Δέκα επίπονες διαταραχές που είναι αποκύημα της φαντασίας μας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δέκα επίπονες διαταραχές που είναι αποκύημα της φαντασίας μας

⍆Είναι γεγονός ότι η ψυχολογία επηρεάζει πολύ σοβαρά την υγεία μας, όχι μόνο τη ψυχική αλλά και...
τη σωματική, άλλωστε αυτά το δύο αλληλοεπηρεάζονται σε σημαντικό βαθμό (pics)Κάθε ασθένεια που προκαλεί έντονους πόνους στον οργανισμό μας επηρεάζεται σημαντικά από την ψυχολογική μας κατάσταση τη δεδομένη στιγμή.

Η καλή ψυχολογική κατάσταση μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτών των ασθενειών, ενώ αντίθετα η κακή μπορεί να εντείνει το υπάρχον πρόβλημα.

10. Ημικρανίες και πονοκέφαλοι
Οι ημικρανίες και οι έντονοι πονοκέφαλοι μας δίνουν την αίσθηση ότι το κεφάλι μας θα εκραγεί, οι ημικρανίες μπορεί να εκδηλωθούν όταν το άτομο κοιμάται με αποτέλεσμα να προκαλούν έντονους πόνους, που γίνονται ιδιαίτερα αισθητοί καθώς το άτομο έχει χαλαρώσει.
Οι γιατροί που διέγνωσαν την ασθένεια για πρώτη φορά το 1800 έφτασαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται περισσότερο για ένα πρόβλημα που συνδέεται με τη ψυχολογία του ατόμου, παρά με τη λειτουργία των νευρώνων και των αγγείων. Έτσι, οι ημικρανίες είναι πιο συχνό να οφείλονται στο άγχος και το στρες που βιώνει ένα άτομο, με αποτέλεσμα να το εξωτερικεύει με αυτόν τον τρόπο.

9. ΙνομυαλγίαΗ ινομυαλγία είναι μια από τις παθήσεις που συναντάται αρκετά συχνά. Συνήθως, οι ασθενείς παρουσιάζουν πόνους σε όλο το σώμα και το κεφάλι, μάλιστα είναι πιθανό να εμφανίσουν κατάθλιψη. Η γιατρική κοινότητα υποστηρίζει ότι η ασθένεια πηγάζει αποκλειστικά από το μυαλό των ασθενών, καθώς δεν υπάρχουν βιολογικοί λόγοι που οδηγούν σε αυτή, παρά μόνο ψυχολογικοί.
Παρόλο που δεν υπάρχει συγκεκριμένη εξέταση που να αποδεικνύει ότι ο ασθενής πάσχει από ινομυαλγία, οι γιατροί οδηγούνται στο συγκεκριμένο συμπέρασμα, αφού έχουν ολοκληρώσει όλους τους άλλους απαιτούμενους ελέγχους. Πολλές φορές οι ασθενείς χαρακτηρίζονται από τους γιατρούς ως ενοχλητικοί, αφού υποστηρίζουν ότι οι ενοχλήσεις τους είναι αποκύημα της φαντασίας τους.

8. Σωματική διαταραχήΟι σωματικές διαταραχές είναι αποτέλεσμα του άγχους και του στρες που αντιμετωπίζει το άτομο στην καθημερινότητά του, μερικά από τα συμπτώματα που εμφανίζουν οι ασθενείς είναι πόνος σε ολόκληρο το σώμα, ζαλάδες, διάρροια, πονοκέφαλος, παράλυση κλπ. Τα άτομα που πάσχουν από τη συγκεκριμένη ασθένεια δεν παρουσιάζουν άλλα παθολογικά αίτια με αποτέλεσμα οι γιατροί να φτάνουν στο συμπέρασμα ότι για τα συμπτώματα οφείλεται η ψυχολογία του ατόμου τη δεδομένη χρονική περίοδο.

7. Μετατρεπτική διαταραχήΗ μετατρεπτική διαταραχή ήταν άγνωστη στο παρελθόν, ενώ τον 17ο αιώνα περιγραφόταν ως υστερία. Στην αρχαιότητα τα άτομα που αντιμετώπιζαν τη συγκεκριμένη διαταραχή αντιμετώπιζαν σαν δαιμονισμένοι, καθώς θεωρούνταν ότι η διαταραχή σχετιζόταν με τη μαύρη μαγεία.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια μορφή σωματομορφικής διαταραχής κατά την οποία το άγχος και οι ψυχολογικές πιέσεις μετατρέπονται σε οργανικά συμπτώματα, όπως είναι η παράλυση, η τύφλωση και η κώφωση. Η πρώτη θεραπεία που εφαρμόστηκε ήταν το κρύο νερό.

6. Σύνδρομο της χρόνιας κοπώσεωςΩς σύνδρομο της χρόνιας κοπώσεως είναι ευρέως γνωστή η κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο κουράζεται ευκολότερα από το μέσο όρο και (συνεπώς) χρειάζεται περισσότερο χρόνο ανάπαυσης, συμπεριλαμβανομένου του ύπνου. Η κατάσταση αυτή είναι παθολογική στο βαθμό και μόνο, που προκαλεί έκπτωση στη λειτουργικότητα του εν λόγω ατόμου.
Η νόσος χαρακτηρίζεται από μακροχρόνια κόπωση που δεν εξαλείφεται ακόμη και μετά από ανάπαυση. Τα συμπτώματα της νόσου περιλαμβάνουν αδιαθεσία μετά την άσκηση, γνωστικές δυσκολίες, χρόνια και σοβαρή ψυχική και σωματική εξάντληση. Κατά τη διάρκεια παροξυσμού της νόσου, παρατηρείται εμφάνιση της απάθειας, κατάθλιψης, παράλογων εκρήξεων θυμού, επιθετικότητας και μερικής αμνησίας.

