Ονυχοφαγία! Δείτε τι Σημαίνει για την Προσωπικότητά σας!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ονυχοφαγία! Δείτε τι Σημαίνει για την Προσωπικότητά σας!

⍆Μήπως είστε από τα άτομα που του αρέσει να τρώνε τα νύχια τους όλη μέρα;.... Αν ναι, δεν είστε ο μόνος. Ένα ποσοστό περίπου 50% των παιδιών και των εφήβων ασχολούνται με αυτή τη δραστηριότητα, ενώ οι ενήλικες συνεχίζουν με επιτυχία αυτή τη συνήθεια την οποία ξεκίνησαν όταν ήταν νεότεροι και δεν αποχωρίστηκαν ποτέ [1]. Κι όμως! Μήπως η ονυχοφαγία είναι κάτι περισσότερο από μια άκομψη συνήθεια; Ποιες είναι οι αιτίες που προκαλούν την ονυχοφαγία στους ενήλικες;

Ονυχοφαγία! Τι μας λέει για την προσωπικότητά μας!
Οι περισσότεροι από εμάς συνδέουν την ονυχοφαγία με άγχος και νευρικότητα. Αν και αυτό δεν είναι εντελώς ψευδές, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Behavior Therapy και Experimental Psychiatry η ονυχοφαγία ενδεχομένως να είναι ένδειξη τελειομανίας.

Ονυχοφαγία και τελειομανία.
Για τους τελειομανείς, η ζωή είναι μια ατελείωτη λίστα αναφοράς γεμάτη επιτεύγματα ή ειρωνικά και υποτιμητικά βλέμματα [2]. Η τελειομανία συχνά συνοδεύεται από κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές και ενώ οι τελειομανείς επιθυμούν την επιτυχία, εστιάζουν περισσότερο στην αποφυγή της αποτυχίας. Η τελειομανία μπορεί να κληροδοτηθεί από τους γονείς. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν ένα υποτιμητικό βλέμμα μετά από ένα τεστ στα μαθηματικά ή την ιστορία [2].

Η ονυχοφαγία κατηγοριοποιείται ως επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά που εστιάζεται στο σώμα (BFRB), όπως η τριχοτιλλομανία, ή το τράβηγμα τρίχας ή η δερματιλλομανία [3]. Οι ερευνητές θέλησαν να συγκρίνουν την τάση συμμετοχής σε συμπεριφορές BFRB χρησιμοποιώντας δύο μοντέλα: συναισθηματική ρύθμιση (ER) και δράση ματαίωσης (FA) [3].

Το μοντέλο ER δείχνει ότι οι συμπεριφορές BFRB ενεργοποιούνται από τα αρνητικά συναισθήματα και την ανακούφιση από το δυσάρεστο αποτέλεσμα. Το μοντέλο FA υποθέτει ότι οι συμπεριφορές BFRB ενεργοποιούνται και ανακουφίζουν την ανυπομονησία, την πλήξη, τη ματαίωση και τη δυσαρέσκεια.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι εκείνοι που εμπλέκονται σε συμπεριφορές BFRB είναι πιο επιρρεπείς σε ενέργειες του συμπεριφορικού προτύπου FA, καθώς “επιδεικνύουν ακατάλληλες μορφές διαχείρισης που χαρακτηρίζονται από υψηλά πρότυπα και δυσκολία χαλάρωσης”, δύο χαρακτηριστικά που είναι εγγενή στους τελειομανείς.

Ο Kieron O’Conner, βασικός συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε: “Πιστεύουμε ότι τα άτομα με αυτές τις επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές ενδέχεται να είναι τελειομανείς, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να χαλαρώσουν και να εκτελέσουν καθήκοντα με φυσιολογικό ρυθμό. Επομένως, είναι επιρρεπείς σε ματαίωση, ανυπομονησία και δυσαρέσκεια όταν δεν επιτυγχάνουν τους στόχους τους “.

