Πώς το σώμα μας αποθηκεύει τα καταπιεσμένα συναισθήματα

Πώς το σώμα μας αποθηκεύει τα καταπιεσμένα συναισθήματα

⍆Πραγματικά ξέρουμε τι συμβαίνει στο μυαλό μας; Γνωρίζουμε τον εαυτό μας;... Μπορούμε να ελέγξουμε το τι συμβαίνει μέσα μας έτσι ώστε να μην επηρεάζει αρνητικά τους γύρω μας; Ξέρουμε πραγματικά τι αισθανόμαστε και πως νιώθουμε κάθε στιγμή;

Η κατανόηση των καταπιεσμένων συναισθημάτων μας μπορεί να είναι το πιο ισχυρό όπλο που θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε την συμπεριφορά μας.

Από τα τέλη του 20ου αιώνα, η μελέτη της νευροεπιστήμης εστιάζει στην σχέση του εγκεφάλου με τα συναισθήματα μας. Το πώς αισθανόμαστε έχει αποκτήσει την σημασία που πάντα άξιζε. Τα συναισθήματα δεν είναι πλέον απλώς αυτόματες αντιδράσεις. Έχουν αρχίσει να έχουν επιστημονική σημασία.

Έχει προκύψει επίσης μια νέα ιδέα: είναι απαραίτητο να διδάσκουμε στους ανθρώπους πώς να εντοπίζουν, να κατανοούν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματα τους προκειμένου να μην κατευθύνεται η συμπεριφορά τους από τα καταπιεσμένα τους συναισθήματα.

«Κάθε καταπιεσμένο συναίσθημα θα αφήσει κρυφά το αποτύπωμα του στην συμπεριφορά μας μέσα από συναισθηματικά μοτίβα που αποφασίζουν για μας».
- Elsa Punset

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σήμερα δίνουμε τόση σημασία στην κατανόηση των καταπιεσμένων συναισθημάτων μας. Με αυτόν τον τρόπο, γνωρίζουμε τον εαυτό μας και προσδιορίζουμε το τι συμβαίνει μέσα μας. Μπορούμε επίσης να διαχειριστούμε τα συναισθήματα μας.
Η κατανόηση των καταπιεσμένων συναισθημάτων μας βοηθά να καταλάβουμε την ταυτότητα μας

Για να ξέρεις τι συμβαίνει μέσα σου πρέπει να γνωρίζεις τον εαυτό σου. Τα καταπιεσμένα συναισθήματα είναι αυτά που δεν θέλουμε να ακούσουμε ή που προσπαθούμε να αγνοήσουμε. Ωστόσο, είναι αυτά που καταλήγουν να κατευθύνουν την συμπεριφορά και την σκέψη μας.

«Αυτό που αρνείσαι, σε υποτάσσει. Όλα όσα συμβαίνουν μέσα μας, αν κατανοηθούν σωστά, μας οδηγούν στον εαυτό μας». 
–Καρλ Γιούνγκ

Με το να κατανοήσουμε τα συναισθήματα μας μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ενεργούμε με διάφορους τρόπους. Ο καθένας φιλτράρει τις καταστάσεις σύμφωνα με τα συναισθήματα του, γι αυτό όλοι δρουν με διαφορετικούς τρόπους. Οι εμπειρίες μας κάνουν να δούμε τον κόσμο με έναν ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο. Κάθε κατάσταση δημιουργεί διαφορετικά συναισθήματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αυτογνωσία μας κάνει να καταλάβουμε το πώς ενεργούμε.

Όταν καταπιέζουμε συναισθήματα όπως ο θυμός, όταν αφήνουμε τον εαυτό μας να παρασυρθεί από αυτόν, όταν δεν του επιτρέπουμε να νιώσει λυπημένος ή όταν δεν ελέγχουμε τον πόνο μας, δίνουμε την θέση μας σε μια ανεξάρτητη λειτουργία συναισθημάτων που δεν διαχειρίζονται. Αυτό συμβαίνει όταν τα συναισθήματα μιλούν από μόνα τους μέσω των πράξεων μας.

Το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ διεξήγαγε μια μελέτη για τα συναισθήματα. Αποκάλυψε ότι τα άτομα με τάση να καταπνίγουν τα συναισθήματα τους αντιδρούν με περισσότερη ένταση σε καταστάσεις που προκαλούν ερεθίσματα σε σύγκριση με άλλους που εκφράζουν τα συναισθήματα τους.

Γι αυτόν τον λόγο είναι επίσης πολύ φυσιολογικό για εκείνα τα άτομα που δεν εκφράζουν τα συναισθήματα τους έχουν περισσότερα σωματικά προβλήματα όπως πονοκεφάλους, δερματικές αντιδράσεις, πόνους στους μύες ή πιο σύνθετες ασθένειες. Τα συναισθήματα τους βρίσκουν διεξόδους για να διοχετευθούν με λιγότερο λειτουργικούς τρόπους.

Η μνήμη του μυαλού και του σώματος

Μερικές φορές αντιμετωπίζουμε καταστάσεις και αντιδρούμε με τρόπους που μας εκπλήσσουν. Αυτό συμβαίνει λόγω των αναμνήσεων μας από εμπειρίες, τις οποίες ενσωματώνουμε είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα. Όταν καταπιέζουμε τα συναισθήματα μας δεν τα επεξεργαζόμαστε. Τους επιτρέπουμε να εισέρχονται στην μνήμη μας χωρίς να το συνειδητοποιούμε.

Η δουλειά μας είναι να γνωρίζουμε τι συμβαίνει και τι νιώθουμε κάθε στιγμή. Αν δεν ξέρουμε πώς να προσδιορίσουμε τα συναισθήματα μας, τότε δεν μπορούμε να τα διαχειριστούμε. Επομένως, το πρώτο βήμα είναι να γνωρίσουμε τα συναισθήματα μας και να τους δώσουμε μια φωνή όταν θέλουν να μιλήσουν. Αν δεν το κάνουμε αυτό, καταλήγουμε να τα καταπιέζουμε τα συναισθήματα μας και τους επιτρέπουμε να ενεργούν αυτόματα.

Όταν ξέρουμε τι αισθανόμαστε, μπορούμε να διαμορφώσουμε τα συναισθήματα μας και προσπαθούμε να τα αφομοιώσουμε. Όταν ακούμε τον εαυτό μας, μπορούμε να κατανοήσουμε και να διαχειριστούμε την συμπεριφορά μας ώστε να ενεργούμε με ολοκληρωμένο και κατανοητό τρόπο. Μόνο τότε δίνουμε φωνή στα καταπιεσμένα συναισθήματα μας και μπορούμε να αρχίσουμε να κατανοούμε την πραγματική μας ταυτότητα.

Το διάβασα στο awakengr.com
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,371,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1738,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,39,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,586,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,34,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,643,ΒΙΝΤΕΟ,146,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,54,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,76,ΕΛΛΑΔΑ,222,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,12,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,64,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,89,Κόσμος,9150,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,20,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,59,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5730,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,68,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,50,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,990,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2323,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,34,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,473,Eco-News,2662,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Πώς το σώμα μας αποθηκεύει τα καταπιεσμένα συναισθήματα
Πώς το σώμα μας αποθηκεύει τα καταπιεσμένα συναισθήματα
Πώς το σώμα μας αποθηκεύει τα καταπιεσμένα συναισθήματα
https://www.awakengr.com/wp-content/uploads/2019/02/09879809787809.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/07/blog-post_496.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/07/blog-post_496.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content