Ινστιτούτο SIPRI: Εκσυγχρονίζονται τα πυρηνικά όπλα, δυσοίωνες οι προοπτικές για τον έλεγχό τους

Ινστιτούτο SIPRI: Εκσυγχρονίζονται τα πυρηνικά όπλα, δυσοίωνες οι προοπτικές για τον έλεγχό τους

⍆Ο εκσυγχρονισμός των πυρηνικών οπλοστασίων συνεχίζεται από τουλάχιστον... εννέα χώρες, που καταγράφονται ως πυρηνικές δυνάμεις, αναφέρει η ετήσια έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών της Στοκχόλμης για την Ειρήνη (SIPRI). Τα ευρήματα του SIPRI (Yearbook 2020), το οποίο αξιολογεί την τρέχουσα κατάσταση των εξοπλισμών, του αφοπλισμού και της διεθνούς ασφάλειας, δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. 

Βασικό εύρημα μεταξύ άλλων είναι ότι παρά τη συνολική μείωση του αριθμού των πυρηνικών κεφαλών το 2019, όλα τα κράτη που διαθέτουν πυρηνικά όπλα συνεχίζουν να εκσυγχρονίζουν τα πυρηνικά τους οπλοστάσια. 

 Οι χώρες που διαθέτουν πυρηνικά όπλα 

 Τα εννέα κράτη που διαθέτουν πυρηνικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Κίνα, η Ινδία, το Πακιστάν, το Ισραήλ και η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, είχαν συνολικά περίπου 13.400 πυρηνικά όπλα στην αρχή του 2020. Ωστόσο, στην έκθεση δεν γίνεται αναφορά στην περίπτωση του Ιράν, το οποίο επιμένει ότι από το 1950 οπότε και ξεκίνησε το δικό του πυρηνικό πρόγραμμα, οι σκοποί του παραμένουν ειρηνικοί.

 Αν και σημειώθηκε μείωση συγκριτικά με τα 13.865 πυρηνικά όπλα (που το Ινστιτούτο (SIPRI) εκτιμούσε ότι είχαν τα συγκεκριμένα κράτη στις αρχές του 2019), περίπου 3.720 από τα πυρηνικά όπλα αναπτύσσονται επί του παρόντος με επιχειρησιακές δυνάμεις και σχεδόν 1.800 από αυτά διατηρούνται σε κατάσταση υψηλής επιχειρησιακής επιφυλακής. Η μείωση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κατάργηση των αποσυρθέντων πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ. Οι δύο χώρες μαζί διαθέτουν ακόμη πάνω από το 90% των πυρηνικών όπλων σε όλον τον κόσμο. Η μείωση των αμερικανικών και ρωσικών στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων, όπως προβλέπεται από τη Συνθήκη του 2010, ολοκληρώθηκε το 2018 και το 2019 οι δυνάμεις και των δύο χωρών παρέμειναν κάτω από τα όρια, που καθόριζε η συνθήκη.

Το START θα λήξει τον Φεβρουάριο του 2021, εκτός και αν και τα δύο μέρη συμφωνήσουν να το παρατείνουν. Ωστόσο, οι συζητήσεις για την επέκταση του START ή τη διαπραγμάτευση μιας νέας συνθήκης, δεν σημείωσαν πρόοδο το 2019. Αυτό οφείλεται εν μέρει, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση, στην επιμονή της αμερικανικής κυβέρνησης ότι η Κίνα πρέπει να συμμετάσχει σε μελλοντικές συνομιλίες για τη μείωση των πυρηνικών όπλων. Κάτι που η Κίνα έχει αποκλείσει κατηγορηματικά.

