Reclaim: Μετά την μαστεκτομή, πανέμορφα τατουάζ - Πορτρέτα γυναικών που νίκησαν τον καρκίνο

Reclaim: Μετά την μαστεκτομή, πανέμορφα τατουάζ - Πορτρέτα γυναικών που νίκησαν τον καρκίνο

⍆Reclaim. Ανακτώ. Η σειρά φωτογραφικών πορτρέτων της Βρετανίδας φωτογράφου...
Κέιτ Πίτερς αποτυπώνει τη νίκη γυναικών απέναντι στον καρκίνο του μαστού και την ανάκτηση του σώματος, της αποδοχής, της ζωής.

 Η Ελέιν, η Κέρι και η Σάρα υποβλήθηκαν σε επίπονα χειρουργεία και μετά την ανάρρωση αποφάσισαν να κάνουν «καμβά» τις ουλές τους, σχεδιάζοντας εντυπωσιακά τατουάζ πάνω στις παλιές πληγές.

Στο πλάνο μόνες και γυμνές, πολλαπλές ενσαρκώσεις μιας εκ νέου διεκδίκησης μετά τον θανάσιμο κίνδυνο. Για τη σειρά φωτογραφιών με θέμα την ομορφιά των τατουάζ μετά την μαστεκτομή, η Πίτερς συνεργάστηκε με την σκηνοθέτιδα Τζεμ Φλέτσερ. Ο φακός εστίασε σε γυναίκες που σηκώθηκαν από το χειρουργικό τραπέζι και κάθισαν σε ένα ακόμη, αυτή την φορά για ένα τατουάζ που ήθελαν να κάνουν στήθος τους. Σύμφωνα με μελέτη που είχε δημοσιευτεί στο ιατρικό περιοδικό JAMA, αυτός είναι ένας από τους ενδεδειγμένους τρόπους ψυχοθεραπείας μετά την νόσο.


«Όλα μου τα τατουάζ σηματοδοτούν διαφορετικά ορόσημα στην ζωή μου», λέει η Ελέιν. «Κάθε ένα είναι για κάτι. Το μισό μανίκι μου είναι η ιστορία της οικογένειάς μου. Συμβολίζει τα παιδιά μου, τα παιδιά που χάσαμε, το σύζυγό μου. Έχω έναν ασφόδελο επειδή είμαι από την Ουαλία και ένα τριφύλλι επειδή ό άνδρας μου είναι από την Ιρλανδία». (Φωτογραφία Κέιτ Πίτερς)

Η Κέρι, διαγνώστηκε με καρκίνο τρεις ημέρες πριν τα 40α της γενέθλια. Επέλεξε την ολική μαστεκτομή για τον αριστερό της μαστό και αρνήθηκε να κάνει πλαστική επέμβαση αποκατάσης. «Καμία από τις μεθόδους αποκατάστασης που μπορούσε να μου προσφέρει η ιατρική ομάδα, δεν ήταν κατάλληλη για την εμφάνισή μου, τον τρόπο ζωής μου και τα σπορ με τα οποία ασχολούμαι», εξηγεί η Κέρι.

 «Με άφησε με ένα αίσθημα ατέλειας και αυτό με αναστάτωσε. Σα να σε δαγκώνουν, να φτύνουν το κομμάτι σου και να σε αφήνουν μόνη σου». Δύο χρόνια αργότερα η Κέρι ανακάλυψε την επιλογή των τατουάζ στο σημείο της μαστεκτομής, και ένιωσε ότι επιτέλους είχε μία επιλογή που της ταίριαζε. Σχεδίασε ίριδες (σ.σ το φυτό) κατά μήκος του στήθος της, προς τιμή της γιαγιάς της, της Ίριδας, που είχε επίσης νικήσει τον καρκίνο του μαστού έξι δεκαετίες νωρίτερα από την εγγονή της. 


Η πρακτική των τατουάζ έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μετά το 2013, όταν ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός F*** Cancer ξεκίνησε να διοργανώνει κάθε χρόνο ημέρα δωρεάν τατουάζ. Από τότε, και κάθε Οκτώβριο, κατά τη διάρκεια του μήνα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού, συνεργάζεται με επιχειρήσεις δερματοστιξίας σε όλη την Βρετανία, που ανοίγουν τις πόρτες τους και δέχονται γυναίκες που επέζησαν και θέλουν να κάνουν ένα τατουάζ.Η Πίτερς και η Φλέτσερ προσέγγισαν τις γυναίκες μέσω social media και τις φωτογράφισαν στο σπίτι της Πίτερς. Πολλές από αυτές δεν είχαν κάνει ποτέ πριν τατουάζ, αλλά η διαδικασία τις βοήθησε να νιώσουν ότι μια πορεία είχε ολοκληρωθεί. Κάποιες έπρεπε να περιμένουν τουλάχιστον έναν χρόνο από το χειρουργείο, πριν κάνουν το τατουάζ πάνω στο επουλωμένο δέρμα. «Το να ακούμε τις ιστορίες των γυναικών που φωτογραφίσαμε ήταν μία άσκηση ταπεινοφροσύνης και είδαμε πως τα τατουάζ είχαν αλλάξει την αντίληψη τους για το ίδιο τους το σώμα», λέει η Πίτερς. «Ήταν πραγματικά πρόθυμες να μοιραστούν το πόσο θετική εμπειρία υπήρξε για τις ίδιες» το τατουάζ.

