Ταινία του 1947 προβλέπει την τεχνολογία του σήμερα -Ανθρωποι «κολλημένοι» σε συσκευές, αυτοκίνητα με τηλεοράσεις

Ταινία του 1947 προβλέπει την τεχνολογία του σήμερα -Ανθρωποι «κολλημένοι» σε συσκευές, αυτοκίνητα με τηλεοράσεις

⍆Άνθρωποι που χρησιμοποιούν φορητές συσκευές σε ένα καφέ και οδηγούν αυτοκίνητα εξοπλισμένα...
με τηλεοράσεις. Αυτές οι εικόνες προηγμένης τεχνολογίας, μας ακούγονται οικείες και μπορεί να μοιάζουν με την πραγματικότητα μας, αλλά δεν είναι σημερινές.

Αντιθέτως, τις συναντάμε αρκετά πίσω, καθώς προέρχονται από μια γαλλική ταινία του 1947 με τίτλο «Télévision: Oeil de Demain» ή «Τηλεόραση: Το μάτι του μέλλοντος», που όχι μόνο προβλέπει μια σειρά από σύγχρονες τεχνολογίες, αλλά και πώς συμπεριφέρεται ο άνθρωπος με τις συσκευές.

Το κλιπ των τεσσάρων λεπτών δείχνει ανθρώπους να συγκρούονται με άλλους ενώ κοιτάζουν μια συσκευή όταν περπατούν, να διαβάζουν ειδοποιήσεις πάνω από τον ώμο κάποιου σε ένα τρένο, καθώς και ένα τροχαίο ατύχημα λόγω της απόσπασης προσοχής κατά την οδήγηση.

Η ασπρόμαυρη ταινία, που κυκλοφόρησε μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, βασίζεται σε ένα δοκίμιο του Γάλλου συγγραφέα René Barjavel και την παραγωγή έκανε ο J.K. Raymond-Millet.

Αν και ο Barajavel δεν προέβλεψε σωστά τα smartphone, όπως εμφανίζονται σήμερα, έχει πετύχει με ακρίβεια τη συμπεριφορά των ατόμων με τέτοιες συσκευές.


Παραλίγο ατύχημα λόγω της προσήλωσης ενός πεζού στο κινητό του

Το βίντεο, που έχει κυκλοφορήσει εδώ και πάνω από 70 χρόνια, δείχνει διαφορετικούς ανθρώπους σε ένα πάρκο, με τα μάτια τους κολλημένα σε κάτι που μοιάζει να είναι ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο.
Επίσης, σύμφωνα με την ταινία, οι εφημερίδες θα καταργηθούν σταδιακά, καθώς πλέον ο καθένας θα μπορεί να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες και την ενημέρωση, στις παλάμες του χεριού του.

Σε μια από τις σκηνές της μίνι ταινίας, η κάμερα επικεντρώνεται σε μια γυναίκα, η οποία είναι ντυμένη με τα ρούχα της εποχής και κάθεται σε ένα μικρό καφέ. Φαίνεται μόνη και βγάζει μία συσκευή από την τσάντα της για να της περάσει η ώρα.


Μια γυναίκα που κάθεται μόνη, βγάζει τη φορητή συσκευή από την τσάντα της
Λίγο αργότερα, βλέπουμε δυο άνδρες να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο, επειδή και οι δυο τους κοιτούν απορροφημένοι μία συσκευή που κρατούν στα χέρια τους. Σε μια άλλη περίπτωση, σε έναν άνδρα έχει αποσπαστεί τόσο η προσοχή από μία οθόνη, που ενώ περπατά, σταματά απότομα μπλοκάροντας την κυκλοφορία.

Παρόλο που οι μικρές, φορητές συσκευές μοιάζουν περισσότερο με τηλεοράσεις, αντικατοπτρίζουν τα σημερινά smartphones που βρίσκονται στις τσέπες σχεδόν κάθε ανθρώπου. Αλλά αυτά που χρησιμοποιούνται στην ταινία έχουν μακρά ανασυρόμενες κεραίες που μοιάζουν με τα πρώτα κινητά τηλέφωνα.


Οι συσκευές της ταινίας θυμίζουν πολύ τα σημερινά smartphones

Στο βίντεο βλέπουμε, επίσης, μια οθόνη να παίζει μια ταινία στα δεξιά του οδηγού, την ώρα που αυτός οδηγεί, ενώ αρκετές φορές παίρνει τα μάτια του από τον δρόμο για να παρακολουθήσει την ταινία, αγνοώντας μια επικίνδυνη στροφή που και καταλήγει να χάσει τον έλεγχο του οχήματός του και να συγκρουστεί με ένα δέντρο.

Στο τέλος της ταινίας, οι θεατές μεταφέρονται στην κρεβατοκάμαρα ενός ζευγαριού όπου ένας άντρας δυσκολεύεται να κοιμηθεί.Φαίνεται να «καλεί» ένα ολόγραμμα μιας χορεύτριας γυναίκας που εμφανίζεται στο κάτω μέρος του κρεβατιού και το παρακολουθεί ενώ η γυναίκα του κοιμάται δίπλα του.

Δείτε την ταινία που «προέβλεψε» την εξέλιξη της τεχνολογίας:

Η Anne-Katrin Weber, ιστορικός της τηλεόρασης στο Πανεπιστήμιο της Λωζάνης, δήλωσε: «Ενώ το έργο του Raymond-Millet είναι σχεδόν ξεχασμένο σήμερα, το Télévision: Oeil de demain έχει λάβει κάποια προσοχή σε ιστολόγια και διαδικτυακά φόρουμ, όπου η ταινία έχει επαινεθεί ότι «προέβλεψε το παρόν μας».

«Η σκιαγράφηση της ταινίας για τις ερχόμενες τηλεοπτικές χρήσεις εμφανίζεται πράγματι ως μια αρκετά ακριβής πρόβλεψη των σύγχρονων ψηφιακών μέσων σε σχέση με την ευελιξία και την υβριδικότητα των τεχνολογικών μέσων και των διαφόρων μορφών κατανάλωσής τους», συνεχίζει η Weber.
«Επιπλέον, η πανταχού παρούσα διαθεσιμότητα και προσβασιμότητα στην τηλεοπτική επικοινωνία που υπόσχεται η ταινία δείχνει με ακρίβεια τη δική μας καθημερινή χρήση των μέσων», καταλήγει.
Το διάβασα στο www.iefimerida.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,356,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1719,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,31,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,568,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,25,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,620,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,30,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,37,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,38,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9093,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,29,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5705,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2280,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,18,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,444,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Ταινία του 1947 προβλέπει την τεχνολογία του σήμερα -Ανθρωποι «κολλημένοι» σε συσκευές, αυτοκίνητα με τηλεοράσεις
Ταινία του 1947 προβλέπει την τεχνολογία του σήμερα -Ανθρωποι «κολλημένοι» σε συσκευές, αυτοκίνητα με τηλεοράσεις
Ταινία του 1947 προβλέπει την τεχνολογία του σήμερα -Ανθρωποι «κολλημένοι» σε συσκευές, αυτοκίνητα με τηλεοράσεις
https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/inline-images/smartphone-1947-tainia.jpg
https://i.ytimg.com/vi/ZKfOcR7Qbu4/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/07/1947.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/07/1947.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content