Τζαμί η Αγιά Σοφιά: Ο Ερντογάν «σβήνει» τον Κεμάλ και συνεχίζει την «κληρονομιά» του Μωάμεθ

Τζαμί η Αγιά Σοφιά: Ο Ερντογάν «σβήνει» τον Κεμάλ και συνεχίζει την «κληρονομιά» του Μωάμεθ

⍆Κύκλοι της ελληνικής κυβέρνησης εκτιμούν ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας... σε τέμενος αποτελεί την ύστατη προσπάθεια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να διατηρηθεί στην εξουσία, αυξάνοντας ταυτόχρονα την δημοτικότητά του, η οποία έχει πληγεί τόσο από την ύφεση της οικονομίας όσο και από την άνοδο μιας σειράς πολιτικών του αντιπάλων.

Ως ύστατη προσπάθεια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να διατηρηθεί στην εξουσία, αυξάνοντας ταυτόχρονα την δημοτικότητά του, η οποία έχει πληγεί τόσο από την ύφεση που πλήττει την τουρκική οικονομία όσο και από την άνοδο μιας σειράς πολιτικών του αντιπάλων, όπως ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, εξηγούν κύκλοι της ελληνικής κυβέρνησης την απόφαση του Τούρκου προέδρου να προχωρήσει στην υπογραφή του διατάγματος μετατροπής της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί.

«Μέσα στις προθέσεις του Τούρκου προέδρου είναι να προσεταιριστεί περαιτέρω το συντηρητικό κομμάτι της τουρκικής κοινωνίας, το οποίο χαρακτηρίζεται από την πίστη του στο ισλάμ, τη φτωχή εκπαίδευση και το χαμηλό βιοτικό του επίπεδο. Παράλληλα, επιχειρεί, υλοποιώντας ένα αίτημα το οποίο διαπλέει το σύνολο του μουσουλμανικού κόσμου στο εσωτερικό της Τουρκίας, να μεταφέρει το ενδιαφέρον από την κακή κατάσταση της οικονομίας και τη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα λόγω των συνεχών ανατιμήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες που ακολούθησαν την πτώση της τουρκικής λίρας έναντι των ξένων νομισμάτων, σε ένα ζήτημα με καθαρά επικοινωνιακό χαρακτήρα» σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι.

Προς αυτή την κατεύθυνση, πάντως, καταλυτικό χαρακτήρα ως προς την υπογραφή του συγκεκριμένου διατάγματος φαίνεται πως διαδραμάτισε και η τάση του Τούρκου προέδρου να ξεπεράσει σε φήμη και σε επιρροή στο εσωτερικό γίγνεσθαι της Τουρκίας, τον Κεμάλ Ατατούρκ, αναδεικνύοντας έτσι τον εαυτό του σε έναν νέο «πατέρα του τουρκικού έθνους».

Η απόφαση εξάλλου του ανωτάτου διοικητικού δικαστηρίου της Τουρκίας, που άνοιξε τον δρόμο στον Ερντογάν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, βασίστηκε στην ακύρωση του σχετικού προεδρικού διατάγματος του Κεμάλ Ατατούρκ το 1934. Παράλληλα, και σε ένα διαφορετικό πλαίσιο, ο Τούρκος πρόεδρος επιχειρεί να εμφανιστεί ως γεφυρωτής του «ένδοξου οθωμανικού παρελθόντος» της χώρας του, προβάλλοντας τον εαυτό ως συνεχιστή της ιστορικής παρακαταθήκης του Σουλτάνου Μωάμεθ του Πορθητή, ο οποίος μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης είχε μετατρέψει τον ορθόδοξο ναό της Αγίας Σοφίας σε τέμενος.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, ο Τούρκος πρόεδρος, προχωρώντας σε μία κίνηση αλαζονείας, δεν διστάζει να κουνήσει το δάχτυλο προς ολόκληρη την χριστιανοσύνη, χωρίς να υπολογίσει τις σχετικές αυστηρές συστάσεις ΗΠΑ, Ρωσίας και Ε.Ε, δείχνοντας έτσι να τραβάει το σκοινί έναντι της Δύσης, αλλά και έναντι στον Ορθόδοξο κόσμο.

Παρ’ όλα αυτά, όμως, μένει μέσα στις επόμενες ημέρες ο Ερντογάν να ξεκαθαρίσει εάν η Αγιά Σοφιά θα λειτουργεί συνεχώς ως χώρος προσευχής για τους μουσουλμάνους, ή σε επιλεγμένες ώρες και μέρες, εξακολουθώντας κατά το υπόλοιπο χρονικό να παραμένει ανοιχτή και για τους επισκέπτες.

Σε κάθε περίπτωση, διπλωματικές πηγές στην Αθήνα χαρακτηρίζουν πρόκληση για όλο τον πολιτισμένο κόσμο την απόφαση για μετατροπή της Αγιά-Σοφιάς σε τζαμί. Όπως σημείωναν, δεν πρόκειται για διμερές πρόβλημα, αλλά για παραβίαση διεθνών συνθηκών, πράγμα που σημαίνει ότι ο Ερντογάν θα βρει απέναντί του όλη τη Δύση.
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,372,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1739,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,43,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,589,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,39,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,650,ΒΙΝΤΕΟ,148,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,59,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,90,ΕΛΛΑΔΑ,222,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,12,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,65,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,92,Κόσμος,9168,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,20,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,63,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5736,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,68,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,52,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,991,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2337,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,38,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,482,Eco-News,2665,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Τζαμί η Αγιά Σοφιά: Ο Ερντογάν «σβήνει» τον Κεμάλ και συνεχίζει την «κληρονομιά» του Μωάμεθ
Τζαμί η Αγιά Σοφιά: Ο Ερντογάν «σβήνει» τον Κεμάλ και συνεχίζει την «κληρονομιά» του Μωάμεθ
Τζαμί η Αγιά Σοφιά: Ο Ερντογάν «σβήνει» τον Κεμάλ και συνεχίζει την «κληρονομιά» του Μωάμεθ
https://s.kathimerini.gr/resources/2020-07/agia-sofia-shutterstock_363945776-thumb-large--2-thumb-large--2-thumb-large--2-thumb-large.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/07/blog-post_688.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/07/blog-post_688.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content