Η μεγάλη παύση της ανθρωπότητας - Επιστήμονες θα ερευνήσουν τι προκλήθηκε με το lockdown

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η μεγάλη παύση της ανθρωπότητας - Επιστήμονες θα ερευνήσουν τι προκλήθηκε με το lockdown

⍆Μια ομάδα επιστημόνων υπό την ηγεσία του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκίνησε μια πρωτοβουλία...
για την παρακολούθηση της άγριας ζωής πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το lockdown λόγω κορωνοϊού.

 Στόχος των ερευνητών είναι να μελετήσουν αυτό που ονόμασαν «ανθρώπινη παύση» - την παγκόσμια, προσωρινή επιβράδυνση της ανθρώπινης δραστηριότητας, η οποία είναι πιθανό να έχει βαθύ αντίκτυπο σε άλλα είδη.

Η μέτρηση αυτού του αντίκτυπου θα αποκαλύψει τρόπους με τους οποίους μπορούμε να μοιραστούμε τον ολοένα και πιο πολυσύχναστο πλανήτη μας, υποστηρίζουν οι επιστήμονες. Οι επιστήμονες εξηγούν αυτήν την αποστολή σε ένα έγγραφο στο περιοδικό Scientific Reports. Περιγράφουν τα βήματα που θα επιτρέψουν στους επιστήμονες να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα από την ξαφνική απουσία ανθρώπων σε πολλά τοπία - συμπεριλαμβανομένης της διασφάλισης ότι οι ερευνητές έχουν πρόσβαση και άδεια για να εκτελέσουν το έργο τους και μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την ανθρώπινη κίνηση, αλλά και σε δεδομένα παρακολούθησης ζώων.

Ο καθηγητής Christian Rutz από το Πανεπιστήμιο του St Andrews είναι πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Βιολογίας. Επεσήμανε ότι οι βιολογικοί καταγραφείς - μικρές συσκευές παρακολούθησης που είναι τοποθετημένες σε ζώα για να καταγράφουν τις κινήσεις τους και άλλες συμπεριφορές - συνέλεγαν πληροφορίες σε ενδιαιτήματα σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η παρακολούθηση των φαλαινών θα μπορούσε επίσης να αποκαλύψει τον αντίκτυπο που είχε η παύση στην ωκεάνια άγρια φύση. 

Υπάρχει μια πολύτιμη ερευνητική ευκαιρία εδώ, μια από τις πιο τραγικές περιστάσεις, αλλά είναι αυτή που πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να χάσουμε», είπε στο BBC News. Συνήθως, μελέτες που προσπαθούν να εξετάσουν τον αντίκτυπο της ανθρώπινης παρουσίας και δραστηριότητας στα άγρια ζώα, περιορίζονται στη σύγκριση προστατευόμενων οικοτόπων με μη προστατευόμενες περιοχές ή στη μελέτη τοπίων μετά από μια φυσική καταστροφή. Καταστροφές όπως αυτή στο Τσερνομπίλ μπορούν να γίνουν «φυσικά πειράματα».

«Όμως, κατά τη διάρκεια του lockdown το έχουμε επαναλάβει σε όλο τον κόσμο, σε διαφορετικές τοποθεσίες και σε οικότοπους όπου ορισμένα είδη έχουν εξοπλιστεί με συσκευές παρακολούθησης όλη την ώρα», δήλωσε ο καθηγητής Rutz. Υπήρξαν πολλοί λογαριασμοί στα social media που αποτύπωσαν πώς η άγρια ζωή φάνηκε να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την απουσία μας, με ζώα να κινούνται ελεύθερα σε αστικά περιβάλλοντα.

Ωστόσο, σε ορισμένα μέρη, η έλλειψη ανθρώπινης δραστηριότητας φαίνεται να είναι επιζήμια με αύξηση της λαθροθηρίας που οφείλεται στην οικονομική δυσχέρεια και την απουσία οικοτουρισμού. «Κανείς δεν λέει ότι οι άνθρωποι πρέπει να παραμείνουν μόνιμα σε lockdown.

Τι γίνεται όμως αν δούμε σημαντικές επιπτώσεις από τις αλλαγές μας στη χρήση του δρόμου, για παράδειγμα;
Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες για να κάνουμε μικρές αλλαγές στο δίκτυο μεταφορών μας που θα μπορούσαν να έχουν σημαντικά οφέλη», λέει ο καθηγητής. Ο καθηγητής Jim Smith από το Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ ήταν μέλος της ομάδας που για πρώτη φορά μελέτησε την ανθρώπινη παύση- σε μια μακροχρόνια έρευνα για τις αλλαγές στο εγκαταλελειμμένο τοπίο γύρω από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ.

«Λίγα χρόνια μετά την εκκένωση της ζώνης αποκλεισμού, Λευκορώσοι και Ουκρανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι είδη που σχετίζονται με ανθρώπους - όπως τα περιστέρια και οι αρουραίοι - εξαφανίστηκαν, αλλά τα άγρια ζώα, αγριογούρουνα, ελάφια και λύκοι πολλαπλασιάστηκαν», είπε. 

«Περισσότερα από 30 χρόνια αργότερα, η ζώνη αποκλεισμού έχει γίνει ένα παράδειγμα ανάκαμψης της άγριας ζωής». Ο καθηγητής Rutz και η ομάδα του επεσήμαναν ότι οι επιστημονικές γνώσεις που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της καταστροφικής κρίσης θα μας επιτρέψουν να αναπτύξουμε καινοτόμες στρατηγικές για να μοιραστούμε χώρο σε αυτόν τον ολοένα και πιο πολυσύχναστο πλανήτη, με οφέλη τόσο για την άγρια ζωή όσο και για τον άνθρωπο.   Το διάβασα στο www.lifo.gr
Voice Healing: Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης,
Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες,
Αυτοβελτίωσης και Αφυπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,392,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1791,ΑΠΟΨΕΙΣ,14,Άρθρα,808,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,87,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,636,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,81,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,702,ΒΙΝΤΕΟ,164,ΒΟΛΟΣ,18,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1784,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,105,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,107,ΕΛΛΑΔΑ,439,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,60,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,19,ΕΡΕΥΝΕΣ,24,ΖΩΗ,102,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,5,Θεσσαλία,1313,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,15,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,164,Κόσμος,9315,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,5,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,29,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,157,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1493,Πολιτική,6768,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5798,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,69,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,55,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1035,Τοπικά,11670,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2436,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,23,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,64,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,534,Eco-News,2703,GP - info,5,voice healing therapy,18,
ltr
item
Ploumistos.com: Η μεγάλη παύση της ανθρωπότητας - Επιστήμονες θα ερευνήσουν τι προκλήθηκε με το lockdown
Η μεγάλη παύση της ανθρωπότητας - Επιστήμονες θα ερευνήσουν τι προκλήθηκε με το lockdown
Η μεγάλη παύση της ανθρωπότητας - Επιστήμονες θα ερευνήσουν τι προκλήθηκε με το lockdown
https://www.lifo.gr/icache/870/490/1/1639304_agria_zoa.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/06/lockdown_24.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/06/lockdown_24.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content