Το πλαστικό μιας χρήσης παίρνει την «εκδίκησή» του μέσω κορονοϊού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το πλαστικό μιας χρήσης παίρνει την «εκδίκησή» του μέσω κορονοϊού

⍆Προστατευτικές μάσκες για το πρόσωπο, προστατευτική συσκευασία για τα... τρόφιμα: το πλαστικό μιας χρήσης είχε αρχίσει να περιορίζεται, αλλά επιστρέφει μαζικά εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού.Μάστιγα των ωκεανών, οι μάσκες, τα γάντια και οι συσκευασίες κάθε είδους, δεν αντιπροσωπεύουν ωστόσο παρά ένα μικρό ποσοστό της βιομηχανίας του πλαστικού που εξακολουθεί να ανθεί.

Μάσκες, γάντια, διαφανείς προστατευτικές ασπίδες για το πρόσωπο... είναι τα αξεσουάρ της άνοιξης. Εδώ οι κομμωτές φορούν στολή μιας χρήσεως, εκεί ο ΟΗΕ συνιστά στις αεροπορικές εταιρείες να σερβίρουν συσκευασμένα γεύματα, αλλού οι ηλικιωμένοι που ζουν σε κέντρα φροντίδας αγκαλιάζουν τους αγαπημένους μέσα από διαφανές πλαστικό φιλμ.


Η Καλιφόρνια ήρε για δύο μήνες την απαγόρευση της σακούλας μιας χρήσης, ενώ στη Σαουδική Αραβία τα μεγάλα καταστήματα επιβάλλουν στους πελάτες τους γάντια μιας χρήσης.Οι βιομηχανίες του πλαστικού κάνουν πάρτι. Στα μέσα του Μαρτίου, το γαλλικό συνδικάτο της πλαστικής βιομηχανίας επαιρόταν σε ανακοίνωση ότι «χωρίς πλαστικό μιας χρήσης, δεν θα έχετε συσκευασίες για να προστατεύσετε τα τρόφιμά σας από τα βακτήρια».
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ένωση της Βιομηχανίας Πλαστικών ζήτησε ήδη από τις 20 Μαρτίου να θεωρηθούν οι δραστηριότητές της «πρωτεύουσας σημασίας» την περίοδο της καραντίνας. Το πλαστικό μιας χρήσης είναι θέμα ζωής και θανάτου» στα νοσοκομεία, έγραφε τότε ο Τόνι Ραντοσέφκσι, πρόεδρος του lobby, επαιρόμενος επίσης για τον ρόλο της σακούλας μιας χρήσης «στην προστασία των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ και των καταναλωτών από όλα όσα σέρνονται επάνω στις σακούλες πολλαπλών χρήσεων».
Σύμφωνα με δημοσκόπηση OpinioWay-Sodastream και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το 66% των Γάλλων δηλώνουν ότι προτιμούν τα συσκευασμένα τρόφιμα για όσο θα διαρκεί η κρίση της επιδημίας.

Η αλυσίδα των καταστημάτων bio Naturalia διαπίστωσε ότι η πώληση χύμα προϊόντων, που γνώρισε αρχικά αύξηση κατά 20% αυτήν την χρονιά, βρίσκεται σε πτώση. «Οι πελάτες μας έχουν την τάση να στρέφονται προς τα συσκευασμένα προϊόντα. δεν έχουμε επιστρέψει στο προ της κρίσης επίπεδο», δηλώνει ο γενικός διευθυντής.

Οι συνθήκες υγιεινής δεν είναι εγγυημένες
Το πλαστικό δεν είναι ωστόσο η απόλυτη προστασία. Για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το πλύσιμο των χεριών είναι περισσότερο αποτελεσματικό από την χρήση γαντιών.Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην αμερικανική επιθεώρηση NEJM, ο κορονοϊός αυτός επιβιώνει μέχρι και δύο η τρεις μέρες σε πλαστικές επιφάνειες και μόνο 24 ώρες στο χαρτόνι.

«Για ιατρική χρήση, δεν υπάρχει καλύτερο από τα προϊόντα μιας χρήσης. Αλλά δεν θέλουμε να σας κάνουμε να πιστέψετε ότι αποτελεί απάντηση για την κοινή κατανάλωση. Είναι lobbying. Τα επαναχρησιμοποιούμενα προϊόντα δεν συνιστούν υγειονομικό κίνδυνο», δηλώνει ο Ραφαέλ Γκουαστάβι της Υπηρεσίας για τον Ελεγχο της Ενέργειας (Ademe), «καθησυχασμένος που οι ευρωβουλευτές δεν είναι πρόθυμοι να υποχωρήσουν» στο lobbying.Ούτε η Κένυα, που απαγόρευσε στις αρχές του Ιουνίου όλα τα πλαστικά μιας χρήσης, όπως και τα μπουκάλια του νερού, στις προστατευμένες ζώνες της.


