Προ των πυλών η υποχρεωτική χρήση μάσκας – Ανησυχία για τη διασπορά κρουσμάτων

Προ των πυλών η υποχρεωτική χρήση μάσκας – Ανησυχία για τη διασπορά κρουσμάτων

👉Συναγερμός έχει σημάνει στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και την κυβέρνηση μετά τη... διασπορά του κορωνοιού στην κοινότητα που αποτυπώνεται σταθερά το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουλίου στα επιδημιολογικά δελτία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). 

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους, εκτός από τα σούπερ μάρκετ όπου ήδη εφαρμόζεται, φαίνεται ότι είναι μονόδρομος.

Το ζήτημα, μάλιστα, της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους, δηλαδή σε όλα τα εμπορικά καταστήματα, σε εμπορικά κέντρα, σε εκκλησίες, που ιδίως τον Αύγουστο θα βρίσκονται στο προσκήνιο λόγω των θρησκευτικών εκδηλώσεων, θα συζητηθεί σήμερα στην τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοιό του υπουργείου Υγείας.

Πρόκειται για ένα θέμα που όχι μόνο δεν διχάζει τους επιστήμονες - μέλη της Επιτροπής όπως τον περασμένο Μάρτιο -που τα δεδομένα για τα οφέλη της μάσκας δεν ήταν πολλά- αλλά τους βρίσκει σε απόλυτη ομοφωνία. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που ο επικεφαλής της Επιτροπής, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοιό, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του, από το Μέγαρο Μαξίμου ως την Επίδαυρο, εχει πάντοτε καλυμμένο το πρόσωπό του με μάσκα.

Αλλά και στο κυβερνητικό πεδίο φαίνεται πως είναι σε ετοιμότητα οι αρμόδιοι για να δεχτούν και να υλοποιήσουν την πιθανότατα θετική εισήγηση των επιστημόνων για περαιτέρω υποχρεωτική χρήση μάσκας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Στέλιος Πέτσας, χθες κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σημείωσε ότι "τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, ακολουθώντας τις εισηγήσεις των ειδικών, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και σε περισσότερους κλειστούς χώρους". Έδωςε και μια πρώτη εικόνα των χώρων όπου είναι πολύ πιθανό να γίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας. Έτσι, μετα τα σούπερ μάρκετ όπου πριν από ένα 10ήμερο επιβλήθηκε ως υποχρεωτική η μάσκα και από τους καταναλωτές, εκτός από τους εργαζόμενους, στο νέο πλέγμα χώρων όπως είπε ο κ. Πέτςας θα μπορούςαν να περιλαμβάνονται τα εμπορικά καταστήματα, ακόμα και οι εκκληςίες "όπου βλέπουμε και εκεί να υπάρχει συγχρωτισμός" όπως σημείωσε.

Ο εφησυχασμός των πολιτών είναι η αιτία της αυξημένης κυκλοφορίας του κορωνοιού κατά τους ειδικούς. Στην προςπάθεια να μπει φρένο στην κυκλοφορία αυτη, εκτός από την διαρκή υπενθύμιςη στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα, συνεχίζονται οι έλεγχοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Πέτσας, το διάστημα από τις 24 Ιουλίου μέχρι τις 26 Ιουλίου, διενεργήθηκαν από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, την Ελληνική Αστυνομία και την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή 2.816 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 198 περιπτώσεις, επιβλήθηκαν 220 πρόστιμα ύψους 86.050 ευρώ και διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας 90 ημερών συνολικά.

Συναγερμός για τα κρούσματα στην Αττική

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας θεωρείται καλή -ιδίως σε σύγκριση με εκείνη άλλων χωρών- ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι οι αρμόδιες επιστημονικές και υγειονομικές αρχές δεν ανησυχούν και δεν προβληματίζονται για το πως θα διατηρηθεί σε αυτο το επίπεδο. Αλλά και πως θα προληφθούν τυχόν αιφνίδια γεγονότα που θα αλλάξουν τα δεδομένα, όπως για παράδειγμα είναι οι υπερμεταδόσεις του κορωνοιού, απο κοινωνικές, ψυχαγωγικές ή αλλες εκδηλώσεις και συναθροίσεις.

