συστατικά που την κάνουν ταυτόχρονα ένα αποτελεσματικό φυσικό αντιβιοτικό, αντιμυκητιακό παράγοντα και όχι μόνο.

Αυτό το μικρό θαμνώδες φυτό, που ανήκει στην ίδια οικογένεια με τη μέντα, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φαινόλες, τερπένια και τερπενοειδή, οργανικές ενώσεις με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που του χαρίζουν επίσης το μοναδικό άρωμά του

Φρέσκια, αποξηραμένη, με τη μορφή αφεψήματος ή ως λάδι (το ριγανέλαιο ως συμπλήρωμα είναι διαθέσιμο και σε μορφή κάψουλας), η ρίγανη έχει πολλά ευεργετικά οφέλη για την υγεία.
Υπογραμμίζεται ότι το αιθέριο έλαιο ρίγανης, το οποίο λαμβάνεται με απόσταξη, έχει πολύ πιο συμπυκνωμένη μορφή και σε καμία περίπτωση δεν προορίζεται για κατανάλωση εκ του στόματος.

Ας εξερευνήσουμε με ποιους τρόπους μπορεί να μας κάνει καλό η ρίγανη.

Με «όπλο» την υψηλή περιεκτικότητα σε καρβακρόλη, φαινόλη με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, η ρίγανη μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση βακτηρίων.

Έρευνα σε πειραματόζωα έχει καταδείξει πως το αιθέριο έλαιο ρίγανης ήταν σχεδόν εξίσου αποτελεσματικό με τη χορήγηση αντιβίωσης απέναντι σε λοίμωξη με χρυσίζων σταφυλόκκοκο. Σαφώς, όμως, απαιτούνται περαιτέρω έρευνες και κλινικές δοκιμές προς επαλήθευση του ευρήματος.

Μελέτες, τόσο σε πειραματόζωα, όσο και σε ανθρώπους, έχουν δείξει ακόμη πως η ρίγανη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της «κακής» LDL χοληστερόλης μέσης της καρβακρόλης και θυμόλης που περιέχει.

Η φρέσκια ρίγανη, αλλά και το λάδι, αποτελούν επίσης ισχυρό αντιοξειδωτικό παράγοντα. Στην πραγματικότητα η περιεκτικότητα της ρίγανης σε αντιοξειδωτικές ουσίες είναι πολύ υψηλότερη από τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά, ανά γραμμάριο.

Πειραματικές μελέτες, που και σε αυτή την περίπτωση χρίζουν επαλήθευσης, έχουν προσδώσει επίσης στη ρίγανη ιδιότητες καταπολέμησης μυκήτων, όπως ο ζυμομύκητας candida, ο οποίος φυσιολογικά εντοπίζεται στον ανθρώπινο οργανισμό, όμως η υπερανάπτυξή του συνδέεται με γαστρεντερικά προβλήματα και λοιμώξεις.

Το λάδι ρίγανης ενδέχεται να λειτουργεί συνολικά ευεργετικά για την υγεία του πεπτικού συστήματος σκοτώνοντας παράσιτα που ευθύνονται για διάρροια, πόνο και φούσκωμα στην κοιλιά, και προστατεύοντας έναντι του συνδρόμου διαρρέοντος εντέρου.

Το βότανο ενδέχεται να διαθέτει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, και πάλι εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας σε καρβακρόλη, σύμφωνα με προκαταρκτικές έρευνες σε πειραματόζωα, όπως επίσης δύναται να λειτουργήσει και ως παυσίπονο.

Ορισμένες εργαστηριακές μελέτες, την ίδια στιγμή, έχουν δείξει πως η καρβρακρόλη μπορεί να διαθέτει και αντικαρκινικές ιδιότητες συγκεκριμένα στις περιπτώσεις καρκίνου του πνεύμονα του μαστού και του ήπατος.

Τέλος, και εδώ επίσης με «οδηγό» την καρβακρόλη, η ρίγανη μπορεί να αποδειχθεί και ευεργετική εάν ενσωματωθεί σε ένα πρόγραμμα απώλειας σωματικού βάρους, αν και σε αυτή όπως και τις προαναφερθείσες περιπτώσεις, απαιτούνται περαιτέρω έρευνες επαλήθευσης.


Το διάβασα στο ygeiamou.gr


 
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1717,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,31,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,565,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,24,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,617,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,29,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,35,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,65,Κόσμος,9091,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,11,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,27,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5702,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2273,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,18,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,444,Eco-News,2644,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Το ελληνικό αρωματικό που είναι φυσικό αντιβιοτικό και ρίχνει τη χοληστερόλη
Το ελληνικό αρωματικό που είναι φυσικό αντιβιοτικό και ρίχνει τη χοληστερόλη
Το ελληνικό αρωματικό που είναι φυσικό αντιβιοτικό και ρίχνει τη χοληστερόλη
https://i1.prth.gr/images/963x541/files/2020-08-28/200826165505_oregano.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_144.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_144.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content