9 συνήθειες που σας απομακρύνουν από την ευτυχία

9 συνήθειες που σας απομακρύνουν από την ευτυχία

👉Σε μία διάλεξή της για το TED το 2013, η καθηγήτρια του πανεπιστημίου του... Χιούστον, Brené Brown, δήλωσε πως το να αποφεύγεις τα αρνητικά συναισθήματα ίσως είναι ακριβώς αυτό που σε κρατάει μακριά από την ευτυχία. 

Η ικανότητα να καταπνίγεις οτιδήποτε αρνητικό νιώσεις σε καθιστά ευάλωτη στο να πνίξεις, άθελά σου, την ευγνωμοσύνη και την ευτυχία. Μήπως οι εσωτερικές σου άμυνες και οι καθημερινές σου συνήθειες στέκονται εμπόδιο στην πραγματική ευτυχία;
 Να 9 πράγματα που θα μπορούσαν και να το κάνουν.

1 Δίνεις πολύ βάρος στην έννοια της ολοκλήρωσης

Το κυνήγι της ευτυχίας μπορεί τελικά να σε κάνει πιο δυστυχισμένο απ'ότι θα ήσουν αν απλά δεν ανησυχούσες και τόσο. Είναι λογικό αν σκεφτείς πως η πίεση που ασκείς στη ψυχολογία σου για να νιώσει ευτυχία είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με οποιαδήποτε άλλη μορφή πίεσης σε καταβάλλει κατά καιρούς.

2 Κρατάς τα πάντα μέσα σου

Αυτό είναι από τα κλασικά. Η ψυχολογία σου πέφτει και εσύ προσπαθώντας να ανταπεξέλθεις και να σκεφτείς αισιόδοξα, δεν αντιδράς και δεν μιλάς για το οτιδήποτε σου συνέβη και το πώς νιώθεις. Το κλάμα όμως είναι η φυσική άμυνα του οργανισμού για να αποφορτίζει την ενέργεια που προκαλείται από απρόσμενους εξωτερικούς παράγοντες και με το να το εμποδίζεις βάζεις την ψυχική αλλά και σωματική σου υγεία σε κίνδυνο.

3 Μοιράζεσαι τα πάντα

Μπορεί να λένε πως η ευτυχία διπλασιάζεται όταν μοιράζεται, και η δυστυχία διαιρείται, όμως το να μοιράζεσαι πολύ συχνά τα συναισθήματα και τις σκέψεις σου -θετικές ή αρνητικές- είναι επικίνδυνο για την ευτυχία σου. Κάποια πράγματα είναι καλό να τα μοιράζεσαι μόνο με το σύντροφό σου και όταν τα μοιράζεσαι με τους πάντες -λέγε με social media- τότε η ιδιαίτερη αυτή σχέση χάνει το νόημά της.

4 Είσαι συνέχεια δικτυωμένη σε social media

Μια πλευρά της ευτυχίας είναι σίγουρα η επικοινωνία με τους άλλους, αυτό όμως δεν σημαίνει ώρες ολόκληρες σπαταλημένες στο facebook. Έρευνες έχουν συνδέσει το ποσοστό δυστυχίας ενός ανθρώπου με το χρόνο που σπαταλάει δικτυωμένος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτοί που περνούσαν περισσότερο χρόνο online δήλωσαν ακόμα πως ένιωθαν λιγότερη ικανοποίηση. Η ευτυχία απομακρύνεται όσο εσύ προσπαθείς να βγάλεις φωτογραφία την τέλεια στιγμή σου, αφού ξεχνάς συχνά να τη ζήσεις. Όλα αυτά έχουν επιπτώσεις όχι μόνο στην αίσθηση ικανοποίησης αλλά και την παραγωγικότητά σου.

