Μπαϊράμι και επισκέπτες πίσω από τον Covid-19 στον Εχίνο

Μπαϊράμι και επισκέπτες πίσω από τον Covid-19 στον Εχίνο

⍆Αυστηρό τοπικό lockdown ισχύει από την Πέμπτη στον Εχίνο της Ξάνθης, λόγω της έξαρσης... των κρουσμάτων, ενώ το νέο, δεύτερο κύμα κορωνοϊού συσχετίστηκε κυρίως με φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν με αφορμή θρησκευτικές γιορτές, ενώ υπήρξε και νέος γύρος αφίξεων από το εξωτερικό.

Από τις 11 Ιουνίου μέχρι χθες, θετικοί στον ιό βρέθηκαν 91 κάτοικοι του οικισμού, ενώ έξι κατέληξαν συνεπεία της ασθένειας.

Έπειτα από ανάλυση των επιδημιολογικών φορτίων, αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αποφάσισε να επιβάλει αυστηρή καραντίνα στην κοινότητα Εχίνου και να θέσει σε κατ’ οίκον περιορισμό τους κατοίκους της για την αποφυγή διασποράς της νόσου. Είχε προηγηθεί γραπτό αίτημα για άμεση λήψη μέτρων από τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστο Μέτιο. Παρόμοια μέτρα περιορισμού της κίνησης στην ίδια περιοχή είχαν τεθεί σε ισχύ την 25η Μαρτίου. Η έξαρση, τότε, του κορωνοϊού είχε συσχετιστεί με την επιστροφή στα μειονοτικά χωριά της ορεινής Ξάνθης περίπου 500 εργατών, οι οποίοι απασχολούνταν σε ναυπηγεία και μεγάλα εργοτάξια σε Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο και Ολλανδία.

Το νέο, δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην περιοχή συνδέθηκε, κυρίως, με φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν με αφορμή τη θρησκευτική γιορτή του μπαϊραμιού. Ταυτόχρονα όμως παράγοντες της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης επισήμαναν ότι υπήρξε και νέος γύρος αφίξεων από το εξωτερικό μετά τη σταδιακή -τις τελευταίες εβδομάδες- άρση των περιοριστικών μέτρων. Πληροφορίες, που ωστόσο διαψεύδονται από επίσημα κυβερνητικά χείλη, ανέφεραν ότι αρκετοί από τους επαναπατρισθέντες διέσχισαν οδικώς τα σύνορα Ελλάδας-Βουλγαρίας προκειμένου να αποφύγουν το μέτρο της υποχρεωτικής προληπτικής καραντίνας.

Τα αυστηρά μέτρα τέθηκαν σε ισχύ χθες το πρωί και έχουν διάρκεια 7 ημερών. Απαγορεύτηκε η μετακίνηση των κατοίκων του Εχίνου τόσο εκτός της κοινότητας όσο και εντός αυτής, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Επιτρέπεται η μετάβαση μόνο σε καταστήματα τροφίμων και στα φαρμακεία με υποχρεωτική όμως τη χρήση μάσκας. Η λειτουργία των υπόλοιπων εμπορικών καταστημάτων, όπως και των λαϊκών αγορών, ανεστάλη. Σύμφωνα με αρμόδια αστυνομική πηγή, για την τήρηση της καραντίνας στην περιοχή βρίσκονται τέσσερα περιπολικά, τα τρία περιμετρικά της κοινότητας και ένα εντός αυτής.

Επιπλέον, χθες αποφασίστηκε να παραταθούν για ακόμα 7 ημέρες τα περιοριστικά μέτρα στους υπόλοιπους δήμους της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης, τα οποία είχαν τεθεί σε ισχύ την 11η Ιουνίου. Αφορμή υπήρξε η καταγραφή 15 κρουσμάτων σε δήμους της περιοχής. Ένας ακόμα εκπαιδευτικός, εξάλλου, που ζει μόνιμα στην περιοχή του Εχίνου και διδάσκει σε σχολείο στην πόλη της Ξάνθης, βρέθηκε χθες θετικός στον ιό, όπως δήλωσε στην «Κ» στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δυνάμει των οριζόντιων μέτρων που θα ισχύσουν για επιπλέον 7 ημέρες, η προσέλευση των πολιτών σε δημόσιες υπηρεσίες γίνεται μόνο με ραντεβού, η χρήση μάσκας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα είναι υποχρεωτική, ενώ παραμένουν υπό αναστολή οι λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο. Σε καραντίνα παραμένει και ο Δήμος Ιάσμου Κομοτηνής μετά την καταγραφή, στις 16 Ιουνίου, 6 κρουσμάτων κορωνοϊού. Το συγκεκριμένο «μέτωπο», πάντως, δεν ανησυχεί τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καθώς, όπως επισημαίνεται, «οι ασθενείς προέρχονται όλοι από τρεις οικογένειες που έχουν εντοπιστεί και τεθεί υπό περιορισμό».

Το διάβασα στο www.zougla.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,357,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1721,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,32,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,571,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,621,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,34,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,38,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,42,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9095,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,33,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5707,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2284,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,21,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,450,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Μπαϊράμι και επισκέπτες πίσω από τον Covid-19 στον Εχίνο
Μπαϊράμι και επισκέπτες πίσω από τον Covid-19 στον Εχίνο
Μπαϊράμι και επισκέπτες πίσω από τον Covid-19 στον Εχίνο
https://www.zougla.gr/assets/images/2886486.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/06/covid-19_19.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/06/covid-19_19.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content