 Η Ελέιν είχε διαγνωστεί με καρκίνο τον Οκτώβριο του 2015 και υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή λίγους μήνες αργότερα. «Μπορώ να το κάνω εικόνα τώρα, το πρωί που θα έφευγα από το σπίτι μου για να κάνω το χειρουργείο. Κοίταξα στον καθρέφτη και ήξερα ότι δεν θα ξαναήμουν έτσι ποτέ μετά από εκείνη την ημέρα. Ήταν μία σκέψη που με στοίχειωσε, με αναστάτωσε. Όταν κάνεις μαστεκτομή, «σου παίρνει» μεγάλο τμήμα της θηλυκότητάς σου». Είχε κάνει κι άλλο τατουάζ πιο παλιά - έναν δράκο στην πλάτη - μετά από ένα σοβαρό ατύχημα από πτώση αλόγου, που θα μπορούσε να την έχει αφήσει και παράλυτη. Αυτή την φορά πέρασε 25 ώρες με την καλλιτέχνιδα Άννα Γκάρβι, καλύπτοντας το στήθος της με πλουμιστά, πολύχρωμα πουλιά και συνθέσεις λουλουδιών.

Η Σάρα, από την άλλη μεριά, διαγνώστηκε με καρκίνο στα 47, κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης μαστογραφίας. Δεν είχε κάνει ποτέ τατουάζ. Επέλεξε την πλαστική μετά την μαστεκτομή. Κατά την επέμβαση, συχνά πρέπει να αφαιρεθούν οι ρώγες και κάποιες γυναίκες επιλέγουν να σχεδιάσουν τατουάζ στο ίδιο χρώμα και σχήμα. Όμως η Σάρα ένιωσε ότι αυτή η επιλογή δεν της ταίριαζε και επέλεξε ένα περίπλοκο σχέδιο από μικρά, γκρι στίγματα, του καλλιτέχνη Ντομινίκ Χολμς. «Το πρωινό πριν το ραντεβού, ήμουν σε κατάσταση πανικού, αναρωτιόμουν αν είχα ήδη υποβάλει το σώμα μου σε πάρα πολλά», θυμάται. Μετά τις συνεδρίες, λέει πως βλέπει το κορμί της μέσα από ένα καινούργιο πρίσμα. «Με το τατουάζ δεν άλλαξε απλώς ο τρόπος που φαίνεται το σώμα μου, το πιο σημαντικό είναι πως με μεταμόρφωσε. Έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση από ό,τι είχα ποτέ, σε ολόκληρη τη ζωή μου».


Όταν οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στον βρετανικό Guardian, η Πίτερς θυμάται πως κατακλύστηκε από email ανθρώπων που ως εκείνη την ημέρα δεν γνώριζαν ότι υπήρχε η επιλογή των τατουάζ πάνω από την μαστεκτομή - συμπεριλαμβανομένων και γυναικών που είχαν υποβληθεί σε επέμβαση και ενδιαφέρονταν προσωπικά. «Νομίζω ότι αυτό ήταν ένα από τα βασικά κίνητρα των γυναικών που συμμετείχαν στην φωτογράφιση», λέει η Πίτερς. «Να δείξουν σε άλλους ότι τις βοήθησε να αλλάξουν την ζωή τους. Όλες πέρασαν από φρικτές εμπειρίες και όμως καταφέραν να βγουν από αυτό με μία απίστευτα θετική διάθεση. Διατήρησαν αυτό το υπέροχο πνεύμα και την επιθυμία να βοηθήσουν άλλες με το να μοιραστούν τις ιστορίες τους». Το διάβασα στο www.lifo.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,356,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1720,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,32,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,570,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,620,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,31,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,37,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,40,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9093,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,30,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5705,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2281,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,20,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,445,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Reclaim: Μετά την μαστεκτομή, πανέμορφα τατουάζ - Πορτρέτα γυναικών που νίκησαν τον καρκίνο
Reclaim: Μετά την μαστεκτομή, πανέμορφα τατουάζ - Πορτρέτα γυναικών που νίκησαν τον καρκίνο
Reclaim: Μετά την μαστεκτομή, πανέμορφα τατουάζ - Πορτρέτα γυναικών που νίκησαν τον καρκίνο
https://www.lifo.gr/icache/694/700/1/1638501_tatouaz_meta_mastektomi_karkino_2.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/06/reclaim.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/06/reclaim.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content