Ο κ. Μπέος και η χαμένη εξαετία του Βόλου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ο κ. Μπέος και η χαμένη εξαετία του Βόλου

⍆Δήλωσε, πριν λίγο καιρό, ο κ. Μπέος ότι «θα γράψει ιστορία στην πόλη του Βόλου».... Το ερώτημα είναι τί είδους ιστορία θα γράψει; Ιστορία έχουν γράψει ο Βενιζέλος, οι Παπανδρέου, ο Καραμανλής, ο Τσόρτσιλ, ο Αϊζενχάουερ, αλλά και ο Παπαδόπουλος και ο Χίτλερ. Ο κ. Μπέος τί ιστορία θα γράψει; Ας δούμε μερικές πτυχές του έργου του.

Η Δημοτική Αρχή του κ. Μπέου είναι σχεδόν 6 χρόνια στη διαχείριση των ζητημάτων της πόλης του Βόλου. Δυστυχώς πρόκειται για χαμένα χρόνια για την πόλη του Βόλου. Ακόμα και όσοι τον πίστεψαν και τον πιστεύουν, όταν σβήσουν τα λαμπάκια, μαραθούν τα λουλουδάκια ή τα ΜΜΕ που τον στηρίζουν, με το αζημίωτο φυσικά, πάψουν να τον λιβανίζουν, θα φανεί ότι: «ο Βασιλιάς είναι γυμνός»! Ή καλύτερα θα φανεί ότι η πόλη έχασε την ευκαιρία να μπει στις ράγες της προόδου. Γιατί το έργο που μπορεί να παρουσιάσει η Δημοτική Αρχή του κ. Μπέου είναι δυστυχώς σχεδόν μηδενικό. Ακόμα και ώριμα έργα που είχαν δρομολογήσει οι προηγούμενοι, έμειναν στην άκρη, με συνέπειες στην πόλη μας.

Ο βιολογικός καθαρισμός είχε αλλεπάλληλες βλάβες και μόλις κατασκευάστηκε εναλλακτικός αγωγός από το αντλιοστάσιο του Κραυσίνδωνα μέχρι το βιολογικό. Οι συνδέσεις με τους νέους οικισμούς καθυστέρησαν τουλάχιστον 2 χρόνια, ενώ κακώς κατασκευάστηκε αντλιοστάσιο στο μικρό πάρκο στα Αστέρια Αγριάς, αν και προσφέρθηκαν εναλλακτικές λύσεις. Η ΕΡΓΗΛ έχει κάνει «πάρτι» με τα λεφτά των Βολιωτών, αφού ο κ. Μπέος ακύρωσε τις διαδικασίες που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή, έκανε δικές του επιλογές για τις οποίες οι Βολιώτες «πληρώνουν τα σπασμένα».

Οι πολίτες του Βόλου πίνουν, κατά κύριο λόγο, εμφιαλωμένο νερό, αφού το νερό της βρύσης δεν είναι ποιοτικό, αν και ένα από τα ακριβότερα στην Ελλάδα. Οι πηγές της Κουκουράβας αφέθηκαν να καταστραφούν, η Κρύα Βρύση στις Σταγιάτες ακυρώθηκε και η ΔΕΥΑΜΒ (αν και «κοινωφελής επιχείρηση»), αντί να βελτιώσει την ποιότητα του νερού, σχεδιάζει να το εμφιαλώσει για να το πουλάει στους Βολιώτες! Ο κ. Μπέος δήλωσε ότι ο Βόλος θα πίνει πηγαίο νερό το 2030! Χρειάζεται δηλαδή 16 χρόνια για να κάνει ένα έργο σαν αυτό!

Ελάχιστες παιδικές χαρές έχουν κατασκευαστεί και από πολλές συνοικίες και χωριά λείπει ένας τέτοιος βασικός χώρος ψυχικής και σωματικής άσκησης των παιδιών.

