Οι σπουδαιότεροι από τους σύγχρονους Ελληνες

Οι σπουδαιότεροι από τους σύγχρονους Ελληνες

👉Με προσωπικότητες που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο άφησαν το στίγμα τους στη δημόσια... ζωή της χώρας αλλά και διεθνώς εστιάζει έρευνα της Prorata που δημοσιεύθηκε λίγους μήνες πριν από την αυγή του 2021 και τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

 Δυόμισι χιλιάδες Ελληνες από 17 ετών και άνω κλήθηκαν να αναδείξουν τις σημαντικότερες μορφές που γέννησε η πατρίδα μας σε μια σειρά τομέων, όπως οι τέχνες, η πολιτική, η επιστήμη και ο αθλητισμός, με τις απαντήσεις τους να διακρίνονται σε γενικές γραμμές από ομοιογένεια, χωρίς όμως να λείπουν και οι εκπλήξεις. Από τα αποτελέσματα – τα οποία μάλιστα κατηγοριοποιήθηκαν επίσης ανά ηλικιακές ομάδες αλλά και πολιτική αυτοτοποθέτηση των ερωτηθέντων – προκύπτει ότι στους δύο αιώνες του νεοελληνικού κράτους υπήρξαν άνδρες και γυναίκες που σχεδόν καθολικά κέρδισαν τον χαρακτηρισμό «μεγάλος/η», με χαρακτηριστικότερα τα παραδείγματα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του Νίκου Γκάλη και του Γεώργιου Παπανικολάου, οι οποίοι (ο καθένας στον τομέα του) τυγχάνουν ευρείας αναγνώρισης ανεξαρτήτως ηλικίας ή πολιτικών πιστεύω των συμμετεχόντων στην έρευνα.

Την ίδια στιγμή, αισιόδοξα συμπεράσματα γεννούν οι απαντήσεις των ερωτηθέντων στον τομέα του αθλητισμού, καθώς στη σχετική λίστα περιλαμβάνονται ο γιος αφρικανών μεταναστών Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο γιος ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ Νίκος Γκάλης και ο ομογενής από την Αλβανία Πύρρος Δήμας.

Η μουσική
Στο γενικό σύνολο στον χώρο της μουσικής, λοιπόν, ως σημαντικότερη προσωπικότητα αναδεικνύεται ο Μάνος Χατζιδάκις με 62% θετικών ψήφων, ακολουθούν ο Μίκης Θεοδωράκης (59%), η Μαρία Κάλλας (29%), ο Βασίλης Τσιτσάνης (20%) και ο Μάρκος Βαμβακάρης (13%). Η Μαρία Κάλλας εισέρχεται στην πρώτη πεντάδα κυρίως λόγω της στήριξής της από πολίτες που τοποθετούνται πολιτικά στο κέντρο και στα δεξιά του πολιτικού φάσματος. Ως σημαντικότερες προσωπικότητες στον χώρο του κινηματογράφου, του θεάτρου και της ζωγραφικής αναδεικνύονται οι Δομήνικος Θεοτοκόπουλος (51%), Κάρολος Κουν (30%), Θανάσης Βέγγος (29%), Θεόδωρος Αγγελόπουλος (26%) και Δημήτρης Χορν (20%). Ο Αγγελόπουλος εμφανίζεται στην πρώτη πεντάδα κυρίως λόγω της εξαιρετικής δημοφιλίας του μεταξύ των αριστερών πολιτών, ενώ ο Κουν επιλέχθηκε από μεγάλη μερίδα μεγαλύτερων ηλικιακά πολιτών.


Αμαλία Φλέμινγκ

Στον χώρο της λογοτεχνίας
την κορυφαία πεντάδα απαρτίζουν οι Οδυσσέας Ελύτης (52%), Νίκος Καζαντζάκης (40%), Κωνσταντίνος Καβάφης (33%), Γιώργος Σεφέρης (23%) και Γιάννης Ρίτσος (20%). Ο τελευταίος εισέρχεται στην πρώτη πεντάδα κυρίως λόγω της ψήφου των αριστερών αλλά και των ηλικιακά νεότερων πολιτών.

Στον τομέα των επιστημών οι Ελληνες ξεχωρίζουν τους Γεώργιο Παπανικολάου (58%), Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή (27%), Αμαλία Φλέμινγκ (25%), Μανόλη Ανδρόνικο (24%) και Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ (16%). Καραθεοδωρή και Ανδρόνικος επιλέχθηκαν κυρίως από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Αθλητισμός

Στον αθλητισμό, ως σημαντικότερες προσωπικότητες κρίνονται ο Νίκος Γκάλης (68%), ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (38%), ο Πύρρος Δήμας (28%), ο Σπύρος Λούης (25%) και ο Λευτέρης Πετρούνιας (24%). Ο Πύρρος Δήμας ανιχνεύεται στην πρώτη πεντάδα κυρίως λόγω της ψήφου των κεντρώων και των μετριοπαθέστερων δεξιών πολιτών.

Στην ταραχώδη ελληνική πολιτική σκηνή
των τελευταίων 200 ετών ξεχώρισαν ο Ελευθέριος Βενιζέλος με 56%, ο Ιωάννης Καποδίστριας με 52%, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με 30%, ο Ανδρέας Παπανδρέου με 26% και ο Αρης Βελουχιώτης με 18%. Οι Καραμανλής, Παπανδρέου και Βελουχιώτης που συμπληρώνουν την πεντάδα συνδέονται έντονα με τους τρεις ιστορικά κυρίαρχους πολιτικούς χώρους στην Ελλάδα.

Τέλος, μεταξύ των προσωπικοτήτων που σχετίζονται με την περίοδο πριν από την Επανάσταση του 1821 αλλά και με τους ίδιους τους αγώνες για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία, πρώτος με εξαιρετικά μεγάλη διαφορά ανιχνεύεται ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με 82%. Ακολουθούν ο Ρήγας Φεραίος με 42%, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης με 38%, η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα με 19% και ο Ιωάννης Μακρυγιάννης με 18%.


Το διάβασα στο www.tovima.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1717,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,31,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,567,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,25,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,618,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,32,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,36,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,67,Κόσμος,9091,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,11,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,29,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5703,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2277,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,18,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,444,Eco-News,2644,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Οι σπουδαιότεροι από τους σύγχρονους Ελληνες
Οι σπουδαιότεροι από τους σύγχρονους Ελληνες
Οι σπουδαιότεροι από τους σύγχρονους Ελληνες
https://www.tanea.gr/wp-content/uploads/2020/07/05s5elefth-thumb-large.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/07/blog-post_674.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/07/blog-post_674.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content