Η αυτοεικόνα μας είναι συχνά μια υποκειμενική ερμηνεία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η αυτοεικόνα μας είναι συχνά μια υποκειμενική ερμηνεία

👉Η αντίθετη εκδοχή του εαυτού σας μπορεί να είναι ένα σπουδαίο πρώτο βήμα για την αλλαγή που θέλετε... να πετύχετε στη ζωή σας.

Η εικόνα του εαυτού σας είναι μια διανοητική εικόνα για το πως βλέπετε εσείς οι ίδιοι τον εαυτό σας, αλλά και πως πιστεύετε ότι σας βλέπουν οι άλλοι. Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο τα φυσικά χαρακτηριστικά σας, όπως το ύψος, το βάρος και το σχήμα του σώματος σας, αλλά και τα πνευματικά χαρακτηριστικά σας όπως η προσωπικότητα, η αυτοπεποίθηση, οι δεξιότητες και η συμπεριφορά σας. Συχνά θεωρούμε ότι η αυτοεικόνα μας είναι μία αντικειμενική αλήθεια. Σκεφτόμαστε Φυσικά και γνωρίζω ποιος είμαι! Πώς θα μπορούσα να μην ξέρω;

Στην πραγματικότητα όμως, η αυτοεικόνα μας είναι συχνά μια υποκειμενική ερμηνεία. Παίρνουμε στοιχεία και γεγονότα που μας έχουν συμβεί και στη συνέχεια τα περνάμε μέσα από ένα διανοητικό φίλτρο, δημιουργώντας έτσι την τελική μας αντίληψη για το εγώ και την ιστορία μας.

Κάποιες φορές, χρειάζεται να προσπαθήσουμε να βγούμε από την περιορισμένη εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας προκειμένου να μπορέσουμε να μάθουμε κάτι καινούργιο για εμάς ή να ωριμάσουμε με έναν απροσδόκητο τρόπο.

Μια ωραία άσκηση για να γίνει αυτό είναι να φανταστείτε την αντίθετη εκδοχή του εαυτού σας.

Φανταστείτε την αντίθετη εκδοχή του εαυτού σας

Για να αρχίζετε να φαντάζεστε την αντίθετη εκδοχή του εαυτού σας, αρχικά δημιουργήστε μια λίστα με τα χαρακτηριστικά που αποδίδετε στον εαυτό σας και στη συνέχεια γράψτε ακριβώς τα αντίθετα από αυτά τα χαρακτηριστικά.

Για παράδειγμα:

Εσωστρεφής - Πώς θα ήταν μια εξωστρεφής εκδοχή του εαυτού σας;

Αγχωμένος - Πώς θα ήταν μια ήρεμη και χαλαρή εκδοχή του εαυτού σας;

Χαμηλή αυτοεκτίμηση - Πώς θα ήταν μια εκδοχή του εαυτού σας γεμάτη αυτοπεποίθηση;

Ευαίσθητος - Πώς θα ήταν μια πιο λογική εκδοχή του εαυτού σας;

Στενόμυαλος - Πώς θα ήταν μια πιο ανοιχτή εκδοχή του εαυτού σας;

Ιδιότροπος - Πώς θα ήταν μια πιο ευγενική και φιλική εκδοχή του εαυτού σας;

Φυσικά τα χαρακτηριστικά που επιλέγετε μπορεί να είναι διαφορετικά από αυτά που προαναφέρθηκαν, ωστόσο μπορείτε να πάρετε μια ιδέα.

Συνιστάται να επικεντρωθείτε περισσότερο σε εκείνα τα χαρακτηριστικά που θεωρείτε ανθυγιεινά ή που θέλετε να εξισορροπήσετε, καθώς ο κύριος στόχος αυτής της άσκησης είναι να ωθήσετε το μυαλό σας σε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης.

Μόλις αρχίσετε να συλλογίζεστε αυτή την αντίθετη εκδοχή του εαυτού σας, φανταστείτε με ποιο τρόπο θα ενεργούσε διαφορετικά από εσάς σε διάφορες καταστάσεις.

