================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Underground Youth Orchestra: Μουσικοί πρεσβευτές στην καμπάνια #greecefromhome

⍆Η Underground Youth Orchestra αναδεικνύεται σε πρεσβευτή της ελληνικής μουσικής ανά... τον κόσμο με τη συμμετοχή της στην καμπάνια #greecefromhome του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Πρόκειται για ένα διαδικτυακό άνοιγμα σε όλους όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν την Ελλάδα και όσα πρεσβεύει σε ιδέες, αξίες, εμπειρίες, λόγω των περιορισμών που έχει επιβάλει η κρίση του κορονοϊού.

Η Ορχήστρα ξεκινά τις πρόβες της μετά την υποχρεωτική δίμηνη αποχή: «Στόχος μας η σταδιακή επαναφορά της ορχήστρας στην πολιτιστική δραστηριότητα μέσα από τις καινούργιες συνθήκες που διαμορφώνονται από τον κορονοιό...» αναφέρει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της UYO, Κώστας Ηλιάδης και ευχαριστεί τον ειδικό σύμβουλο του ΕΟΤ Ηλία Τζιώρα για την πρόσκληση συμμετοχής σε αυτή την πρωτοβουλία, καθώς και τον γγ του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

Η UYO ξεκίνησε από ένα σύνολο παιδιών που επιθυμούσαν να βρίσκονται και να κάνουν μουσική μαζί. Οι πρόβες άρχισαν σε ένα υπόγειο του σπιτιού του μαέστρου (εξ ου και το όνομα της ορχήστρας) και τα πρώτα χρόνια οι συναυλίες είχαν εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Γρήγορα, η μουσική ομάδα κατάφερε να διακριθεί, να συμμετέχει σε Φεστιβάλ, να πραγματοποιεί συναυλίες, κερδίζοντας την αγάπη των φιλόμουσων. Το σχήμα σήμερα αποτελείται από 45 σπουδαστές μουσικής, ηλικίας 10-25 ετών και από το 2019 στεγάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η υπεύθυνη για την εκπαίδευση ομάδα καθηγητών αποτελείται από τους επαγγελματίες μουσικούς: Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου, Franc Shestani, Όσβαλντ Αμιράλη, Μιχάλη Ραμό, Κώστα Σίσκο και Μαρίνο Τρανουδάκη. Καλλιτεχνικός διευθυντής, μαέστρος και ενορχηστρωτής της UYO είναι ο Κώστας Ηλιάδης.

Έως τώρα, η νεανική Συμφωνική Ορχήστρα έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 60 συναυλίες στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Το 2016 πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση στο εξωτερικό δίνοντας μια συναυλία στη Γερμανία στο Πανεπιστήμιο του Tübingen και το 2018 στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βερολίνου σε συνεργασία με το Julius Stern Institute.

Το 2019 προσκαλείται στο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών Young Euro Classic στο Βερολίνο. Τιμώμενη χώρα του Φεστιβάλ για την συγκεκριμένη χρονιά ήταν η Ελλάδα και την συναυλία διηύθυνε ο διάσημος αρχιμουσικός Christoph Eschenbach.

Η UYO έχει συνεργαστεί πολλές φορές με την Έλλη Πασπαλά και έχει συμπράξει με την Μαρία Φαραντούρη και τη Δήμητρα Γαλάνη, ενώ το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο CD με τίτλο «THE UNDERGROUND YOUTH ORCHESTRA LIVE» με ζωντανές ηχογραφήσεις από συναυλίες της.


Το διάβασα στο www.newsbeast.gr
Underground Youth Orchestra: Μουσικοί πρεσβευτές στην καμπάνια #greecefromhome Reviewed by ploumistos.com on 8:26 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.