Οπότε, η ονυχοφαγία ενδεχομένως να είναι πράγματι ένα σημάδι τελειομανίας. Σύμφωνα με τη μελέτη ο συσχετισμός μεταξύ ονυχοφαγίας και άγχους είναι λιγότερο έντονος σε σύγκριση με τον συσχετισμό που αφορά τη ματαίωση – σε συνδυασμό με άλλα χαρακτηριστικά τελειομανίας, όπως η ανυπομονησία, η πλήξη και η δυσαρέσκεια. Ας δούμε όμως τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να αποφύγομε αυτή την κακή συνήθεια!

Πώς μπορείτε να διακόψετε τη συνήθεια της ονυχοφαγίας.
Μπορεί η ονυχοφαγία να μην προκαλεί σοβαρές βλάβες, ωστόσο έχει ορισμένα μειονεκτήματα [1]:
  • Καταστρέφει την εικόνα του χεριού. Η ονυχοφαγία καταστρέφει τον ιστό γύρω από τα νύχια, οπότε δεν μεγαλώνουν ομαλά με αποτέλεσμα η εικόνα τους να είναι αντιαισθητική.
  • Καταστρέφει το χαμόγελό σας. 
  • Η ονυχοφαγία μπορεί να προκαλέσει σπασίματα και ρωγμές στα δόντια σας. Μακροπρόθεσμη ονυχοφαγία ενδέχεται να προκαλέσει πόνους στη γνάθο.
  • Σας φορτώνουν μικρόβια. Τα νύχια σας ενδεχομένως να φιλοξενούν επικίνδυνα μικρόβια. Η ονυχοφαγία αυξάνει την πιθανότητα ασθενειών. Η δερματιλλομανία αυξάνει επίσης την πιθανότητα εισόδου βακτηριδίων στο σώμα σας.
Ας δούμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να διακόψουμε τη συνήθεια! [1]:
  • Κόψτε τα νύχια πολύ κοντά.
  • Καλύψτε τα με ουσίες που έχουν άσχημη γεύση.
  • Φόρεσε γάντια.
  • Αναζητήστε τους λόγους! Την επόμενη φορά που θα πιάσετε τον εαυτό σας να μασάει τα νύχια του, αναρωτηθείτε γιατί το κάνετε. Μόλις ανακαλύψετε την αιτία, προσπαθήστε να βρείτε διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης.
  • Κρατήστε τα χέρια ή το στόμα σας απασχολημένα.
Τέλος, ενώ η ονυχοφαγία μπορεί να αποκαλύψει μια κρυμμένη τελειομανία, σίγουρα δεν είναι μια υγιής συνήθεια. Την επόμενη φορά που θα νιώσετε την ανάγκη αυτή, δοκιμάστε να δαγκώσετε ένα μήλο, σίγουρα είναι πιο υγιεινό!

Το διάβασα στο naturalsoul.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,441,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1969,ΑΠΟΨΕΙΣ,58,Άρθρα,816,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,108,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,700,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,133,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,755,ΒΙΝΤΕΟ,191,ΒΟΛΟΣ,64,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1816,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,155,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,111,ΕΛΛΑΔΑ,1116,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,26,ΕΡΕΥΝΕΣ,46,ΖΩΗ,146,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,39,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,40,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,440,Κόσμος,9584,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,47,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,405,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1531,Πολιτική,6823,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5954,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,74,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1115,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2685,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,36,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,90,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,626,Eco-News,2766,GP - info,5,voice healing therapy,37,
ltr
item
Ploumistos.com: Ονυχοφαγία! Δείτε τι Σημαίνει για την Προσωπικότητά σας!
Ονυχοφαγία! Δείτε τι Σημαίνει για την Προσωπικότητά σας!
Ονυχοφαγία! Δείτε τι Σημαίνει για την Προσωπικότητά σας!
https://naturalsoul.gr/wp-content/uploads/2019/01/onixofagia.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/06/blog-post_678.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/06/blog-post_678.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content