Μόρα: Η Δαιμονική Σκιά που στοιχειώνει τους Ονειρευτές

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μόρα: Η Δαιμονική Σκιά που στοιχειώνει τους Ονειρευτές

👉Πόσοι από εσάς έχετε νιώσει την δαιμονική σκιά που έρχεται από άγνωστη κατεύθυνση... την ώρα που κοιμάστε; Αυτή η μυθική σκιερή οντότητα, σύμφωνα με τον μύθο και τις παραδόσεις στέκεται στο στήθος του ατόμου που επιτίθεται, και του ρουφάει την ενέργεια προσπαθώντας να του “κλέψει την ψυχή!

Σε μία τέτοια “αστρική επίθεση” όπως ονομάζεται, το άτομο παραλύει εντελώς και είναι αβοήθητος στις ορέξεις της δαιμονικής σκιάς. Όμως τι είναι αυτό το δαιμονικό πλάσμα που αποκαλούμε Μόρα; Υπάρχει στ’ αλήθεια; Και αν ναι, γιατί επιτίθεται και ποιές είναι οι σκοτεινές προθέσεις της;

Η Δαιμονική Μόρα στην Παράδοση


Για το Μυστήριο της Μόρας που ονομάζεται και στη Λαογραφία ως Βραχνάς, έχουν μιλήσει πολλοί ερευνητές του Παραφυσικού στο Εξωτερικό αλλά και την Ελλάδα, όπως ο Γ. Ιωαννίδης και ο Γιώργος Μπαλάνος που την Ονόμασε Έρπουσα Σκιά. Η Μόρα εμφανίζεται κυρίως στην Λαογραφία και την παράδοση που διαθέτουν οι περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Η προέλευση της Λέξης Μόρα είναι Σλάβικη και η μετάφρασή της σημαίνει Ερωμένη, και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως η σκοτεινή σκιά που επιτίθεται τις νύχτες σε όσους κοιμούνται, συνδέθηκε στο παρελθόν με τα πλάσματα ίνκουμπι και σούκουμπι, που είναι αστρικά βαμπίρ που μέσα από αστρικές σεξουαλικές πράξεις ρουφούν την ενέργεια των ονειρευτών.

Οι ρίζες του ονόματος της Μόρας όμως συνδέονται και με το μυθολογικό αρχαίο τέρας Μορμώ ή Λάμια, με το οποίο τρόμαζαν τα παιδιά οι αρχαίοι αφού σύμφωνα με τον μύθο παραμόνευε στο σκοτάδι για να τα αρπάξει. Φυσικά το αρχετυπικό μοτίβο αυτού του σκιερού πλάσματος που καραδοκέι στα σκοτάδια εμφανίζεται σε όλες τις παραδόσεις του κόσμου με διαφορετικά ονόματα, ενώ σχετίζεται με το βρετανικό Nightmare,που μιλά για την Βαλκανική Μόρα. Μία άλλη εκδοχή συνδέει την Μόρα με την Λίλιθ, η οποία ήταν η πρώτη γυναίκα του Αδάμ που εξορίστηκε από τον Παράδεισο και έγινε ο υπέρτατος Δαίμονας του Σκότους, ενώ μία άλλη προσέγγιση στο φαινόμενο της Μόρας, αναφέρει πως το σκιερό πλάσμα είναι Ψυχικός Βρυκόλακας ή μία σκεπτομορφή που δημιουργείται από την ισχυρή σκέψη κάποιου άλλου που την στέλνει στον ύπνο μας για να μας τρομοκρατήσει! Το χαρακτηριστικό κοινό σημείο στις εμφανίσεις της Μόρας, είναι πως όλοι όσοι το έχουν βιώσει μιλούν για μία τρομερή και ανυπόφορη εμπειρία.

Οι εμφανίσεις της Σκιερής Μόρας

Πως εμφανίζεται η Μόρα σε όσους επιτίθεται κατά την διάρκεια της νύχτας; Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά της τρομερής αστρικής επίθεσής της;

Η Μόρα εμφανίζεται σαν μία σκιά στην άκρη του κρεβατιού την ώρα που κοιμάσαι, ή κάθεται στο στέρνο του ανθρώπου που στέκει ανήμπορος να κάνει το οτιδήποτε . Σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αναφέρει πως την έχουν δει να εισχωρεί μέσα από τοίχους ενώ αναφέρουν πως η αίσθησή της είναι τριχωτή, ενώ πολλοί παρατηρούν έντονα κόκκινα μάτια που κοιτούν μέσα από την σκιερή σιλουέτα του πλάσματος. Πολλοί έχουν αναφέρει μάλιστα πως η Μόρα τους έχει μιλήσει χωρίς όμως να τους εμφανιστεί, και σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι αναφορές μιλούν για μία απειλητική και δυσάρεστη φωνή. Κατά την διάρκεια της επίθεσης η σκιερή φιγούρα στέκεται στο στέρνο του ατόμου, το οποίο αδυνατεί να αναπνεύσει ή να μιλήσει, ενώ αυτόματα διακατέχεται από το αίσθημα του τρόμου.

Σε αυτή τη φάση το άτομο έχει αίσθηση του περιβάλλοντος και συνείδηση του τι συμβαίνει γύρω του όμως δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τίποτα. Η Επίθεση της Μόρας διαρκεί σύμφωνα με τις καταγραφές και τις αναφορές από μερικά λεπτά έως και πάνω από μισή ώρα σε ακραίες περιπτώσεις. Οι τρομερές περιγραφές της σκιερής φιγούρας μιλούν για μία αίσθηση πως κάποιος εισχωρεί στο δωμάτιο, ενώ οι σκιές στους τοίχους μετακινούνται και ζωντανεύουν παίρνοντας την μορφή της Γριάς Μόρας.

