Γλώσσα του σώματος: Τι σημαίνουν 7 συνηθισμένες κινήσεις;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Γλώσσα του σώματος: Τι σημαίνουν 7 συνηθισμένες κινήσεις;

⍆Μια μορφή επικοινωνίας, μη λεκτική, ωστόσο, όμως σημαντική για να κατανοήσουμε τους...
γύρω μας είναι η γλώσσα του σώματος.Πρόκειται δηλαδή για μηνύματα που στέλνουμε με τη γλώσσα του σώματός μας και δεν θέλουμε να πούμε με λόγια.

Πως μεταφράζονται 7 βασικές κινήσεις;

Χέρια Σταυρωμένα

Έχετε μπροστά σας κάποιον που σας μιλάει με τα χέρια σταυρωμένα; Σύμφωνα με τη γλώσσα του σώματος αυτό σημαίνει ότι είναι απόμακρος, ανασφαλής, ανήσυχος, αμυντικός ή πεισματάρης. Υπάρχουν όμως και τα πλεονεκτήματά. Το σταύρωμα των χεριών μπορεί απλά να υποδηλώνει ότι το συγκεκριμένο άτομα στις δυσκολίες δεν το βάζει κάτω ενώ μπορεί επίσης να προσπαθεί απλά να νιώσει άνετα, να κρυώνει ή …να μην έχει τσέπες.

Επαφή με τα μάτια

Αν θέλετε με τη γλώσσα του σώματος να δείξετε στον συνομιλητή σας ότι ακούτε με πολύ μεγάλη προσοχή τα λεγόμενά του, τότε κάντε επαφή με τα μάτια. Εδώ χρειάζεται ωστόσο προσοχή, αφού η υπερβολική επαφή με τα μάτια μπορεί να προκαλέσει αμηχανία. Σε κάθε περίπτωση πάντως, αν εκείνος που έχετε απέναντί σας δεν σας κοιτάει στα μάτια μη βιαστείτε να τον κρίνετε αρνητικά. Σύμφωνα με την Patti Wood, ειδική στη γλώσσα του σώματος με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας και συγγραφέα του βιβλίου Success Signals, A Guide to Reading Body Language, μπορεί απλά να είναι ντροπαλός και να τον έχετε σαγηνεύσει.

Κάθισμα με τα πόδια ανοιχτά

Πρόκειται για μια κλασική αντρική στάση που σύμφωνα με τους ειδικούς δείχνει αυτοπεποίθηση. Ουσιαστικά είναι άλλος ένας τρόπος τον αντρών να εκθέσουν την … αντρική τους πλευρά, την οποία θέλουν να ανακαλύψετε σωματικά και συναισθηματικά.

Η συγκεκριμένη στάση δείχνει επίσης δύναμη. Θυμηθείτε τη συνάντηση του απερχόμενου πρόεδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με τον νεοεκλεγέντα τότε Ντόναλντ Τραμπ. Οι ειδικοί που ερμήνευσαν τη στάση του σώματος των δύο αντρών και δεδομένου ότι τα πόδια του Μπαράκ Ομπάμα είχαν μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το στοιχείο αυτό δείχνει δύναμη και ότι υποσυνείδητα ο Ομπάμα ήθελε να περάσει το μήνυμα ότι ήταν ακόμα στην κορυφή.Σταυροπόδι

Αν βλέπετε κάποιον να κάθεται με τα πόδια σταυρωμένα και να ακουμπάει ανέμελα τα χέρια στο γόνατό, πρόκειται για άτομο που νιώθει σιγουριά για τον εαυτό του και αυτοπεποίθηση. Συνήθως βέβαια αυτή τη στάση την προτιμούν οι γυναίκες.

Αν ωστόσο βλέπετε ότι αλλάζει αργά τα πόδια σε σταυροπόδι σημαίνει πως ενδεχομένως πλήττει με τη συζήτηση ενώ αν έχετε βγει ραντεβού και το ένα πόδι «αγγίζει» το πόδι του ατόμου που σας συνοδεύει, αυτό αποδεικνύει ενθουσιασμό.

Δεν έχουν όμως τέλος οι ενδείξεις για τα πόδια, αφού ένα σταυροπόδι με ελαφρύ κούνημα του πάνω ποδιού δείχνει ένα άτομο αρκετά ανυπόμονο και νευρικό, ενώ τα ενωμένα πόδια φανερώνουν άγχος, αμηχανία και ευαισθησία.

Χέρια στους γοφούς

Μπορεί να σκέφτεστε ότι η στάση του Superman φανερώνει αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, δείχνει όμως και επιθετικότητα. Βεβαιωθείτε ότι δεν κρατάτε αυτή τη στάση του σώματος κατά τη διάρκεια κάποιας συνέντευξης για δουλειά. Σύμφωνα επίσης με τη γλώσσα του σώματος, τα χέρια στους γοφούς δείχνουν ανυπομονησία.

Χαμόγελο

Οι συχνές μυϊκές συσπάσεις του προσώπου, όπως συμβαίνει με το χαμόγελο, στη γλώσσα του σώματος, δείχνουν ένα άτομο ελκυστικό και ευχάριστο.

Γενικά πάντως το χαμόγελο μπορεί να αποκαλύψει πολλά. Αν δηλαδή κατά την διάρκεια της συνομιλίας υπάρχει ένα μόνιμο «παγωμένο» χαμόγελο, που δεν αλλάζει τόνο και ένταση, φανερώνει ότι το άτομο που έχετε απέναντί σας είναι αυστηρό ή ότι πιέζει πολύ τον εαυτό του να προσποιηθεί ότι περνάει καλά μαζί σας. Αν πάλι είναι ανέμελο και συχνό σημαίνει ότι τα λεγόμενά σας συμβαδίζουν με τα δικά του και ότι έχετε καταφέρει να κερδίσετε το ενδιαφέρον του.

Χειραψία

Σημαντικά μηνύματα κρύβουν και οι χειραψίες. Η κλασική έχει σίγουρα την έννοια του καλωσορίσματος. Η δυνατή ωστόσο χειραψία δείχνει ένα άτομο ειλικρινές και ντόμπρο ενώ η χλιαρή δείχνει άνθρωπο χωρίς αυτοπεποίθηση.

Το διάβασα στο www.neakriti.gr
Voice Healing: Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης,
Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες,
Αυτοβελτίωσης και Αφυπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,392,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1789,ΑΠΟΨΕΙΣ,13,Άρθρα,808,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,87,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,634,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,76,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,699,ΒΙΝΤΕΟ,164,ΒΟΛΟΣ,15,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1782,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,103,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,107,ΕΛΛΑΔΑ,428,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,60,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,19,ΕΡΕΥΝΕΣ,24,ΖΩΗ,99,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,5,Θεσσαλία,1313,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,15,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,162,Κόσμος,9307,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,3,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,29,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,150,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1491,Πολιτική,6766,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5794,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,69,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,54,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1034,Τοπικά,11667,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2434,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,23,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,62,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,531,Eco-News,2700,GP - info,5,voice healing therapy,18,
ltr
item
Ploumistos.com: Γλώσσα του σώματος: Τι σημαίνουν 7 συνηθισμένες κινήσεις;
Γλώσσα του σώματος: Τι σημαίνουν 7 συνηθισμένες κινήσεις;
Γλώσσα του σώματος: Τι σημαίνουν 7 συνηθισμένες κινήσεις;
https://marketnews.gr/uploads/mn_glwssa_swmatos_markou_4.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/07/7.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/07/7.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content