Με Σ. Ρουβά εγκαινιάστηκε το υποβρύχιο μουσείο στην Αλόννησο – Δείτε εντυπωσιακά βίντεο και εικόνες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Με Σ. Ρουβά εγκαινιάστηκε το υποβρύχιο μουσείο στην Αλόννησο – Δείτε εντυπωσιακά βίντεο και εικόνες

👉Το πρώτο υποβρύχιο μουσείο στην Ελλάδα εγκαινίασε η Υπουργός Πολιτισμού... και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη στην Περιστέρα της Αλοννήσου, την ώρα που καταδυόμενοι σε βάθος 25 μέτρων ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο Σάκης Ρουβάς, -ως πρώτος επίσημος επισκέπτης και κάνοντας ελεύθερη κατάδυση-, έκοβαν την κορδέλα στο αρχαιότερο επισκέψιμο ναυάγιο στον κόσμο, ισάξιο σε μοναδικότητα με τον Παρθενώνα. Το εμβληματικό έργο των Υποβρυχίων Μουσείων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, βραβευμένο τέσσερις φορές, σε Ευρώπη και Ελλάδα, είναι ένα έργο καινοτομίας και προστιθέμενης αξίας για τον πολιτισμό, τον τουρισμό και το περιβάλλον.

Από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, που το ναυάγιο ανοίγει για το κοινό, οι δύτες θα καταδύονται με ταμπλέτα που παρέχει πληροφοριακό υλικό για τα αρχαιολογικά ευρήματα που αποκαλύπτονται μπροστά στα μάτια τους στον πανέμορφο βυθό του θαλασσίου πάρκου των Βορείων Σποράδων. 

Πέντε υποβρύχιες κάμερες μεταδίδουν real time εικόνα 24 ώρες το 24ωρο στο site nous.com.gr Το Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού στην Χώρα της Αλοννήσου προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία εικονικής κατάδυσης, σε όσους δεν μπορούν να καταδυθούν, χάρη στα γυαλιά τρισδιάστατης επαυξημένης πραγματικότητας. Το Κέντρο οργανώνει αυτέ τις μέρες για παιδιά και ενήλικες εκπαιδευτικό πρόγραμμα -μουσειοσκευή- με θέμα την υποβρύχια αρχαιολογία.

Λίνα Μενδώνη, Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού: «Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή, ιστορική στο πλαίσιο της τοπικής ιστορίας της Αλοννήσου. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις τους πρώτους καταδυόμενους σε ένα χώρο ο οποίος μετά από πολύ συστηματική προσπάθεια αποδίδεται πιλοτικά μέχρι τον Οκτώβριο και από τον Οκτώβριο και μετά σε συστηματική λειτουργία, στους κατοίκους της Αλοννήσου, την Ελλάδα και τη διεθνή κοινότητα. Η Αλόννησος έχει το μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα να έχει αποφύγει τη λαίλαπα του τουρισμού της προηγούμενης δεκαετίας. Έτσι έχει ένα εξαιρετικά σημαντικό φυσικό περιβάλλον και κυρίως έχει ένα θαλάσσιο περιβαλλοντικό πάρκο. Ο συνδυασμός αυτός του πάρκου με έναν ενάλιο υποθαλάσσιο αρχαιολογικό χώρο της δίνει ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα σε σχέση με πολλές άλλες περιοχές της χώρας μας και της Μεσογείου. Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι ο στόχος μας, είναι ο στόχος της κοινωνίας όχι μόνο της ελληνικής αλλά του πλανήτη. Στο πλαίσιο αυτό, αυτός ο συνδυασμός του περιβάλλοντος και του πολιτισμού δημιουργεί προϋποθέσεις για μια τεράστια υπεραξία στη συγκεκριμένη περιοχή τόσο συμβολική όσο και πραγματική. Υπ’ αυτή την έννοια θεωρώ τον εαυτό μου πάρα πολύ τυχερό που σήμερα εκπροσωπώντας και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχα τη χαρά, την τύχη και την τιμή μαζί με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, αγαπητό φίλο, να αποδώσουμε σε όλο τον κόσμο τον υποθαλάσσιο χώρο του ναυαγίου της Περιστέρας. Ενός ναυαγίου εξαιρετικά σημαντικού καθώς είναι από το πρωϊμότερα, τα παλαιότερα που έχουμε όχι μόνο στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο αλλά και στον κόσμο».