Για παράδειγμα, πως θα αντιδρούσε και θα σκεφτόταν ο γεμάτος αυτοπεποίθηση εαυτός σας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, σε ένα πρώτο ραντεβού ή σε μία δημόσια παρουσίαση; Τι θα γινόταν διαφορετικά; Πώς θα φαινόταν αυτό από την οπτική ενός τρίτου προσώπου; Πώς θα φαινόταν από πρώτο πρόσωπο; Κλείστε τα μάτια σας και προσπαθήστε να φανταστείτε τη συγκεκριμένη συνθήκη με όσο περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε.

Μπορείτε ακόμη και να υποδυθείτε την αντίθετη εκδοχή του εαυτού σας. Μπείτε στο ρόλο και φανταστείτε ότι μιλάτε σε κάποιους ανθρώπους, ενώ περπατάτε και χρησιμοποιείτε τη γλώσσα του σώματος σας. Χαρείτε την εμπειρία.

Αυτό το πείραμα σκέψης ίσως αρχικά να σάς φαίνεται περίεργο και αστείο αλλά χρειάζεται να το δείτε το ως έναν διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο να πειραματιστείτε με την εικόνα του εαυτού σας. Μοιάζει με τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά παίζουν υποδυόμενα διάφορους κοινωνικούς ρόλους καθώς αναπτύσσουν την αίσθηση του εαυτού και της ταυτότητά τους.

Επίσης, είναι πιθανό να ανακαλύψετε ότι αυτοί οι νέοι τρόποι με τους οποίους ενσαρκώνετε αυτή τη νέα ταυτότητα, σάς είναι πιο ταιριαστοί απ’ ότι περιμένατε. Ίσως ανακαλύψετε κάποιες κρυφές πτυχές του εαυτού σας που σάς ήταν άγνωστες.

Μην ξεχνάτε ότι ο βασικός σκοπός δεν είναι να γίνετε η αντίθετη εκδοχή του εαυτού σας, αλλά να αρχίσετε να ωθείτε το μυαλό σας σε νέες και διαφορετικές κατευθύνσεις και να δώσετε πρόσβαση στον εαυτό σας σε νέες δυνατότητες αυτο-ανάπτυξης.

Εάν μπορούσατε να επιτύχετε μόνο το 10% της γεμάτης αυτοπεποίθηση εκδοχής του εαυτού σας, σκεφτείτε το εύρος της αλλαγής θα μπορούσε να επιφέρει αυτό στη ζωή σας. Για να μπορέσετε όμως να κινηθείτε προς αυτήν την αλλαγή, θα πρέπει να είστε σε θέση να τη δείτε με τα μάτια του μυαλού σας. Εάν δεν είστε ανοιχτοί σε αυτή τη πιθανότητα του νέου σας εαυτού, τότε θα δυσκολευτείτε να τη μετατρέψετε σε πραγματικότητα.

Φανταστείτε ότι αυτή η αντίθετη εκδοχή του εαυτού σας μπορεί να είναι ένα σπουδαίο πρώτο βήμα για την έναρξη της αλλαγής του εαυτού σας.

Το διάβασα στο psychologynow.gr
Voice Healing: Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ένας προικισμένος διαισθητικά άνθρωπος, που ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης - Αυτοθεραπείας με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας - υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,397,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1807,ΑΠΟΨΕΙΣ,22,Άρθρα,810,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,91,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,651,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,94,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,711,ΒΙΝΤΕΟ,164,ΒΟΛΟΣ,23,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1793,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,113,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,107,ΕΛΛΑΔΑ,518,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,60,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,21,ΕΡΕΥΝΕΣ,29,ΖΩΗ,111,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,11,Θεσσαλία,1313,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,19,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,176,Κόσμος,9348,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,10,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,32,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,180,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1499,Πολιτική,6773,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5812,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,71,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,55,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1043,Τοπικά,11673,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,23,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,74,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,555,Eco-News,2707,GP - info,5,voice healing therapy,20,
ltr
item
Ploumistos.com: Η αυτοεικόνα μας είναι συχνά μια υποκειμενική ερμηνεία
Η αυτοεικόνα μας είναι συχνά μια υποκειμενική ερμηνεία
Η αυτοεικόνα μας είναι συχνά μια υποκειμενική ερμηνεία
https://terrapapers.com/wp-content/uploads/2018/02/1-EQ-.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/07/blog-post_699.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/07/blog-post_699.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content