Η Επιστημονική εξήγηση για την Μόρα

Όπως είναι λογικό η επιστήμη μπορεί να δώσει μία εξήγηση στο αλλόκοτο φαινόμενο των σκιανθρώπων και της Μόρας, ονομάζεται Υπνική Παράλυση. Οι ειδικοί στα θέματα ύπνου υποστηρίζουν ότι η υπνική παράλυση είναι απλά ένα σημάδι ότι το σώμα δεν περνάει ομαλά μέσα από τα επιμέρους στάδια του ύπνου. Η Υπνική παράλυση περιέχει όλα τα παράξενα και τρομακτικά χαρακτηριστικά της Μόρας και Αυτό συμβαίνει όταν ο εγκέφαλος και όλο το σώμα δεν “συγχρονίζονται” στον τρόπο που μεταβαίνουν από την μία φάση ύπνου στην επόμενη. Κατά τη διάρκεια αυτών των μεταβάσεων, ενδέχεται να μην μπορεί να κινηθεί, ή να μιλήσει από μερικά δευτερόλεπτα μέχρι και μερικά λεπτά. Μερικοί άνθρωποι μπορεί επίσης να αισθάνονται πίεση στο σώμα τους, ή μια αίσθηση πνιγμού. Η υπνική παράλυση μπορεί να συνοδεύει άλλες διαταραχές του ύπνου, όπως η ναρκοληψία, η οποία είναι μια ακατανίκητη ανάγκη για ύπνο, που προκαλείται από ένα πρόβλημα με την ικανότητα του εγκεφάλου να ρυθμίζει τον ύπνο.

Η Υπνική παράλυση συμβαίνει συνήθως είτε την στιγμή που μας παίρνει ο ύπνος, ένα στάδιο που ονομάζεται υπναγωγικό, και αυτή η παράλυση λέγεται προϋπνική παράλυση ύπνου, είτε όταν ξυπνάμε από τον ύπνο, ένα στάδιο που ονομάζεται υπνοπομπικό, και η παράλυση αυτή λέγεται μεταϋπνική υπνική παράλυση. Οι μελέτες μάλιστα αναφέρουν πως περίπου το 40% των ανθρώπων μπορεί να βιώσει τουλάχιστον ένα περιστατικό στην διάρκεια της ζωής του αφού Είναι μια σχετικά κοινή κατάσταση που παρατηρείται συνήθως στα εφηβικά χρόνια.

Τι συμβαίνει τελικά;

Αν και τα τρομερά φαινόμενα όπως αυτό της Μόρας μπορούν να εξηγηθούν επιστημονικά, πάντα θα κρύβουν το μυστήριο μέσα τους, αφού από τα βάθη της αρχαιότητας τέτοιες σκιερές φιγούρες εμφανίζονται για να επιφέρουν τον τρόμο σε όσους αγγίζουν.

Και όσο και αν προσπαθούμε να εκλογικεύσουμε αυτές τις εμφανίσεις, οντότητες σαν τα ψυχικά βαμπίρ, τη Μόρα και τους Σκιανθρώπους θα ζωντανεύουν μέσα από το συλλογικό ασυνείδητο, που κοιτάει τρομαγμένο το σκοτάδι με την περιφερειακή του όραση, γιατί τα πιο παράξενα πράγματα, εμφανίζονται πάντα στην άκρη του ματιού, εκεί αποκαλύπτονται κόσμοι και πλάσματα που κρύβονται στο πιο βαθύ σκοτάδι.

Το διάβασα στο erevoktonos
Voice Healing: Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης,
Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες,
Αυτοβελτίωσης και Αφυπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,392,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1789,ΑΠΟΨΕΙΣ,13,Άρθρα,808,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,87,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,634,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,76,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,699,ΒΙΝΤΕΟ,164,ΒΟΛΟΣ,15,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1782,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,103,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,107,ΕΛΛΑΔΑ,428,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,60,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,19,ΕΡΕΥΝΕΣ,24,ΖΩΗ,99,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,5,Θεσσαλία,1313,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,15,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,162,Κόσμος,9307,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,3,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,29,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,150,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1491,Πολιτική,6766,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5794,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,69,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,54,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1034,Τοπικά,11667,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2434,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,23,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,62,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,531,Eco-News,2700,GP - info,5,voice healing therapy,18,
ltr
item
Ploumistos.com: Μόρα: Η Δαιμονική Σκιά που στοιχειώνει τους Ονειρευτές
Μόρα: Η Δαιμονική Σκιά που στοιχειώνει τους Ονειρευτές
Μόρα: Η Δαιμονική Σκιά που στοιχειώνει τους Ονειρευτές
https://1.bp.blogspot.com/proxy/hCKeClksRuwQ-gDbEIHG7VExsC80ohovO4cbHbSRDjMsFl3sKR7oC_Ji68cjkSHkVDcMGiusxIWO4Q0H93seBlpLnyFfdGIAdHI64Ai5_qdkOr7R=w400-h261
https://1.bp.blogspot.com/proxy/hCKeClksRuwQ-gDbEIHG7VExsC80ohovO4cbHbSRDjMsFl3sKR7oC_Ji68cjkSHkVDcMGiusxIWO4Q0H93seBlpLnyFfdGIAdHI64Ai5_qdkOr7R=s72-w400-c-h261
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/07/blog-post_875.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/07/blog-post_875.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content