================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Καρκίνος Προστάτη: Πρωτοποριακό φάρμακο βελτιώνει το θεραπευτικό αποτέλεσμα

⍆Η καινοτόμος σύνθεση ενός αντικαρκινικού φαρμάκου υπόσχεται να βελτιώσει... καθοριστικά την ποιότητα ζωής των ατόμων που πάσχουν από καρκίνο του προστάτη.Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο συχνότερος καρκίνος στους άνδρες. Ένας στους έξι άνδρες κινδυνεύει να νοσήσει μέχρι την ηλικία των 85 ετών. Το 2018, καταγράφηκαν 1,28 εκατομμύρια περιπτώσεις καρκίνου του προστάτη, παγκοσμίως.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύουν στο International Journal of Pharmaceutics ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας, η δραστική ουσία οξική αβιρατερόνη χάρη στη νέα σύνθεσή της έχει καλύτερη αποτελεσματικότητα έως και κατά 40%.

Η νέα σύνθεση που αναπτύχθηκε από Αντικαρκινικό Ερευνητικό Ινστιτούτο της Αυστραλίας έχει ως βάση έλαια και μπορεί να ληφθεί από του στόματος, γεγονός που καθιστά εφικτή τη λήψη μικρότερης δοσολογίας με μέγιστη αποτελεσματικότητα, ενώ παράλληλα μειώνονται και οι πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως το οίδημα των αρθρώσεων και η διάρροια.

Όπως εξηγεί ο Δρ. Hayley Schultz «πολλά φάρμακα δεν είναι υδατο-διαλυτά και όταν μπαίνουν στο πεπτικό σύστημα δεν διαλύονται, γεγονός που σημαίνει ότι έχουν περιορισμένο θεραπευτικό αποτέλεσμα. Κι αυτό είναι το πρόβλημα με την οξική αβιρατερόνη. Μόνο περίπου το 10% της δόσης του απορροφάται από τον οργανισμό, με το 90% παραμένει αδιάλυτο και τελικά αποβάλλεται. Επιπλέον, οι ασθενείς θα πρέπει να είναι νηστικοί για δύο ώρες πριν πάρουν το φάρμακο και για μια ώρα αφότου το πάρουν, ώστε αυτό να απορροφηθεί. Μια διαδικασία καθόλου φιλική για τη συμμόρφωση του ασθενή».

Όμως η νέα σύνθεση της οξικής αβιρατερόνης χάρη στα έλαια έχει αυξημένη διαλυτότητα και άρα απορροφάται καλύτερα. Έτσι είναι πιο αποτελεσματική και λιγότερο δύσκολη στη χρήση της για τους ασθενείς.

Οι ερευνητές ήδη σχεδιάζουν την επιβεβαίωση των προκαταρκτικών συμπερασμάτων τους σε μεγάλες κλινικές δοκιμές που θα γίνουν σε ανθρώπους εντός της προσεχούς διετίας.


Το διάβασα στο ygeiamou.gr
Καρκίνος Προστάτη: Πρωτοποριακό φάρμακο βελτιώνει το θεραπευτικό αποτέλεσμα Reviewed by ploumistos.com on 9:52 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.