«Το αδιέξοδο για το νέο START και η κατάρρευση το 2019, της Συνθήκης του 1987 μεταξύ Σοβιετικής Ένωσης - ΗΠΑ για την εξάλειψη των πυραύλων ενδιάμεσης και μικρής εμβέλειας (Συνθήκη INF), υποδηλώνουν ότι η εποχή των διμερών συμφωνιών ελέγχου των πυρηνικών όπλων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ τελειώνει», λέει ο Shannon Kile, διευθυντής του προγράμματος πυρηνικού αφοπλισμού και ελέγχου όπλων του SIPRI.

«Η απώλεια βασικών διαύλων επικοινωνίας μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ, που είχαν σκοπό να προωθήσουν τη διαφάνεια και να αποτρέψουν λανθασμένες αντιλήψεις σχετικά με τις αντίστοιχες στάσεις και δυνατότητες της πυρηνικής δύναμης, θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε έναν νέο αγώνα πυρηνικών όπλων». 

 Σε εξέλιξη τα πυρηνικά συστήματα επόμενης γενιάς 

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ διαθέτουν εκτεταμένα και ακριβά προγράμματα για την αντικατάσταση και τον εκσυγχρονισμό των πυρηνικών κεφαλών, των συστημάτων παράδοσης πυραύλων και αεροσκαφών και των εγκαταστάσεων παραγωγής πυρηνικών όπλων. Και οι δύο χώρες έχουν επίσης δώσει νέους ή διευρυμένους ρόλους στα πυρηνικά όπλα, σε επίπεδο στρατιωτικών σχεδίων, γεγονός που σηματοδοτεί μια σημαντική αντιστροφή της μετά τον ψυχρό πόλεμο, τάσης προς τη σταδιακή περιθωριοποίηση των πυρηνικών όπλων. Τα πυρηνικά οπλοστάσια των άλλων κρατών είναι σημαντικά μικρότερα, αλλά όλα αυτά τα κράτη είτε αναπτύσσουν νέα οπλικά συστήματα ή έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να το πράξουν. 

 Η Κίνα βρίσκεται στη μέση ενός σημαντικού εκσυγχρονισμού του πυρηνικού της οπλοστασίου. Αναπτύσσει την αποκαλούμενη πυρηνική τριάδα για πρώτη φορά, αποτελούμενη από νέους χερσαίος και θαλάσσιους πυραύλους καθώς και πυρηνικά αεροσκάφη. Η Ινδία και το Πακιστάν αυξάνουν αργά το μέγεθος και την ποικιλομορφία των πυρηνικών τους δυνάμεων, ενώ η Βόρεια Κορέα συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στο στρατιωτικό της πυρηνικό πρόγραμμα ως κεντρικό στοιχείο της εθνικής της ασφάλειας. Παρόλο που η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι θα ακολουθούσε προσωρινή αναστολή πυρηνικών δοκιμών μεγάλης εμβέλειας το 2019, κατά τη διάρκεια του έτους πραγματοποίησε πολλαπλές δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων μικρής ωστόσο, εμβέλειας, συμπεριλαμβανομένων αρκετών νέων τύπων. 


Το διάβασα στο www.lifo.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,372,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1740,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,45,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,590,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,40,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,652,ΒΙΝΤΕΟ,150,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,61,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,94,ΕΛΛΑΔΑ,222,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,12,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,66,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,94,Κόσμος,9172,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,20,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,64,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5736,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,68,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,51,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,992,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2339,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,38,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,485,Eco-News,2666,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Ινστιτούτο SIPRI: Εκσυγχρονίζονται τα πυρηνικά όπλα, δυσοίωνες οι προοπτικές για τον έλεγχό τους
Ινστιτούτο SIPRI: Εκσυγχρονίζονται τα πυρηνικά όπλα, δυσοίωνες οι προοπτικές για τον έλεγχό τους
Ινστιτούτο SIPRI: Εκσυγχρονίζονται τα πυρηνικά όπλα, δυσοίωνες οι προοπτικές για τον έλεγχό τους
https://www.lifo.gr/icache/870/582/1/1636715_pyrinika-sipri.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/06/sipri.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/06/sipri.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content