5. Σύνδρομο του συνταξιοδοτημένου συζύγουΤο σύνδρομο αυτό συναντάται μόνο στην Ιαπωνία και αφορά κυρίως τις γυναίκες που εμφανίζουν μια σειρά συμπτωμάτων αμέσως μετά τη συνταξιοδότηση των συζύγων τους. Οι γιατροί εικάζουν πως η παρουσία του συζύγου στο σπίτι περισσότερες ώρες από ότι στο παρελθόν προκαλεί στις γυναίκες άγχος και στρες που δεν δικαιολογείται, αλλά εκφράζεται με μια σειρά σωματικών συμπτωμάτων .

Μάλιστα, η νόσος αυτή αποτελεί την κυριότερη αιτία διαζυγίων στην Ιαπωνία, ενώ φαίνεται να εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες.

4. Ψυχογενής δυστονία


Ψυχογενής δυστονία θεωρείται ο μυικός πόνος που εμφανίζουν ορισμένοι άνθρωποι, που όμως τα αίτια του δεν μπορούν να δικαιολογηθούν. Οι γιατροί εικάζουν ότι τα αίτια της συγκεκριμένης διαταραχής οφείλονται στη ψυχολογία και τις πιέσεις που δέχεται το άτομο, οι οποίες σωματοποιούντια με αποτέλεσμα οι πάσχοντες να βιώνουν ενοχλήσεις και πόνο.
Παράλληλα, εικάζεται ότι οι πόνοι μπορεί να οφείλονται και σε νευρολογικές παθήσεις, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι η διαταραχή είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη ψυχολογία του ατόμου.

3. ΨευδοκύησηΗ ψευδοκύηση μπορεί να εντοπιστεί και σε γυναίκες και σε άνδρες, που παρουσιάζουν όλα εκείνα τα συμπτώματα που παρουσιάζουν οι γυναίκες κατά την κύηση, ακόμη και τους πόνους του τοκετού. Το σύνδρομο συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τις πιο συχνές διανοητικές ασθένειες και επηρεάζει σημαντικά τη ψυχολογία του ασθενούς. Πολλές φορές οι ασθενείς εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης, ενώ εμφανίζουν προβλήματα στο νευρολογικό τους σύστημα.

2. Χρόνια Νόσος του LymeΕίναι μια από τις πιο εύκολα αντιμετωπίσιμες ασθένειες, καθώς απαιτούνται μόλις 4 εβδομάδες και αντιβιοτικά που χορηγούνται από τους γιατρούς. Επειδή, η ασθένεια είναι τόσο παράξενη πολλοί γιατροί αμφιβάλουν για την ύπαρξή της και υποστηρίζουν ότι πρόκειται για αποκύημα της φαντασίας των ασθενών.

Όλα αυτά γιατί τα συμπτώματα που εμφανίζουν οι πάσχοντες είναι παρόμοια με αυτά των σωματικών διαταραχών και οφείλονται στην ψυχολογία των ασθενών. Ωστόσο πολλοί άλλοι γιατροί υποστηρίζουν ότι η νόσος που προκαλείται από το τσίμπημα ενός τσιμπουριού επηρεάζει την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και για αυτό τους χορηγούνται αντιβιοτικά.

1. Ψυχογενής μη επιληπτική κρίσηΠολλές φορές η συγκεκριμένη διαταραχή αντιλαμβάνεται εσφαλμένα με την επιληψία. Ωστόσο οι γιατροί υποστηρίζουν πως η Ψυχογενής μη επιληπτική κρίση δεν έχει καμία σχέση με αυτή, καθώς τα αίτια της είναι καθαρά ψυχολογικά και όχι σωματικά. Όπως αναφέρεται οι κρίσεις αυτές είναι αποτέλεσμα ψυχολογικών διαταραχών, που οφείλονται σε κρίσεις άγχους και το στρες που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες.

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι οι ασθενείς έχουν αντιμετωπίσει κάποιο τραυματικό γεγονός στη ζωή του, με αποτέλεσμα να τα εκδηλώνει σωματικά.

Το διάβασα στο www.mymind.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,426,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1943,ΑΠΟΨΕΙΣ,42,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,107,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,692,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,126,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,753,ΒΙΝΤΕΟ,186,ΒΟΛΟΣ,56,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1813,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,150,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,827,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,25,ΕΡΕΥΝΕΣ,45,ΖΩΗ,142,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,37,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,39,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,366,Κόσμος,9492,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,46,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,354,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1516,Πολιτική,6796,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5929,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1098,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2581,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,34,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,88,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,614,Eco-News,2750,GP - info,5,voice healing therapy,36,
ltr
item
Ploumistos.com: Δέκα επίπονες διαταραχές που είναι αποκύημα της φαντασίας μας
Δέκα επίπονες διαταραχές που είναι αποκύημα της φαντασίας μας
Δέκα επίπονες διαταραχές που είναι αποκύημα της φαντασίας μας
https://i2.wp.com/www.mymind.gr/wp-content/uploads/2015/05/pic1.jpg?fit=660%2C433&ssl=1
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/07/blog-post_99.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/07/blog-post_99.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content