Γιατί οι Αρχαίοι Έλληνες Εμφανίζονται Γuμνoί στην Τέχνη

Γιατί οι Αρχαίοι Έλληνες Εμφανίζονται Γuμνoί στην Τέχνη

👉Τα αρρενωπά γυμνά είναι ο κανόνας στην ελληνική τέχνη και γλυπτική, παρόλο που οι ιστορικοί δηλώνουν.... ότι οι αρχαίοι Έλληνες φορούσαν τα ρούχα τους . 

Νέες έρευνες δείχνουν ότι η τέχνη μπορεί να μιμείται τη ζωή πιο στενά από ό,τι είχε μπορεί να είχε σκεφτεί ο καθένας, προηγουμένως.

Όπως αναφέρεται στο Live Sciense και μας μεταφέρει το greecehighdefinition.com, το γuμνό ήταν μια “φορεσιά” που χρησιμοποίησαν οι αρχαίοι καλλιτέχνες για να απεικονίζουν διάφορους ρόλους ανδρών, οι οποίοι κυμαίνονταν από τον ηρωισμό και την κατάστασή τους, έως και την ίδια την ήττα.

“Στην αρχαία ελληνική τέχνη υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη γuμνότητaς που μπορεί να σημαίνουν πολλά διαφορετικά πράγματα”, δήλωσε ο Jeffrey Hurwit, ιστορικός της αρχαίας τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον. “Μερικές φορές είναι αντιφατικές.”

Η πρόσφατα δημοσιευμένη έρευνα του Hurwit δείχνει ότι οι Έλληνες περπατούσαν γύρω από το μπουφέ τους, σε ορισμένες περιπτώσεις, χωρίς να φoρούν κάτι. Οι άντρες περπατούσαν ελεύθερα γυμνoi και απελευθερωμένοι από τους μανδύες τους, τόσο στην κρεβατοκάμαρα όσο, ενδεχομένως και στα πάρτι που ονομάζονταν συμπόσια, όπου εκεί έτρωγαν και έπιναν. Το γuμvό ήταν επίσης δημοφιλές στα αθλητικά πεδία και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Υπάρχουν, άλλωστε τόσες πολλές εικόνες από Έλληνες αθλητές.

Ωστόσο, «είναι γενικά αποδεκτό, ότι οι Έλληνες άντρες, δεν περπατούσαν γυμvoi στην πόλη, ούτε καβαλούσαν τα άλογά τους γuμvοi και, σίγουρα, δεν πήγαιναν στη μάχη yυμvoί», είπε ο Hurwit. “Στα περισσότερα δημόσια μέρη, τα ρoύχα δεν ήταν προαιρετικά, ενώ στην μάχη θα ήταν αυτοκτονία».

Οι πολεμιστές και οι ήρωες συχνά, αλλά όχι πάντα, παρουσιάζονται ως yuμvές φιγούρες. Οι καλλιτέχνες, με αυτό τον τρόπο, επεδείκνυαν τη φυσική ρώμη των ανδρών την οποία χρησιμοποιούσαν για να νικήσουν τους εχθρούς τους. Αλλά, όπως είπε ο Hurwit, αν μπορείτε να πάτε στη μάχη χωρίς ρoύχα, θα πρέπει να είστε αρκετά καλός.

Η έρευνα του Hurwit, που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Ιανουαρίου 2007, του American Journal of Archaeology, βρήκε επίσης παραδείγματα νεκρών ανδρών που έχουν νικηθεί, ή πεθαίνουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις, επιλέχθηκε το γuμvό από τους καλλιτέχνες προκειμένου να δείξουν τις ευπάθειες των ανδρών.

Παράλληλα, βλέπουμε πως δεν είναι μόνο οι πολεμιστές, αλλά είναι αρκετά συνηθισμένο να βλέπουμε εργάτες να απεικονίζονται χwρίς να φoρούν κάτι, αποθανατίζοντας έτσι ο καλλιτέχνης τους μυς και τον μόχθο, ώστε να δείξουν πόσο σκληρά δούλευαν. Οι θεοί και οι άνθρωποι της ανώτερης κοινωνικής τάξης παρουσιάζονται μερικές φορές – αλλά όχι πάντα – με το ίδιο σκεπτικό, προκειμένου να επιδείξουν τη θέση τους στην κοινωνία.

Η έρευνα του Hurwit για αυτές τις αποχρώσεις της ελληνικής τέχνης προσφέρει επίσης μια ματιά στην πολιτιστική πηγή του πολιτισμού μας σήμερα.

“Μπορούμε να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τους εαυτούς μας και την αντίληψή μας για το τι σημαίνει να είσαι ήρωας και να ξεπεράσεις τις κανονικές προσδοκίες”, δήλωσε ο Hurwit στο LiveScience . “Όσο περισσότερο γνωρίζουμε για άλλους πολιτισμούς, τόσο πιο βαθιά θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε τη δική μας κουλτούρα και τον εαυτό μας”.
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,373,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1740,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,47,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,590,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,42,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,653,ΒΙΝΤΕΟ,150,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,61,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,98,ΕΛΛΑΔΑ,222,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,13,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,66,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,95,Κόσμος,9175,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,20,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,65,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5737,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,68,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,51,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,994,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2340,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,40,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,486,Eco-News,2667,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Γιατί οι Αρχαίοι Έλληνες Εμφανίζονται Γuμνoί στην Τέχνη
Γιατί οι Αρχαίοι Έλληνες Εμφανίζονται Γuμνoί στην Τέχνη
Γιατί οι Αρχαίοι Έλληνες Εμφανίζονται Γuμνoί στην Τέχνη
https://www.andro.gr/wp-content/uploads/2019/02/w.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/07/uo.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/07/uo.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content