5 φράσεις που προδίδουν τους παθολογικούς ψεύτες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

5 φράσεις που προδίδουν τους παθολογικούς ψεύτες

⍆Οι παθολογικοί ψεύτες συνηθίζουν να επαναλαμβάνουν ορισμένες φράσεις που...
προδίδουν την απάτη τους και αν εσείς είστε εφοδιασμένοι με τη σωστή γνώση γύρω από αυτό το θέμα, δεν πρόκειται να πέσετε θύμα τους.

Κανένας μας δεν λέει αλήθεια στο 100% των περιπτώσεων, αλλά τα αθώα ψέματα για να γλυτώσουμε κάποιον από τον πόνο είναι ένα άλλο ζήτημα· εδώ εστιάζουμε όμως στο ψεύδος με σκοπό την συγκάλυψη σημαντικών πληροφοριών.

Οι αστυνομικές αρχές, εκτός από την εμπειρία, έχουν και το πλεονέκτημα των ανιχνευτών ψεύδους κι έτσι μπορούν σε μεγάλο ποσοστό να αναγνωρίσουν τα χαρακτηριστικά μιας εξαπάτησης. Εσείς, από την άλλη πλευρά, είστε λιγότερο εξοπλισμένοι για να γνωρίζετε πότε κάποιος προσπαθεί να σας ξεγελάσει, αλλά μπορείτε πάντα να προσέξετε μέσω της γλώσσας αν το άτομο που έχετε απέναντι σας είναι ύποπτο.

Τα ψεύδη μπορεί να οδηγήσουν σε διαλυμένες σχέσεις, σε χαμένη εμπιστοσύνη, ακόμα και σε οικονομικές απώλειες, αν εναποθέσουμε τις ελπίδες μας στο λάθος άνθρωπο. Αλλά πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε τους ψεύτες από τους ειλικρινείς;

5 συνηθισμένες φράσεις και στρατηγικές που οι ψεύτες θα χρησιμοποιήσουν για να σας πείσουν

1. Ειλικρινά/Για να σου πω την αλήθεια


Βεβαίως και θα προτιμούσαμε πάντα και όλοι να μπορούμε να πούμε την αλήθεια, αλλά ένας ψεύτης θα δοκιμάσει φράσεις όπως «Για να είμαι τελείως ειλικρινής μαζί σου…», ώστε να μπορέσει να στηρίξει την ιστορία του, η οποία είναι ξεκάθαρα ένα ψέμα, ενώ οι άνθρωποι που δεν έχουν ανάγκη να είναι απολογητικοί, δεν συνηθίζουν να το λένε.

2. Πολλές λεπτομέρειες

Οι ψεύτες χρειάζεται να απομνημονεύσουν όλες τις λεπτομέρειες της ψεύτικης ιστορίας τους, για να μην παρουσιάσει κενά και γίνουν αντιληπτοί. Συνήθως θα σας περιγράψουν πολλές περισσότερες λεπτομέρειες απ’ όσες χρειάζεται να ακούσετε, σε μια προσπάθεια να κάνουν την ιστορία τους να φαίνεται πιο ρεαλιστική και πιστευτή.

Για παράδειγμα, ένας ψεύτης θα πει:
«ήταν ακριβώς 8:15, όταν κοίταξα έξω από το παράθυρο και είδα ότι το αυτοκίνητο έλειπε από το γκαράζ». Πολλοί λίγοι άνθρωποι θα γνώριζαν την ακριβή ώρα που τύχαινε να χαζεύουν έξω από το παράθυρο ή θα σκεφτόντουσαν να κοιτάξουν την ώρα ως πρώτη αντίδραση, οπότε αυτές οι επιπρόσθετες λεπτομέρειες, όταν είναι πολλές, δείχνουν κατά πάσα πιθανότητα ένα ψέμα.

3. Εγώ ποτέ/Εγώ πάντα

Απόλυτες λέξεις όπως «ποτέ» και «πάντα» είναι σχεδόν πάντα υπερβολικές και πιθανώς ψευδείς, επειδή σπάνια είμαστε τόσο σίγουροι για κάτι, ειδικά όσον αφορά στη συμπεριφορά μας. Ένας ψεύτης θα προσπαθεί να προσθέσει τέτοιες λέξεις στις συζητήσεις του, ώστε να φανούν αξιόπιστα τα λόγια του.

4. Χρήση των «αυτοί», «αυτός/αυτή» ή «εμείς» αντί του «εγώ»

Εδώ ο ψεύτης προσπαθεί να αποφύγει την ευθύνη και τη λογοδοσία. Προσπαθώντας λοιπόν να εξηγηθεί και για να τον πιστέψουμε, χρησιμοποιεί λιγότερο συχνά την προσωπική αντωνυμία «εγώ» καθώς περιγράφει μια ιστορία. Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ψυχολογική Εταιρία, μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Τέξας σχετικά με την ανίχνευση ψεύδους, εξέτασε γραπτές δηλώσεις και κατάφερε να προβλέψει τις ψευδείς, αναζητώντας τους παρακάτω τρεις τύπους φράσεων που οι ψεύτες συνήθως χρησιμοποιούν για να σας πείσουν:

– Πιο αρνητικά φορτισμένες λέξεις όπως μίσος, θυμός, θλίψη, αχρηστία και τα παράγωγά τους.

