Ρομποτικά δελφίνια των 22 εκατ. ευρώ - Η λύση στην αιχμαλωσία σε θάλασσια πάρκα;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ρομποτικά δελφίνια των 22 εκατ. ευρώ - Η λύση στην αιχμαλωσία σε θάλασσια πάρκα;

⍆Ως μια εναλλακτική για το αμφισβητούμενο θέαμα των ζώων σε καθεστώς αιχμαλωσίας η... οποία θα μπορούσε να διατεθεί στην απαιτητική κινεζική αγορά παρουσιάζουν οι δημιουργοί τους τα ρομπότ – δελφίνια.

Ανταποκρίνονται σε ερωτήσεις, κολυμπούν χαρούμενα σε ειδικά διαμορφωμένα ενυδρεία των εμπορικών κέντρων και αντέχουν τη στενή επαφή με τους ανθρώπους, η οποία μπορεί να γίνει επιβλαβής για τα αληθινά ζώα, χωρίς κανένα ηθικό πρόβλημα. Και επιπλέον, σύντομα μπορεί να τα δει κανείς σε ενυδρεία στην Κίνα.

Νεοζηλανδοί πρωτοπόροι εργάζονται σε συνεργασία με τους Αμερικανούς δημιουργούς μερικών από τα πιο διάσημα πλάσματα του Χόλιγουντ για την ανάπτυξη ζωοειδών δελφινιών, που μοιάζουν σχεδόν απαράλλακτα με τα ζωντανά μοντέλα τους.

Ένα δελφίνι – ρομπότ που μπορεί να μιλάει στα παιδιά –χάρη στον απομακρυσμένο έλεγχό του από τον άνθρωπο- ίσως ακούγεται μπερδεμένο ή ακόμη και αποκρουστικό. Αλλά καθώς τα θαλάσσια πάρκα ανά τον πλανήτη αντιμετωπίζουν αυξανόμενη πίεση να εγκαταλείψουν τα ζωντανά σόου με αληθινές φάλαινες και δελφίνια, τα δημιουργήματα της τεχνητής νοημοσύνης παρέχουν μια ελκυστική εναλλακτική, λένε οι δημιουργοί.

Η βιομηχανία των θαλάσσιων πάρκων την τελευταία δεκαετία έχει δει μείωση των εσόδων της λόγω ηθικών ανησυχιών και του κόστους των ζωντανών κητών, ωστόσο η δίψα του κοινού να μάθει και να έρθει κοντά σε αυτά τα ζώα είναι τόσο ίδιο ισχυρή», λέει στην Guardian ο Ρότζερ Χόλτζμπεργκ, σχεδιαστής ζωοειδών ρομπότ στην Καλιφόρνια, και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής στην εταιρεία Walt Disney.

Ο Χόλτζμπεργκ συνεργάζεται αυτόν τον καιρό με τον Γουόλτ Κόντι, υπεύθυνο για μερικά από τα πιο διάσημα κινηματογραφικά θαλάσσια πλάσματα –όπως τον Free Willy και το Flipper, για τη δημιουργία των ψεύτικων θηλαστικών.

Σαν αληθινά

Με μια τιμή περίπου 23 εκατομμύρια ανά δελφίνι, το μεγαλύτερο εμπόδιο για τους δημιουργούς των ζωοειδών είναι το να αποδείξουν στους πιθανούς πελάτες τους ότι αυτά τα ρομπότ μακροπρόθεσμα θα αποδειχθούν πιο φθηνή λύση από τα πραγματικά ζώα. Και παρότι κοστίζουν τέσσερις φορές από τα αληθινά, διαρκούν πολύ περισσότερο.

«Πρέπει να τους πείσουμε ότι είναι μια επικερδής επιχείρηση, πιο επικερδής από τα αληθινά ζώα», λέει ο Λι Γουάνγκ business developer για την Edge Innovation, εταιρεία που παράγει ρομπότ, προσθέτοντας ότι τα ρομπότ δεν απαιτούν την ίδια ακριβή συντήρηση με τα αληθινά ζώα.

