H NASA προσέλαβε ιδιωτική εταιρία για το 2023 στην επιφάνεια της Σελήνης, προς αναζήτηση νερού

H NASA προσέλαβε ιδιωτική εταιρία για το 2023 στην επιφάνεια της Σελήνης, προς αναζήτηση νερού

⍆H NASA ανακοίνωσε πως προσέλαβε μια ιδιωτική εταιρία για να στείλει το 2023...
ένα ρόβερ στην επιφάνεια της Σελήνης, προς αναζήτηση νερού στον νότιο πόλο του δορυφόρου.

Η κίνηση έρχεται μετά τις προσπάθειες της διαστημικής εταιρίας να επιστρέψει αστροναύτες στην επιφάνεια της Σελήνης μέχρι το 2024, σχέδιο που πολλοί θεωρούν απίθανο. Ωστόσο η προσσελήνωση του ρόβερ Viper της NASA, στο μέγεθος αμαξιδίου του γκολφ, θα είναι ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου, βοηθώντας την διαστημική υπηρεσία να αποφασίσει ποιες περιοχές θα πρέπει να εξερευνήσουν οι αστροναύτες και πόσο νερό -που θα μπορεί να διατηρήσει ζωή- κρύβεται κάτω από την επιφάνεια της Σελήνης, διευκρίνισαν αξιωματούχοι της NASA.

Η NASA έκλεισε συμβόλαιο, αξίας σχεδόν 200 εκατ. δολαρίων, με την Astrobotic, εταιρία με έδρα το Πίτσμπουργκ, στο πλαίσιο προγράμματος για την πρόσληψη ιδιωτικών εταιριών που θα στέλνουν φορτία και επιστημονικά πειράματα στην επιφάνεια της Σελήνης.

Σε αντίθεση με τις επιχειρήσεις «Apollo», όπου αστροναύτες επισκέφτηκαν τη Σελήνη και μετά επέστρεψαν σπίτι τους, η NASA φιλοδοξεί τώρα να δημιουργήσει μια μόνιμη παρουσία εκεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Artemis», όπως αποκαλείται, μαζί με συστήματα που θα βοηθούν τους αστροναύτες «να ζουν από τη γη». «Είναι σημαντικό να διαπιστωθεί πού υπάρχει νερό στο φεγγάρι και η ακριβής του ποσότητα», σχολίασε ο Thomas Zurbuchen της NASA.

Το συμβόλαιο είναι μια ακόμη ένδειξη του πώς η NASA συνεχίζει τις προσπάθειες ανάθεσης προγραμμάτων εξερεύνησης σε ιδιωτικές εταιρίες. Για χρόνια, βασιζόταν σε δυο ιδιωτικές εταιρίες, την SpaceX και τώρα την Northrop Grumman για αποστολές προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Πρόσφατα η SpaceX έγινε η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που εκτοξεύει δυο αστροναύτες στην τροχιά της Γης.

Για χρόνια, η Σελήνη θεωρείτο πως είναι κατάξερη.
Ωστόσο, πριν από μια δεκαετία, η NASA ανακάλυψε την ύπαρξη νερού σε μορφή πάγου. Το νερό δεν είναι μόνο σημαντικό για την ύπαρξη ζωής ως υγρό για πόση, αλλά όταν αναλυθεί στα συστατικά του -υδρογόνο και οξυγόνο- μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως αέρας για αναπνοή. Τα συγκεκριμένα συστατικά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμο πυραύλων, επιτρέποντας περαιτέρω εξερεύνηση του διαστήματος, μεταξύ άλλων του πλανήτη Άρη, ευελπιστούν αξιωματούχοι.

Το Viper, ακρωνύμιο για Volatiles Investigating Polar Exploration Rover, είναι ένα ρόβερ που ζυγίζει περίπου ένα τόνο και μπορεί να περιηγηθεί σε μια περιοχή για αρκετά μίλια για περίπου 100 ημέρες. Θα είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες ικανούς να ανιχνεύουν πάγο κάτω από την επιφάνεια και τρυπάνι που θα μπορεί να εξορύξει δείγματα σε βάθος ενός μέτρου. Επίσης θα μπορεί να προσδιορίσει την σύσταση και την συγκέντρωση του νερού. Η ανακάλυψη νερού στη Σελήνη δεν είναι απλώς επιστημονική «επανάσταση», καθώς μπορεί επίσης να στρέψει οικονομικές αγορές στο διάστημα, μετατρέποντας το φεγγάρι σε «πρατήριο καυσίμων».

Με πληροφορίες από Washington Post /lifo

Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,356,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1720,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,32,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,570,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,620,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,31,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,37,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,40,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9093,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,30,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5705,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2281,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,20,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,445,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: H NASA προσέλαβε ιδιωτική εταιρία για το 2023 στην επιφάνεια της Σελήνης, προς αναζήτηση νερού
H NASA προσέλαβε ιδιωτική εταιρία για το 2023 στην επιφάνεια της Σελήνης, προς αναζήτηση νερού
H NASA προσέλαβε ιδιωτική εταιρία για το 2023 στην επιφάνεια της Σελήνης, προς αναζήτηση νερού
https://assets.newatlas.com/dims4/default/25c7002/2147483647/strip/true/crop/9600x6400+0+412/resize/1200x800!/quality/90/?url=http%3A%2F%2Fnewatlas-brightspot.s3.amazonaws.com%2F1c%2F2f%2F5f5d9b0c46c29d9fe05041c4553d%2Fpia23131.jpg
https://i.ytimg.com/vi/ROWPoRXLvo4/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/06/h-nasa-2023.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/06/h-nasa-2023.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content