Το σημερινό Google Doodle αφιερωμένο στην Ημέρα του Παιδιού

Το σημερινό Google Doodle αφιερωμένο στην Ημέρα του Παιδιού

⍆Η Google με το σημερινό της Doodle θυμάται τα παιδιά όλου του κόσμου. Η μηχανή αναζήτησης...
είναι σήμερα διαφορετική με ένα doodle για την Ημέρα του Παιδιού, σε μια κίνηση που η Google συνηθίζει να κάνει.

Όπως είναι γνωστό η 20η Νοεμβρίου είναι αφιερωμένη στα παιδιά, καθώς είναι η μέρα διακήρυξης και υπογραφής της σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989.

Ωστόσο, η 1η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως «Παγκόσμια ημέρα του Παιδιού», το 1925 από την Παγκόσμια Συνέλευση για την ευημερία του παιδιού της Γένοβας.

Με τη σκέψη στραμμένη προς τα παιδιά που βίωσαν τραυματικά τον εγκλεισμό των περιοριστικών μέτρων και σε αυτά που για λόγους υγείας συνεχίζουν να περιορίζονται η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Δέσπω Μιχαηλίδου, υπενθυμίζει ότι τα παιδιά είναι φορείς δικαιωμάτων και ότι είναι εδώ για να δώσουν μια άλλη προοπτική στον κόσμο, στο μήνυμά της για την 1η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού.

Σύμφωνα με την Επίτροπο ο εγκλεισμός στο σπίτι και τα περιοριστικά μέτρα που πάρθηκαν για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του Covid-19, έφεραν στο προσκήνιο πολλά και σοβαρά θέματα και άλλαξαν την καθημερινότητά μας. Μας βοήθησε όμως να αντιληφθούμε και να κατανοήσουμε ότι τα δικαιώματα είναι σαν μια αλυσίδα και όταν ένας κρίκος της αδυνατίζει η αλυσίδα σπάει, επισημαίνει η Επίτροπος.

«Για να διασφαλιστεί το δικαίωμα στην υγεία, τους τελευταίους μήνες επηρεάστηκαν με διάφορους τρόπους άλλα δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στην εκπαίδευση, το δικαίωμα στην ελεύθερη διακίνηση, το δικαίωμα στην ψυχαγωγία αλλά και το δικαίωμα στο παιχνίδι και στην ελεύθερη συμμετοχή στην αθλητική, πολιτιστική και καλλιτεχνική ζωή», συνεχίζει.

Παρατηρεί περαιτέρω ότι «ο περιορισμός, μας βοήθησε να συνειδητοποιήσουμε, ότι η σωματική υγεία είναι συνδεδεμένη άμεσα με τον ψυχικό μας κόσμο, με τα συναισθήματά μας, με το πώς νιώθουμε και αντιληφθήκαμε πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε πράγματα που αγαπάμε, να βρισκόμαστε γύρω από άτομα που νοιαζόμαστε και μας νοιάζονται, να περνάμε παραγωγικό χρόνο μαζί τους και τέλος, να ζυγίσουμε την πραγματική αξία των υλικών αγαθών».

Σύμφωνα με την Επίτροπο για κάποια παιδιά, ο περιορισμός επιδείνωσε την καθημερινότητα τους, ακόμα περισσότερο και διευκρινίζει ότι αναφέρεται στα παιδιά που την περίοδο του εγκλεισμού βίωσαν ψυχική και σωματική βία ή για τα παιδιά σε οικογένειες με οικονομική δυσχέρεια.

Συνεχίζοντας επισημαίνει ότι μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων, κάποια παιδιά αναγκάζονται για λόγους υγείας να περιοριστούν, να απομακρυνθούν από φίλους, να μην συμμετέχουν στα σχολικά δρώμενα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε αυτά λοιπόν τα παιδιά, στρέφω τη σκέψη όλων μας κατά τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού.

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως. Την έχουν επικυρώσει όλα τα κράτη του κόσμου, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας (η Ελλάδα την επικύρωσε στις 2 Δεκεμβρίου 1992 με τον νόμο 2101), και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής.

Παρά τα διεθνή κείμενα προστασίας των παιδιών, που σε πολλές χώρες αποτελούν κενό γράμμα, εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από τη φτώχεια και να στερούνται της στοιχειώδους σχολικής εκπαίδευσης, εκατοντάδες χιλιάδες υφίστανται τις τραγικές συνέπειες συρράξεων και οικονομικού χάους, δεκάδες χιλιάδες ακρωτηριάζονται στους πολέμους και πολλά ακόμη ορφανεύουν ή και σκοτώνονται από τον ιό του AIDS και από άλλες ασθένειες. Τα στοιχεία και οι αριθμοί είναι καταπέλτης στο εφησυχασμό της συνείδησης.

Το διάβασα στο www.ieidiseis.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Το σημερινό Google Doodle αφιερωμένο στην Ημέρα του Παιδιού
Το σημερινό Google Doodle αφιερωμένο στην Ημέρα του Παιδιού
Το σημερινό Google Doodle αφιερωμένο στην Ημέρα του Παιδιού
https://www.fosonline.gr/media/news/2020/06/01/96188/main/1-Iouniou-doodle-google.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/06/google-doodle.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/06/google-doodle.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content