Τα δελφίνια, κατά μέσο όρο, ζουν λιγότερα από 20 χρόνια σε αιχμαλωσία, αλλά 30-50 χρόνια ελεύθερα.Προτού η πανδημία του κορωνοϊού σταματήσει την κατασκευή τους, τουλάχιστον 30 ενυδρεία είχαν δημιουργηθεί στην Κίνα, είπε ο Λι Γουάνγκ ενώ τουλάχιστον μία μεγάλη κινεζική επιχείρηση είχε δεσμευτεί να αντικαταστήσει τα αληθινά δελφίνια της με ρομπότ.

Περνώντας το τεστ

«Έγινε φανερό ότι κάθε μεγάλο ενυδρείο στην Κίνα, για να ανταγωνιστεί τα υπόλοιπα, πρέπει να εκθέτει τα μεγάλα του ζώα, όπως φάλαινες μπελούγκα, δελφίνια και καρχαρίες. Όσο μεγαλύτερα, τόσο καλύτερα», λέει η Μέλανι Λάνγκλοτζ, μία από τις δημιουργούς του πρότζεκτ.

Μετά από έντονη πολεμική για τη χρήση των υπό αιχμαλωσία ζώων, άρχισε να γίνεται όλο και πιο εμφανής η ανάγκη για ζώα - ρομπότ αντί για αληθινά.

Τα ζώα – ρομπότ ζυγίζουν περισσότερα από 270 κιλά και είναι πανομοιότυπα με τα αληθινά. Σύμφωνα με τη Λάνγκλοτζ σε μία δοκιμαστική παρουσίαση το κοινό δεν κατάφερε να ξεχωρίσει το αληθινό με το ψεύτικο.

Οι ακτιβιστές υπέρ των ζώων επίσης καλοδέχτηκαν την είδηση. Η Ελίσα Άλεν –διευθύντρια του βρετανικής φιλοζωικής οργάνωσης – εξέφρασε σε δήλωσή της την ελπίδα τα ρομποτικά δελφίνια «να αντικαταστήσουν τα αληθινά σε όλα τα θαλάσσια πάρκα ανά τον κόσμο».

Ο business developer Λι Γουνγκ δεν θεωρεί ότι οι άνθρωποι θα δυσαρεστηθούν που τα ρομπότ δεν είναι αυθεντικά.

«Για τους ανθρώπους στη Νέα Ζηλανδία, για μένα, είναι προτιμότερο το αυθεντικό», λέει. «Αν αναλογιστούμε όμως τη νεότερη γενιά, περνούν πολύ περισσότερο χρόνο από εμάς παίζοντας online ηλεκτρονικά παιχνίδια. Θα πρέπει στ’ αλήθεια να αναρωτηθούμε τι είναι αληθινό και τι ψεύτικο».

Το διάβασα στο www.cnn.gr
Voice Healing: Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης,
Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες,
Αυτοβελτίωσης και Αφυπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,392,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1794,ΑΠΟΨΕΙΣ,14,Άρθρα,808,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,88,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,638,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,85,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,703,ΒΙΝΤΕΟ,164,ΒΟΛΟΣ,19,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1785,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,107,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,107,ΕΛΛΑΔΑ,452,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,60,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,20,ΕΡΕΥΝΕΣ,24,ΖΩΗ,102,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,7,Θεσσαλία,1313,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,15,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,Κόσμος,9323,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,7,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,29,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,161,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1495,Πολιτική,6769,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5800,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,69,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,55,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1037,Τοπικά,11670,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2437,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,23,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,67,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,538,Eco-News,2704,GP - info,5,voice healing therapy,18,
ltr
item
Ploumistos.com: Ρομποτικά δελφίνια των 22 εκατ. ευρώ - Η λύση στην αιχμαλωσία σε θάλασσια πάρκα;
Ρομποτικά δελφίνια των 22 εκατ. ευρώ - Η λύση στην αιχμαλωσία σε θάλασσια πάρκα;
Ρομποτικά δελφίνια των 22 εκατ. ευρώ - Η λύση στην αιχμαλωσία σε θάλασσια πάρκα;
https://www.zoon.gr/wp-content/uploads/2020/06/%CE%A1%CE%9F%CE%9C%CE%A0%CE%9F%CE%A4_%CE%94%CE%95%CE%9B%CE%A6%CE%99%CE%9D%CE%99.jpeg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/07/22.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/07/22.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content