Ο Ιούλιος είχε χαρακτηριστεί ως μήνας κομβικός καθως θα άνοιγαν οι πύλες εισόδου της χώρας και όλοι γνώριζαν πως παρά τον σχέδιαςμό και την ετοιμότητα θα καταγράφονταν και εισαγόμενα περιστατικά κορωνοιού. Στις τελευταίες ημέρες του όμως ο Ιούλιος δείχνει πως η ανατροπή ήρθε μάλλον από τα εγχώρια και όχι απο τα εισαγόμενα κρεούσματα κορωνοιού. Ο απολογιςμός των κρουσμάτων δείχνει πως την τελευταία εβδομάδα η ζυγαριά γέρνει περισσότερο στην πλευρά των εγχώριων και όχι τόσο των εισαγόμενων για τα οποία διαγράφεται τάση σταθεροποίησης.

Χθες, ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 35 νέα περιστατικά κορονοϊού. Από αυτά, τα εννέα είναι "εισαγόμενα" και συγκεκριμένα τέσσερα εντοπίστηκαν στους ελέγχους που διενεργούνται στις πύλες εισόδου της χώρας και πέντε ταξιδιώτες προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο σε εργαστήριο. Τα "εισαγόμενα" ανέρχονται πλέον σε 472.

Τα εγχώρια είναι 450. Το 1/3 αυτών έχουν εντοπιστεί στην Αττική. Μάλιςτα, χθες, ακόμη 17 κρούσματα κορονοϊού προστέθηκαν στο Λεκανοπέδιο, που διατηρεί την αρνητική πρωτιά σε θετικά στον κορωνοιό περιστατικά. Επιπλέον, είναι η δευτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα που στην Αττική ο ημερήσιος απολογισμός δείχνει 17 κρουσματα. Τον ίδιο υψηλό αριθμό έδειξαν οι έλεγχοι και την περασμενη Τριτη 21 Ιουλίου.

Από την 1η Ιουλίου μέχρι και χθες έχουν καταγραφεί 160 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Αττική. Μάλιστα, τα περισσότερα (101) δηλώθηκαν στον ΕΟΔΥ από τις 15 του μήνα και μετά. Από την 1η Ιουλίου μέχρι και τις 15 είχαν καταγραφεί 59 νέα περιστατικά στην Αττική.

Η κινητικότητα του κορωνοιού το δεύτερο 15νθημερο του Ιουλίου στην Αττική αποτυπώνεται ξεκάθαρα στον αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων. Την ίδια κινητικότητα δείχνουν και τα στοιχεία από τις εισαγωγές περιστατικών στα νοσοκομεία αναφοράς κορωνοιού στο λεκανοπέδιο. Είναι ενδεικτικό ότι στο νοσοκομείο Σωτηρία νοσηλεύονται τις τελευταίες δέκα ημέρες 12 με 15 ασθενείς στις απλές κλινικές Covid-19. Τρεις ασθενείς ειναι διασωληνωμένοι.

Στον Ευαγγελισμό οι ασθενείς με λοίμωξη λόγω κορωνοιού είναι 6 και άλλοι 12 στο Θριάσιο. Επισης, ένα παιδι νοσηλεύεται στο Αγία Σοφία.

Ωστόσο, η γεωγραφική κατανομή των υπόλοιπων κρουσμάτων δείχνει εξάπλωση του ιού σε ολοένα και περισσότερες περιοχές. Συγκεκριμένα, στον χάρτη με τους «σταθμούς» του κορωνοϊού εκτός από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη βρίσκονται τουλάχιστον 18 Περιφερειακές ενότητες: Ξάνθη, Εύβοια, Μαγνησία, Βοιωτία, Αιτωλοακαρνανία, Κόρινθος, Πέλλα, Πιερία, Ημαθία, Σάμος, Αχαϊα, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Ζάκυνθος, Λευκάδα, Καβάλα, Κοζάνη, Χαλκιδική.


Το διάβασα στο www.protothema.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,372,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1740,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,45,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,590,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,40,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,652,ΒΙΝΤΕΟ,150,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,61,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,94,ΕΛΛΑΔΑ,222,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,12,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,66,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,94,Κόσμος,9172,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,20,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,64,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5736,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,68,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,51,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,992,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2339,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,38,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,485,Eco-News,2666,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Προ των πυλών η υποχρεωτική χρήση μάσκας – Ανησυχία για τη διασπορά κρουσμάτων
Προ των πυλών η υποχρεωτική χρήση μάσκας – Ανησυχία για τη διασπορά κρουσμάτων
Προ των πυλών η υποχρεωτική χρήση μάσκας – Ανησυχία για τη διασπορά κρουσμάτων
https://www.protagon.gr/wp-content/uploads/2020/07/maskes_main_2.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/07/blog-post_370.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/07/blog-post_370.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content