Ελάχιστα πάρκα και πλατείες έχουν τύχει της φροντίδας της Δημοτικής Αρχής Βόλου, ενώ τα περισσότερα και κυρίως τα μεγάλα πάρκα, είναι εγκαταλελειμμένα και αφιλόξενα. Αυθαίρετες κατασκευές, σε δημόσιους χώρους, με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής, έχουν δώσει, για το Βόλο, την εικόνα αναρχούμενης πόλης.

Οι πεζόδρομοι και πολλά πεζοδρόμια της πόλης, έχουν καταληφθεί από περιφράξεις καταστημάτων διαφόρων ειδών, όπως καφετέριες, ταβέρνες τσιπουράδικα κλπ., δυσκολεύοντας την κίνηση των πολιτών και δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό ανάμεσα στους ίδιους τους καταστηματάρχες. Τώρα δε, με τον κορωνοϊό, η κατάσταση επιδεινώθηκε.

Η πόλη του Βόλου έχει πάνω από 900 δρόμους. Η συντριπτική πλειοψηφία από αυτούς είναι σε άθλια κατάσταση, παρουσιάζοντας εικόνα τριτοκοσμικής πόλης και όχι «Μονακό», όπως λέει ο κ. Μπέος. Είναι ταλαιπωρημένοι από σαμαράκια, μπαλώματα, λακκούβες και ανωμαλίες, από τα διάφορα έργα και συνδέσεις των διαφόρων δικτύων που τους έχουν κυριολεκτικά τεμαχίσει. Στα 6 περίπου χρόνια, που τις τύχες της πόλης διαφεντεύει η παρούσα Δημοτική Αρχή, άσφαλτος σχεδόν δεν έπεσε. Ακόμα και κεντρικοί δρόμοι έχουν τα χάλια τους. Σαν το Μαυρογιαλούρο η Δημοτική Αρχή Βόλου, κυριολεκτικά τις παραμονές των εκλογών, ασφαλτόστρωσε καμιά δεκαριά, κυρίως κεντρικούς δρόμους. Πρόσφατα δε ένα κομμάτι της Κ. Καρτάλη, χωρίς συνέχεια μέχρι τον περιφερειακό.

Εκτός από τους δρόμους, μεγάλα προβλήματα έχουν και τα πεζοδρόμια του Βόλου, τα οποία δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των ΑΜΕΑ, ούτε των μητέρων με καροτσάκια, ενώ από την άθλια κατάσταση της επίστρωσής τους, λερώνονται οι πολίτες όταν βρέχει.

Το κυκλοφοριακό της πόλης είναι απαράδεκτο, με τα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα και τα διάφορα έργα που γίνονται. Οι τρεις κυκλοφοριακοί κόμβοι, σχεδιασμένοι από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και πληρωμένοι από τρίτους, έχουν συμβάλει στην ανακούφιση του κυκλοφοριακού. Είναι αισθητικά καλοί, αλλά ας μη διαφημίζονται σαν το μεγάλο έργο, όταν οι περισσότερες πόλεις στην Ελλάδα, έχουν πολλαπλάσιους κυκλικούς κόμβους. Το ποδήλατο έχει αναχθεί στον «παρία» της πόλης. Ούτε ποδηλατόδρομοι έγιναν, παρά τις εξαγγελίες, ούτε χώρος δόθηκε στο ποδήλατο.

Τη στιγμή που όλες σχεδόν οι Ευρωπαϊκές πόλεις αξιοποιούν τα ποτάμια τους κατασκευάζοντας γραμμικά πάρκα που τα αποδίδουν στους πολίτες, ως χώρους αναψυχής, απαραίτητους πλέον σε αστικά κέντρα που ασφυκτιούν από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, ο Βόλος πηγαίνει πολλές δεκαετίες πίσω. Η Δημοτική Αρχή του κ. Μπέου καταστρέφει το γραμμικό πάρκο της οδού Καραμπατζάκη, το οποίο κατασκευάστηκε πριν πολλά χρόνια με Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Life, χωρίς να έχει πάρει κάποιο δίδαγμα από την έλλειψη δημόσιων χώρων την εποχή του κορωνοϊού.

