Θα διαγράφουν επιλεκτικά αναμνήσεις για το…καλό μας; Θεωρία-«σεισμός» από τους επιστήμονες

Θα διαγράφουν επιλεκτικά αναμνήσεις για το…καλό μας; Θεωρία-«σεισμός» από τους επιστήμονες

⍆Πείραμα σε ποντίκια έδειξε ότι η «διαγραφή» συγκεκριμένων αναμνήσεων ενδέχεται.... να αποτρέπει τον εγκέφαλο από υποτροπή σχετικά με εθισμούς, όπως είναι τα ναρκωτικά.

Επιστήμονες έχουν «σβήσει» επιλεκτικά τις αναμνήσεις από τον εγκέφαλο των ποντικών που έχουν εθιστεί σε μορφίνη και αυτό μπορεί να αποδειχθεί μια επαναστατική μελλοντική θεραπεία για την τοξικομανία. Ακόμα, πρέπει να μετριαστούν τα οξέα συμπτώματα στέρησης όπως είναι η ναυτία, ο εμετός, ο πόνος και οι κράμπες.

Εν συνεχεία, οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα συμπτώματα στέρησης μπορεί να λειτουργήσουν ως ισχυρά στοιχεία μνήμης που προκαλούν καταναγκαστική, εθιστική συμπεριφορά και προκαλούν υποτροπή και έτσι στοχεύουν στο να «σβήσουν» αυτές τις αναμνήσεις και να αφαιρέσουν όλα τα νευρολογικά ίχνη εξάρτησης από τα ναρκωτικά.

Ο Ξιαόκε Τσεν, αναπληρωτής καθηγητής Βιολογίας στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Επιστημών του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, δήλωσε το εξής:

«Για να αποφευχθεί η υποτροπή, πρέπει πραγματικά να αντιμετωπίσουμε τη στέρηση».
Οι επιστήμονες προτείνουν τη θεραπεία του εθισμού, θεωρώντας το γενικά ως πρόβλημα μνήμης, διακόπτοντας μια νευρική οδό που είναι υπεύθυνη για τις μνήμες, οι οποίες σχετίζονται με οπιούχα στον εγκέφαλο των ποντικών.

Πώς έγινε το σχετικό πείραμα στα ποντίκια

Στο πείραμά τους, οι λεπτομέρειες του οποίου δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Neuron», οι ερευνητές τοποθέτησαν ποντίκια σε έναν θάλαμο δύο όψεων, με απτές και οπτικές ενδείξεις ώστε να μπορούν να τα διακρίνουν μεταξύ τους. Η μία πλευρά είχε αλατούχο διάλυμα χωρίς φάρμακα και η άλλη μια μικρή δόση μορφίνης.

Τα ποντίκια προετοιμάστηκαν, κατά τη διάρκεια τεσσάρων ημερών, σχετικά με το ποια πλευρά του θαλάμου είχε το αλατούχο διάλυμα και ποια τη μορφίνη. Μέχρι και την πέμπτη ημέρα, τα τρωκτικά είχαν αναπτύξει την ανάγκη για φάρμακα.

Ένας κόμβος στον εγκέφαλο που είναι γνωστός ως ο παρακεντρικός θάλαμος (PVT), συνδέει πολλές περιοχές του, που εμπλέκονται στη διαδικασία εθισμού στα ναρκωτικά.

Οι ερευνητές, χρησιμοποιώντας μια οπτική ίνα για τον ακριβή έλεγχο της δραστηριότητας διαφόρων νευρικών οδών, διαπίστωσαν ότι «απενεργοποιώντας» μια διαδρομή προς το PVT, που είναι γνωστό ότι σχετίζεται με τη στέρηση, εξαλείφθηκε η προτίμηση των ποντικών για τον θάλαμο μορφίνης στο πείραμα.

Την επόμενη μέρα, χωρίς καμία παρέμβαση, τα ποντίκια δεν έδειξαν πλέον προτίμηση για τον θάλαμο μορφίνης. Τα ίδια περιβαλλοντικά στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν στην αρχή του πειράματος έδειξαν ελάχιστη έως καθόλου επίδραση στη συμπεριφορά των ζώων, σαν να είχαν ξεχάσει τα ποντίκια τα πάντα για το φάρμακο, τόσο όσον αφορά στις θετικές όσο και στις αρνητικές επιπτώσεις του.

Ως εκ τούτου, ο Τσεν ανέφερε:

«Δεν θέλετε να διαγράψετε όλη την ανάμνηση. θέλετε μόνο να διαγράψετε το τμήμα που σχετίζεται με τις ουσίες».

Το διάβασα στο el.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,356,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1720,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,32,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,571,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,620,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,31,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,38,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,40,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9094,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,31,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5705,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2284,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,20,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,448,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Θα διαγράφουν επιλεκτικά αναμνήσεις για το…καλό μας; Θεωρία-«σεισμός» από τους επιστήμονες
Θα διαγράφουν επιλεκτικά αναμνήσεις για το…καλό μας; Θεωρία-«σεισμός» από τους επιστήμονες
Θα διαγράφουν επιλεκτικά αναμνήσεις για το…καλό μας; Θεωρία-«σεισμός» από τους επιστήμονες
https://www.newside.gr/wp-content/uploads/2017/02/epistimones-vrikan-tropo-diagrafoun-kakes-anamniseis-egkefalo.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/07/blog-post_604.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/07/blog-post_604.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content