Σάκης Ρουβάς: «Είχα τη μεγάλη χαρά και την τιμή να καταδυθώ στο πρώτο επισκέψιμο ναυάγιο της χώρας στα ανοιχτά της Αλοννήσου, έπειτα από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού. Πρόκειται για μια σπουδαία εμπειρία καθώς το ναυάγιο της Περιστέρας, με τους 4000 αμφορείς, αποτελεί το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο, χαρακτηρίζεται από άποψη μοναδικότητας ως ο «Παρθενώνας των ναυαγίων» όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε, ενώ καθιερώνει, πλέον, τη χώρα μας στο «χάρτη» του παγκόσμιου καταδυτικού τουρισμού. Συγχαρητήρια στο Υπουργείο Πολιτισμού, στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, καθώς και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του σημαντικού έργου».

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Πολιτισμός, Τέχνη, Τουρισμός, Αγορά, όλα μαζί εδώ σήμερα. Ευχαριστώ όλους, από τον Δημήτρη Μαυρίκη, τον πρώτο που βρήκε το ναυάγιο και το δήλωσε, τους ανθρώπους που πάλεψαν τόσα χρόνια, τους ανθρώπους του νησιού που μας ενέπνευσαν, που μας έκαναν να το ερωτευτούμε, να το αγαπήσουμε και να το κάνουμε πράξη. Ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι είναι να το κάνεις. Εμείς το κάναμε και ήμασταν συνεπής. Ευχαριστώ την Υπουργό Λίνα Μενδώνη για τη συνεργασία, γιατί ενστερνίστηκε το όραμα μας, το αγκάλιασε και το έκανε πράξη, ενώ τόσα χρόνια δεν γινόταν πράξη. Ευχαριστώ το Υπουργείο Πολισμού, την Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων, το Σάκη Ρουβά που ήρθε εδώ και δείχνει ότι είναι πρόθυμος να βοηθήσει τα εργαλεία προώθησης του τουρισμού, του πολιτισμού και την Ελλάδα. Ευχαριστώ την Ελπίδα Χατζηδάκη που ήταν η πρώτη που το ανέσκαψε. Ανεβάζουμε την Ελλάδα πιο ψηλά στην πιο δύσκολη στιγμή. Στη δυσκολότερη στιγμή εμείς δεν παραδινόμαστε, δεν σηκώσαμε τα χέρια ψηλά όπως κάνουν ορισμένοι που κλαίνε πάνω από τις στάχτες. Δώσαμε και δίνουμε καθημερινή μάχη για να μπορέσουμε να σηκώσουμε την Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τον τουρισμό μας πιο ψηλά. Γιατί το Υποβρύχιο Μουσείο είναι ένα εργαλείο τουρισμού. Τα μνημεία πρέπει να αποδίδονται στην ανθρωπότητα γιατί έτσι προστατεύονται και συντηρούνται. Ο πολιτισμός είναι βαθιά αναπτυξιακό εργαλείο. Συνεχίζουμε και σε συνεργασία με την Υπουργό Λίνα Μενδώνη αξιοποιούμε άλλα τέσσερα ναυάγια που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή, έχουν περάσει από το ΚΑΣ και προχωρά η διαδικασία ώστε να γίνουν επισκέψιμα. Η Αλόννησος, η Θεσσαλία και η Ελλάδα αποδίδουν στην ανθρωπότητα των «Παρθενώνα των Υποβρυχίων Μουσείων». Το ναυάγιο της Περιστέρας είναι από άποψη μοναδικότητας ισάξιο με τον Παρθενώνα γιατί είναι το αρχαιότερο ναυάγιο -435π.Χ- που μπορεί να καταδυθεί άνθρωπος στον πλανήτη. Εδώ ενώνουμε δυνάμεις, κερδίζουμε με πράξεις. Αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλους: Να ξέρουν να συνεργάζονται, να αγαπούν τα πράγματα με τα οποία ασχολούνται, να τα πιστεύουν, να βάζουν στόχους και να τους πετυχαίνουν. Εμείς πήραμε τα ναυάγια τα αναδείξαμε και τα αναδεικνύουμε, αναβαθμίζουμε τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους. Γιατί εδώ δουλεύουν άνθρωποι. Φέρνουμε το μέλλον στο παρόν, προδιαγράφουμε το μέλλον. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Χρειάζεται συνεργασία και ένωση δυνάμεων».

