Ένας Έλληνας σε διαγωνισμό για δασκάλους-«υπερήρωες» στις ΗΠΑ

Ένας Έλληνας σε διαγωνισμό για δασκάλους-«υπερήρωες» στις ΗΠΑ

⍆Για τους μαθητές του είναι «υπερήρωας», ένας άλλος Σούπερμαν της εκπαίδευσης,... ο ίδιος όμως αισθάνεται πως απλώς κάνει όσο μπορεί καλύτερα τη δουλειά του. 

Στα 31 του χρόνια, ο Αλέξανδρος Μπάλλας, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά δηλώνει «περήφανο τέκνο» της Δρακότρυπας -ενός πανέμορφου χωριού του Δήμου Μουζακίου Καρδίτσας, απ' όπου έλκει την καταγωγή του- ευτύχησε ήδη να δει τ' όνομά του στη λίστα των υποψηφίων στον αμερικανικό διαγωνισμό 2020-EF Superteacher League.

Και μπορεί ο ελληνικής καταγωγής καθηγητής ιταλικών, ισπανικών και σκι στο Ridge High School του Νιου Τζέρσεϊ να έκοψε τελικά δεύτερος το νήμα, πίσω από την ασιατικής καταγωγής Han Dinh, ωστόσο στην καρδιά των μαθητών του θα κατέχει πάντα την πρώτη θέση, αφού αυτοί ήταν που έλαβαν την πρωτοβουλία να τον προτείνουν ως υποψήφιο.

Η «υπερδύναμη» του Αλέξανδρου Μπάλλα, όπως προκύπτει μέσα από τις περιγραφές των μαθητών του, είναι η απόλυτη, άνευ όρων χαρά, με την οποία ασκεί το λειτούργημα της διδασκαλίας και προσεγγίζει τη σχέση του με τα παιδιά, μια σχέση που λόγω της όχι μεγάλης ηλικιακής διαφοράς που τους χωρίζει έχει εξελιχθεί σ' έναν ρόλο «μεγάλου αδελφού» από την πλευρά του.

«Ένας λόγος που ο κ. Μπάλλας είναι υπερήρωας είναι η ξεχωριστή φροντίδα που δείχνει στους μαθητές του. Δεν διστάζει να διακόψει ένα μάθημα και να δώσει νέα κατεύθυνση στη διδασκαλία προκειμένου να μας διδάξει ανεκτίμητα μαθήματα ζωής. Είχα το προνόμιο να πάω μαζί του στην Ισπανία το περασμένο καλοκαίρι, μέσω της EF-Tours, κι αυτή ήταν η μεγαλύτερη εμπειρία της ζωής μου. Κάθε φορά που τον βλέπω είναι χαμογελαστός και πάντα σταματά για να συζητήσουμε, ακόμη κι αν είναι απασχολημένος. Είναι το είδος του δασκάλου που πάντα θα θυμάμαι και για τον οποίο μια μέρα θα μιλάω στα παιδιά μου προκειμένου να τους δείξω πώς ένας δάσκαλος μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στη ζωή ενός μαθητή», γράφει γι' αυτόν ένας από τους μαθητές του. Αυτή ακριβώς η τελευταία φράση δεν άφησε ασυγκίνητο τον νεαρό Ελληνοαμερικανό καθηγητή, ο οποίος εξομολογείται στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως αυτό «είναι ό,τι καλύτερο μπορεί ν' ακούσει στη ζωή του ένας δάσκαλος!».

«Αντιμετωπίζω τους μαθητές μου ως ενήλικες, δεν τους φωνάζω και ακόμη και στις σπάνιες περιπτώσεις που θα πρέπει να παρέμβω σε μια κατάσταση, προσπαθώ να την προσεγγίσω με μια φιλοσοφική διάθεση κι αυτό τα παιδιά το εκτιμούν» εξηγεί ο κ. Μπάλλας.

Ο διαγωνισμός 2020-EF Superteacher League, που διοργανώνει ο οργανισμός EF (Educational Tours), αφορά στην ανάδειξη δασκάλων που «νοιάζονται για τα παιδιά, φροντίζουν γι' αυτά και συμβάλλουν στην κοινωνικο-συναισθηματική τους ένταξη, ενώ έχουν και πάθος για τη δουλειά τους» αναφέρει ο κ. Μπάλλας, ο οποίος σχεδίαζε να φέρει το φετινό καλοκαίρι τους μαθητές του στην Ελλάδα, αλλά τα σχέδιά του «ναυάγησαν» ελέω κορωνοϊού...

Ο ίδιος, ωστόσο, κάνει ήδη όνειρα για το επόμενο καλοκαίρι και δηλώνει ερωτευμένος με το χωριό του, τη Δρακότρυπα, από το οποίο έχει τις ωραιότερες παιδικές αναμνήσεις, αφού κάθε χρόνο το επισκέπτονταν με τους γονείς του, ενώ ένα από τα πανέμορφα νησιά της Ελλάδας που κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του είναι η Σκιάθος, την οποία έχει επισκεφθεί ήδη επτά φορές, καθώς εκεί κατοικούν αγαπημένα συγγενικά του πρόσωπα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1717,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,31,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,565,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,24,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,617,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,30,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,35,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,65,Κόσμος,9091,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,11,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,27,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5702,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2273,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,18,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,444,Eco-News,2644,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Ένας Έλληνας σε διαγωνισμό για δασκάλους-«υπερήρωες» στις ΗΠΑ
Ένας Έλληνας σε διαγωνισμό για δασκάλους-«υπερήρωες» στις ΗΠΑ
Ένας Έλληνας σε διαγωνισμό για δασκάλους-«υπερήρωες» στις ΗΠΑ
https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2020/06/w03-130446IMG3468.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/06/blog-post_83.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/06/blog-post_83.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content