Οι παρτιτούρες της Μαρίας Κάλλας βγαίνουν στο σφυρί

Οι παρτιτούρες της Μαρίας Κάλλας βγαίνουν στο σφυρί

⍆Με την πρώτη ματιά δίνουν την εντύπωση ενός ουράνιου τόξου που έχει ξεδιπλώσει τα χρώματά του.... πάνω σε ράφι βιβλιοθήκης: κόκκινα, κίτρινα, γαλάζια, πράσινα, συνολικά 55 τόμοι ντυμένοι με ύφασμα διαφορετικού χρώματος ο καθένας. Στη ράχη τους ονόματα από όπερες γραμμένες με χρυσά γράμματα μαρτυρούν την ταυτότητα τους και στο κάτω μέρος τους δύο ή τρία συνεχόμενα γράμματα αποκαλύπτουν την ταυτότητα της ιδιοκτήτριάς τους: ΜC ή ΜΜC, δηλαδή Μαρία Κάλλας ή Μαρία Μενεγκίνι Κάλλας.

Το «ουράνιο τόξο» δεν είναι παρά ένα μέρος των 200 συνολικά αντικειμένων που βγαίνουν σε διαδικτυακή - λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού - δημοπρασία από τον οίκο Κρίστις, όλα τους σπάνια χειρόγραφα και εκδόσεις από τον 11ο αι. έως τον 21ο, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται ένα σπάνιο αντίτυπο από την πρώτη έκδοση του μυθιστορήματος της Εμιλι Μπροντέ «Ανεμοδαρμένα ύψη», όπως και η πρώτη έκδοση και των τριών τόμων των Αλφρεντ Γουάιτχεντ και Μπερτράντ Ράσελ «Αρχές Μαθηματικών», έργο που θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά έργα του 20ού αι. σχετικά με τη μαθηματική λογική.

Κι αν το πολύχρωμο σύνολο με τις παρτιτούρες είναι εξ όψεως ελκυστικό, κάθε τόμος έχει να αποκαλύψει και μια διαφορετική ιστορία, γραμμένη ουσιαστικά από τη σπουδαιότερη σοπράνο του 20ού αιώνα, τη Μαρία Κάλλας, καθώς οι σελίδες του είναι γεμάτος σημειώσεις, παρατηρήσεις και σχόλια, δεδομένου ότι από αυτές τις παρτιτούρες μελετούσε τους μεγάλους της ρόλους. Εκδόσεις από οίκους του Μιλάνου και εν γένει ιταλικές, αλλά και γαλλικές, γερμανικές και βρετανικές κατά κύριο λόγο των μέσων του 20ού αι. - ανάμεσά τους και oρισμένες παλαιότερες -, αρκετές εκ των οποίων με αφιερώσεις από συνθέτες, λιμπρετίστες ή και θαυμαστές της, μαζί με λιμπρέτι, μεμονωμένες σελίδες με άριες, βιβλία τραγουδιών, έντυπα και χειρόγραφα συνθέτουν τo lot 38, η εκτίμηση του οποίου κυμαίνεται μεταξύ 13.659,60 και 20.489,40 ευρώ.

Σημειώσεις
Σημάδια υπογράμμισης, σημειώσεις με στυλό, περικοπές, σελίδες διπλωμένες, κολλημένες ή συρραμμένες είναι τα στοιχεία εκείνα που προσθέτουν αξία στις παρτιτούρες, καθώς αποδεικνύουν ότι ήταν εκείνες που η Μαρία Κάλλας χρησιμοποιούσε για να προετοιμαστεί είτε για τις επί σκηνής εμφανίσεις της είτε για τις ηχογραφήσεις στις οποίες συμμετείχε. Ανάμεσά τους μπορεί να εντοπίσει κάποιος τον «Πειρατή» του Βιντσέντζο Μπελίνι, όπου η σοπράνο έχει επισημάνει στα ιταλικά τα σημεία που θα έπρεπε να κατεβάσει τη φωνή της κατά μισό τόνο και εκείνα που θα έπρεπε να την ανεβάσει κατά μία οκτάβα.

Στις ιδιαίτερα σημαντικές συγκαταλέγονται εκείνες από τον «Πολύεκτο» του Γκαετάνο Ντονιτσέτι, παρτιτούρα που πιθανόν χρησιμοποίησε για την παράσταση του 1960 στη Σκάλα του Μιλάνου, αλλά και οι παρτιτούρες της «Μήδειας», του «Πάρσιφαλ», της «Βαλκυρίας», της «Κάρμεν» και του «Τροβατόρε». Πολύτιμα στοιχεία όμως δεν δίνουν μόνο οι παρτιτούρες που χρησιμοποιήθηκαν από τη Μαρία Κάλλας σε ρόλους που άφησαν εποχή, αλλά κι εκείνες με τις οποίες έκανε μεν πρόβες, αλλά τελικά δεν ερμήνευσε τον ρόλο, καθώς προσφέρουν μια αίσθηση και για τις παραγωγές στις οποίες τελικά δεν άφησε το στίγμα της. Μία από αυτές είναι η παρτιτούρα για την όπερα «Φραντσέσκα ντα Ρίμινι» του Ρικάρντο Ζαντονάι, στην οποία, αν και είναι σημειωμένα όλα τα ντουέτα, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Κάλλας μελετούσε τον ρόλο, τελικά στην παράσταση της Σκάλας το 1959 εμφανίστηκε η Μάγκντα Ολιβέρο.
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,356,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1720,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,31,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,569,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,620,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,30,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,37,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,38,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9093,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,29,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5705,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2280,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,19,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,445,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Οι παρτιτούρες της Μαρίας Κάλλας βγαίνουν στο σφυρί
Οι παρτιτούρες της Μαρίας Κάλλας βγαίνουν στο σφυρί
Οι παρτιτούρες της Μαρίας Κάλλας βγαίνουν στο σφυρί
https://neaselida.gr/nsmedia/uploads/2017/08/kallas.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/07/blog-post_571.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/07/blog-post_571.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content