Πέτρος Βαφίνης, Δήμαρχος Αλοννήσου: «Σήμερα για την Αλόννησο είναι μια ιστορική ημέρα. Από τη Δευτέρα ξεκινούν οι καταδύσεις για το κοινό για το πρώτο Υποβρύχιο Μουσείο της Ελλάδας. Εμείς τουριστικά έχουμε επενδύσει πάνω σ’ αυτό το ναυάγιο. Η Αλόννησος μπαίνει πλέον στον παγκόσμιο καταδυτικό χάρτη. Η Ελλάδα μπαίνει στον παγκόσμιο χάρτη των καταδύσεων. Επιμηκύνεται η τουριστική περίοδος διότι οι καταδύσεις γίνονται για τουλάχιστον οκτώ με εννέα μήνες το χρόνο και αυτό είναι το κέρδος στην τοπική οικονομία. Ανοίγουν πάρα πολλές θέσεις εργασίας. Υπάρχουν τρία καταδυτικά κέντρα, θα γίνουν και περισσότερα. Μαζί, σε συνεργασία πάντα με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συνεχίσουμε να το προβάλλουμε, διότι από εδώ και πέρα πρέπει να μαθευτεί σε όλο τον κόσμο. Αυτό θα είναι το μέλημά μας, να μάθει όλος ο κόσμος γι’ αυτό το ναυάγιο».

Voice Healing: Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης,
Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες,
Αυτοβελτίωσης και Αφυπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,392,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1787,ΑΠΟΨΕΙΣ,12,Άρθρα,808,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,86,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,633,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,75,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,697,ΒΙΝΤΕΟ,164,ΒΟΛΟΣ,15,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1781,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,102,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,107,ΕΛΛΑΔΑ,421,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,60,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,19,ΕΡΕΥΝΕΣ,24,ΖΩΗ,99,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,5,Θεσσαλία,1313,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,15,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,162,Κόσμος,9306,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,3,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,29,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,145,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1490,Πολιτική,6766,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5794,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,69,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,54,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1033,Τοπικά,11667,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2432,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,23,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,62,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,530,Eco-News,2698,GP - info,5,voice healing therapy,18,
ltr
item
Ploumistos.com: Με Σ. Ρουβά εγκαινιάστηκε το υποβρύχιο μουσείο στην Αλόννησο – Δείτε εντυπωσιακά βίντεο και εικόνες
Με Σ. Ρουβά εγκαινιάστηκε το υποβρύχιο μουσείο στην Αλόννησο – Δείτε εντυπωσιακά βίντεο και εικόνες
Με Σ. Ρουβά εγκαινιάστηκε το υποβρύχιο μουσείο στην Αλόννησο – Δείτε εντυπωσιακά βίντεο και εικόνες
https://www.lifo.gr/icache/500/264/1/1651117_alonisos_1.jpg
https://i.ytimg.com/vi/IoODzWfPbtA/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_13.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_13.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content