Τα αδέσποτα συνεχίζουν να «κοσμούν» την πόλη μας, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Μπέου ότι θα δώσει λύση. Οι συνθήκες δε στο κυνοκομείο είναι τριτοκοσμικές.

Εκατοντάδες δέντρα έχουν κοπεί στο Βόλο, χωρίς όλα αυτά τα χρόνια να έχει φυτευτεί έστω και ένα νέο δέντρο. Πάρα πολλές είναι οι σχετικές καταγγελίες πολιτών προς την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας.

Αντί η Δημοτική Αρχή του κ. Μπέου να συνταχθεί με τους πολίτες που ανησυχούν και αγωνίζονται για να σταματήσει η ΑΓΕΤ να καίει σκουπίδια και πετ κοκ, δηλώνει ότι: «Η ΑΓΕΤ μπορεί να καίει ότι γουστάρει»! Και όχι μόνο αυτό. Έχει καταθέσει μηνύσεις εναντίον πολιτών που αγωνίζονται, αποκαλώντας τους «μπαχαλάκηδες»!. Και όχι μόνο αυτό. Αγωνίζεται να κατασκευάσει εργοστάσιο παραγωγής SRF το οποίο θα πουλάει στην ΑΓΕΤ για να επιστρέφει στο Βόλο ως καρκίνος, όπως ανερυθρίαστα έχει ανακοινώσει. Αυτό βέβαια θα ακυρώσει τη διαδικασία ανακύκλωσης που είναι υποχρεωμένη να κάνει η πόλη, με συνέπεια να πληρώνει πρόστιμα που θα επιβαρύνουν τους πολίτες.

Αλήθεια ο κ. Λούλης, τον οποίο οι πολίτες ανέδειξαν πρώτο δημοτικό σύμβουλο στο συνδυασμό του κ. Μπέου, τί λέει για όλα αυτά; Ποια είναι η βοήθεια που έχει προσφέρει στην πόλη που τον τίμησε με την ψήφο της; Ούτε στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν παρίσταται.

Δυστυχώς ο χρόνος και οι συνέπειες δεν γυρίζουν πίσω. Όταν αντιληφθούν οι πολίτες ότι χάθηκε η ευκαιρία να γίνει ο Βόλος μια σύγχρονη πόλη, όπως της αξίζει, θα είναι αργά. Και η Δημοτική Αρχή του κ. Μπέου θα είναι μια κακή ανάμνηση.

Τον δε κ. Μπέο θα έχει γράψει η ιστορία!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Γιάννης Γερόπουλος                                  Κώστας Βολιώτης
Voice Healing: Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης,
Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες,
Αυτοβελτίωσης και Αφυπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,392,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1791,ΑΠΟΨΕΙΣ,14,Άρθρα,808,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,87,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,636,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,81,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,702,ΒΙΝΤΕΟ,164,ΒΟΛΟΣ,19,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1785,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,105,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,107,ΕΛΛΑΔΑ,444,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,60,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,19,ΕΡΕΥΝΕΣ,24,ΖΩΗ,102,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,6,Θεσσαλία,1313,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,15,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,164,Κόσμος,9317,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,7,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,29,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,157,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1493,Πολιτική,6768,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5798,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,69,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,55,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1035,Τοπικά,11670,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2436,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,23,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,64,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,535,Eco-News,2703,GP - info,5,voice healing therapy,18,
ltr
item
Ploumistos.com: Ο κ. Μπέος και η χαμένη εξαετία του Βόλου
Ο κ. Μπέος και η χαμένη εξαετία του Βόλου
Ο κ. Μπέος και η χαμένη εξαετία του Βόλου
https://nb.bbend.net/media/news/2017/09/11/820050/main/BEOS-1.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/06/blog-post_751.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/06/blog-post_751.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content