– Λιγότερη χρήση λέξεων που δηλώνουν εξαιρέσεις, όπως το «αλλά» ή το «εκτός από».
– Λιγότερη χρήση δηλώσεων που ξεκινούν με το «εγώ».

Οι ερευνητές μπόρεσαν να αναπτύξουν ένα λογισμικό πρόγραμμα, το οποίο αναλύει τα γραπτά για αυτές τις φράσεις που οι ψεύτες συνηθίζουν να χρησιμοποιούν με διαφορετικό τρόπο και μπόρεσαν να εντοπίσουν τα ψεύδη με 67% ακρίβεια, σε μεγαλύτερο ποσοστό δηλαδή απ’ όσο μπόρεσε ένας κριτής να καταλάβει (52%).

5. Αρνήσεις, δικαιολογίες και σύντομες απαντήσεις

Οι επιστήμονες στο Τμήμα Επικοινωνίας του Πανεπιστήμιου του Μίσιγκαν μελέτησαν πόσο συχνά ψεύδεται μέσα στη μέρα ο μέσος Αμερικάνος. Διεξήγαγαν μια έρευνα με συμμετέχοντες 1.000 ενήλικες από τους οποίους ζήτησαν να αναφέρουν τον αριθμό των ψευδών που έλεγαν μέσα σε μια μέρα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι «το 60% των υποκειμένων δεν ανέφεραν κανένα απολύτως ψέμα και σχεδόν τα μισά ψέματα αναφέρθηκαν μόνο από το 5%». Επομένως, το 40% του γενικού πληθυσμού ψεύδεται, αλλά πολλοί παθολογικοί ψεύτες αρνούνται πλήρως να αποκαλύψουν έστω και ανώνυμα την αλήθεια.

Όταν ρωτάται για την ιστορία του, ένας ψεύτης θα αρνηθεί αυτόματα κάθε λάθος του, ακόμα κι αν δεν πρόκειται μετά να τον κατηγορήσουν. Επιπλέον, θα επιχειρήσει να εξηγήσει γιατί έπραξε με έναν συγκεκριμένο τρόπο, ακόμα κι αν δεν τον ρωτήσει κανείς. Κι αυτό το κάνει για να δικαιολογηθεί για τη συμπεριφορά του, επειδή νιώθει ενοχές. Οι ψεύτες επίσης τείνουν να μιλούν με σύντομες φράσεις και δεν προτιμούν τις πλήρεις απαντήσεις, επειδή προσπαθούν να μην αποκαλύψουν κάτι από αυτό που πραγματικά ισχύει.

Εκτός από τις παραπάνω 5 φράσεις που οι ψεύτες θα προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν για να σας κάνουν να τους πιστέψετε, διαθέτουν και πολλά μη-λεκτικά στοιχεία που μπορείτε να προσέξετε:

– Συχνό άγγιγμα στο πρόσωπο, στα μαλλιά ή τσίμπημα του δέρματος και ενασχόληση με τα νύχια

– Συνεχή οπτική επαφή όσο μιλάνε

– Νευρικότητα, συχνές και νευρικές κινήσεις

– Τα πόδια δείχνουν προς την πόρτα ή μακριά από εσάς.

Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com
Voice Healing: Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης,
Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες,
Αυτοβελτίωσης και Αφυπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,392,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1791,ΑΠΟΨΕΙΣ,14,Άρθρα,808,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,87,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,636,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,81,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,702,ΒΙΝΤΕΟ,164,ΒΟΛΟΣ,18,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1784,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,105,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,107,ΕΛΛΑΔΑ,439,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,60,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,19,ΕΡΕΥΝΕΣ,24,ΖΩΗ,102,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,5,Θεσσαλία,1313,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,15,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,164,Κόσμος,9315,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,5,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,29,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,157,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1493,Πολιτική,6768,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5798,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,69,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,55,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1035,Τοπικά,11670,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2436,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,23,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,64,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,534,Eco-News,2703,GP - info,5,voice healing therapy,18,
ltr
item
Ploumistos.com: 5 φράσεις που προδίδουν τους παθολογικούς ψεύτες
5 φράσεις που προδίδουν τους παθολογικούς ψεύτες
5 φράσεις που προδίδουν τους παθολογικούς ψεύτες
https://www.athensmagazine.gr/photos/w_800px/articles/201909/zodia_psemata.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/07/5.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/07/5.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content