Τα υψηλότερα καταγεγραμμένα επίπεδα μικροπλαστικών στον ποταμό Τάμεση

Τα υψηλότερα καταγεγραμμένα επίπεδα μικροπλαστικών στον ποταμό Τάμεση

👉Ο ποταμός Τάμεσης έχει μερικά από τα υψηλότερα καταγεγραμμένα επίπεδα μικροπλαστικών... από οποιοδήποτε ποτάμι στον κόσμο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.Οι επιστήμονες έχουν εκτιμήσει ότι 94.000 μικροπλαστικά ανά δευτερόλεπτο ρέουν κάτω από τον ποταμό Τάμεση στο Λονδίνο. Η ποσότητα υπερβαίνει εκείνη που μετράται σε άλλα ευρωπαϊκά ποτάμια, όπως ο Δούναβης και ο Ρήνος.

Μικρά κομμάτια πλαστικού έχουν βρεθεί μέσα στα σώματα των καβουριών που ζουν στον Τάμεση ενώ σοβαρό πρόβλημα προκαλούν και τα υγρά μαντηλάκια, που συσσωρεύονται στην ακτή. Ερευνητές στο Royal Holloway, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, ζητούν αυστηρότερους κανονισμούς και προειδοποιούν δε, ότι η απρόσεκτη απόρριψη πλαστικών γαντιών και μασκών κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα της ρύπανσης. «Από κοινού, αυτές οι μελέτες δείχνουν πόσο διαφορετικοί τύποι πλαστικών, από μικροπλαστικά στο νερό έως μεγαλύτερα αντικείμενα στην ακτή, μπορούν ενδεχομένως να επηρεάσουν ένα ευρύ φάσμα οργανισμών στον ποταμό Τάμεση», δήλωσε ο καθηγητής Dave Morritt από το Royal Holloway.

Επισήμανε δε ότι «Η αυξημένη χρήση πλαστικών ειδών μίας χρήσης και η ακατάλληλη απόρριψη τέτοιων αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων μάσκας και γαντιών, μαζί με προϊόντα καθαρισμού που περιέχουν πλαστικό, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας πανδημίας, μπορεί να επιδεινώσει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα». Οι επιστήμονες επισημαίνουν ωστόσο, ότι ο Τάμεσης είναι καθαρότερος από ό, τι στο παρελθόν σε σχέση με ορισμένους ρύπους, όπως τα ιχνοστοιχεία.

Ποια πλαστικά βρέθηκαν στον ποταμό;

Πολλές μορφές μικροπλαστικών βρέθηκαν στον Τάμεση, συμπεριλαμβανομένων γκλίτερ, μικρά κομμάτια πλαστικού από καλλυντικά και πλαστικά θραύσματα από μεγαλύτερα αντικείμενα. Το μεγαλύτερο μέρος των μικροπλαστικών αυτών προήλθε από τη διάσπαση μεγάλων πλαστικών, με σημαντικότερη πηγή να θεωρείται η κατηγορία της συσκευασίας τροφίμων.

Τα υγρά μαντηλάκια που μπορούν να ξεπλυθούν βρέθηκαν επίσης, σε αφθονία στην ακτογραμμή. Η ερευνητής της μελέτης, Katherine McCoy, δήλωσε πως «Η μελέτη μας δείχνει ότι απαιτούνται αυστηρότεροι κανονισμοί. Υπάρχει μεγάλο περιθώριο για περαιτέρω έρευνα των επιπτώσεων των μικροπλαστικών και μάλιστα των μικροϊνών στους οργανισμούς που υπάρχουν στον Τάμεση». Η Katharine Rowley του Royal Holloway είπε ότι δεν είναι σαφές γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη πυκνότητα πλαστικού στον ποταμό Τάμεση, αλλά κάλεσε τους ανθρώπους να σκεφτούν το πλαστικό που χρησιμοποιούν πριν το πετάξουν.«Οι άνθρωποι μπορούμε να κάνουμε πολύ μεγαλύτερη διαφορά από ό, τι νομίζουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Οι επιπτώσεις στην άγρια ζωή 

Μερικά ζώα που ζουν στον ποταμό καταναλώνουν μικροπλαστικά. Μεταξύ αυτών και δύο είδη καβουριών. Τα καβούρια βρέθηκαν να έχουν μπερδεμένο πλαστικό στο στομάχι τους, συμπεριλαμβανομένων ινών και μικροπλαστικών από σερβιέτες, μπαλόνια, ελαστικές ταινίες και σακούλες μεταφοράς. «Όταν έφεραν αυτά τα καβούρια στα εργαστήρια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, ήταν συγκλονιστικό καθώς διαπιστώσαμε ότι ήταν γεμάτα πλαστικά», δήλωσε ο ερευνητής της μελέτης, Alex McGoran. 

Συγκριτικά, ο Τάμεσης έχει υψηλότερες ποσότητες μικροπλαστικών από τα επίπεδα που καταγράφονται στον Ρήνο στη Γερμανία, τον Δούναβη στη Ρουμανία και τον ποταμό του Σικάγο στις ΗΠΑ. Ωστόσο, τα επίπεδα εμφανίζονται χαμηλότερα από αυτά που καταγράφηκαν στον ποταμό Yangzte της Κίνας. Ο Δρ Paul Clark του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας δήλωσε πως «Αυτό που έδειξαν οι μελέτες είναι ότι αν και ο Τάμεσης είναι σίγουρα καθαρότερος όσον αφορά ορισμένους χημικούς ρύπους, π.χ. βαρέα μέταλλα, ο ποταμός μολύνεται σοβαρά με πλαστικό. Και για άλλη μια φορά η άγρια ζωή απειλείται».


Το διάβασα στο www.lifo.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1717,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,30,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,565,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,24,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,615,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,29,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,35,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,64,Κόσμος,9091,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,11,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,27,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5701,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2273,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,18,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,443,Eco-News,2644,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Τα υψηλότερα καταγεγραμμένα επίπεδα μικροπλαστικών στον ποταμό Τάμεση
Τα υψηλότερα καταγεγραμμένα επίπεδα μικροπλαστικών στον ποταμό Τάμεση
Τα υψηλότερα καταγεγραμμένα επίπεδα μικροπλαστικών στον ποταμό Τάμεση
https://perierga.gr/wp-content/uploads/2018/02/kuknos3.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/07/blog-post_860.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/07/blog-post_860.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content