5 Επιμένεις να τα έχεις όλα

Ως σύγχρονη γυναίκα έχεις αναλάβει πολλαπλούς ρόλους. Μπορεί να ισορροπείς κάθε μέρα ανάμεσα σε δουλειά, σπίτι, υποχρεώσεις, παιδιά, κοινωνική ζωή και πιστεύεις πως αν τα καταφέρεις όλα θα είσαι ευτυχισμένη. Οι έρευνες όμως αποδεικνύουν πως οι "σούπερ μαμάδες” της εποχής μας διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο κατάθλιψης. Η απάντηση είναι να βλέπεις τη ζωή σου ρεαλιστικά και να επικεντρωθείς στο να έχεις αυτά που μετράνε για σένα και όχι "όλα”.

6 Δεν σκέφτεσαι το παρελθόν σου

Δεν μπορείς να προχωράς στο μέλλον κοιτώντας στο παρελθόν, αυτό είναι επιβεβαιωμένο. Όμως το συναίσθημα της νοσταλγίας για ο,τι καλό έχεις ζήσει κάνει στην πραγματικότητα πολύ καλό στον οργανισμό σου. Έτσι το να θυμάσαι τα αγαπημένα σου Χριστούγεννα ή τις τελευταίες σου διακοπές αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματός σου και σε κάνει να αισθάνεσαι πιο όμορφα και άνετα.

7 Δεν κινείσαι

Άλλο ένα κλασικό...Η κίνηση εκρρίνει ενδορφίνες στον οργανισμό σου κάνοντάς σε να νιώθεις ευχαρίστηση. Ένας μικρός περίπατος κάθε μέρα είναι αρκετός για να αυξήσει τα επίπεδα των ενδορφινών και να σε φέρει λίγο πιο κοντά στην ευτυχία.

8 Αντιστέκεσαι στην αλλαγή

Σε κανέναν δεν αρέσουν οι αλλαγές, ειδικά αν νιώθεις σχετικά ικανοποιημένη από τη ζωή σου. Είναι λογικό να αντιστέκεσαι στην αλλαγή, γιατί αλλαγή αυτόματα σημαίνει απώλεια μίας σταθεράς, αλλά αυτή η επιλογή μπορεί να σε κάνει μόνιμα δυστυχισμένη. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος, σύμφωνα με έρευνες, υπόκειται έντονη πίεση όταν προσπαθεί να αντισταθεί στην εξέλιξη των πραγμάτων. Άλλωστε κάθε φορά που κάτι αλλάζει, δεν χάνεις μονάχα κάτι, κερδίζεις αυτόματα και κάτι καινούργιο.

9 Δεν συγκεντρώνεις το μυαλό σου

Τις τελευταίες δεκαετίες έχει γίνει πλήθος ερευνών σχετικά με το διαλογισμό και την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και όλα τα στοιχεία δείχνουν πως ακόμα και 10 λεπτά αυτοσυγκέντρωσης ημερησίως έχουν θεαματικά αποτελέσματα. Ο διαλογισμός έχει τη δυνατότητα να επαναπρογραμματίσει τον εγκέφαλό σου και ως αποτέλεσμα θα μπορείς να συγκρατείς περισσότερες πληροφορίες και να αντιλαμβάνεσαι τον ψυχισμό των άλλων πιο εύκολα. Παράλληλα επιτρέπει στο σώμα σου να χαλαρώσει, σου διδάσκει την ευγνωμοσύνη και χαμηλώνει τα επίπεδα στρες κάνοντάς σε...ευτυχισμένη.

Το διάβασα στο www.madamefigaro.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1717,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,31,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,565,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,24,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,617,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,29,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,35,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,65,Κόσμος,9091,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,11,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,27,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5702,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2273,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,18,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,444,Eco-News,2644,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: 9 συνήθειες που σας απομακρύνουν από την ευτυχία
9 συνήθειες που σας απομακρύνουν από την ευτυχία
9 συνήθειες που σας απομακρύνουν από την ευτυχία
https://files.missbloom.gr/2019/03/iStock-904186578.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/08/9_10.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/08/9_10.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content