Σκουπίδια

Διότι οι μάσκες και τα γάντια στοιχειώνουν πια πεζοδρόμια και παραλίες από το Χονγκ Κονγκ μέχρι τη Γάζα.Το WWF απευθύνει έκκληση για επιφυλακή: το 2019, είχε εκτιμήσει σε 600.000 τόνους την ποσότητα των πλαστικών που ρίφθηκαν την Μεσόγειο. Το 40% την θερινή περίοδο.
«Η πολιτική μάχη κατά του πλαστικού μιας χρήσης έμοιαζε κερδισμένη. Σήμερα έχει ανοίξει ένα ρήγμα. Πρέπει να απαντήσουμε», λέει ο Πιερ Κανέ του WWF της Γαλλίας.

«Μια μάσκα δεν ανακυκλώνεται εύκολα. Η γενική οδηγία που δίνεται είναι να τοποθετείται μαζί με τα οικιακά απορρίμματα που προορίζονται για καύση, πράγμα που για μας είναι το καλύτερο», λέει ο Αρνό Μπρουνέ, της Διεθνούς Υπηρεσίας Ανακύκλωσης, στη οποία συμμετέχουν επαγγελματίες από 70 χώρες.

«Θα δούμε ποια πρακτική θα διαμορφωθεί με τον χρόνο, ίσως μπορούμε να σκεφτούμε μία ειδική πρακτική περισυλλογής, στα φαρμακεία για παράδειγμα, αλλά δεν έχουμε φθάσει εκεί».
Πτώση της τιμής του πετρελαίου, πτώση και της τιμής του «παρθένου» πλαστικού.

Και σαν να μην έφθαναν αυτά, αυτή η χρονική περίοδος είναι η λιγότερο ευνοϊκή για το ανακυκλωμένο πλαστικό.Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει ως στόχο την χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού στο 25% των πλαστικών μπουκαλιών μέχρι το 2025, τουλάχιστον 30% μέχρι το 2030.

«Η Covid δεν θέτει σε αμφισβήτηση την στρατηγική προς μία κυκλική οικονομία και προς την αύξηση της ανακυκλωσιμότητας», δηλώνει ο Ερίκ Κενέ, της ομοσπονδίας Plastics Europe.
Όμως, η πτώση της τιμής του πετρελαίου, συνδυασμένη με μικρότερη ζήτηση, θα μπορούσε να επηρεάσει την ανακύκλωση. Τόση είναι η πτώση της τιμής του «παρθένου» πλαστικού!

Ανάσα για τη βιομηχανία

Περί τα 350 εκατομμύρια τόνων πλαστικών παράγονται κάθε χρόνο στον κόσμο, στην Ασία (50%), στην βόρεια Αμερική (19%) και στην Ευρώπη (16%), μία παραγωγή μέτριας, αλλά σταθερής ανάπτυξης.

Η ζήτηση εκτοξεύεται για την αγορά προϊόντων προστασίας (μάσκες, στολές, ασπίδες), αλλά ο όγκος αυτός παραμένει μικρός σε σχέση με την μαζική παραγωγή πλαστικού που προορίζεται για την αυτοκινητοβιομηχανία και τον κατασκευαστικό τομέα.

«Για να κατασκευάσεις εκατοντάδες χιλιάδες διαφανείς ασπίδες προσώπου, χρειάζονται κάποιοι τόνοι» πλαστικού μόνο, εξηγεί ο Ερίκ Κενέ, της ομοσπονδίας Plastics Europe. Το πλεξιγκλάς, που έχει μεγάλη ζήτηση για την κατασκευή διαχωριστικών δεν αντιπροσωπεύει παρά το 1% της γαλλικής αγοράς πλαστικών υλών.

Συνολικά, για πρώτη φορά από το 2008, ο τομέας αναμένει μία χρονιά 2020 λιγότερη καλή από το 2019, εξαιτίας της επιβολής των μέτρων της καραντίνας.

Το διάβασα στο www.newsbeast.gr
Voice Healing: Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης,
Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες,
Αυτοβελτίωσης και Αφυπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,392,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1789,ΑΠΟΨΕΙΣ,13,Άρθρα,808,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,87,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,634,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,76,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,699,ΒΙΝΤΕΟ,164,ΒΟΛΟΣ,15,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1782,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,103,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,107,ΕΛΛΑΔΑ,428,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,60,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,19,ΕΡΕΥΝΕΣ,24,ΖΩΗ,99,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,5,Θεσσαλία,1313,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,15,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,162,Κόσμος,9307,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,3,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,29,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,150,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1491,Πολιτική,6766,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5794,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,69,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,54,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1034,Τοπικά,11667,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2434,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,23,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,62,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,531,Eco-News,2700,GP - info,5,voice healing therapy,18,
ltr
item
Ploumistos.com: Το πλαστικό μιας χρήσης παίρνει την «εκδίκησή» του μέσω κορονοϊού
Το πλαστικό μιας χρήσης παίρνει την «εκδίκησή» του μέσω κορονοϊού
Το πλαστικό μιας χρήσης παίρνει την «εκδίκησή» του μέσω κορονοϊού
https://www.newsbeast.gr/files/1/2020/04/shutterstock_1695247864.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/06/blog-post_572.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/06/blog-post_572.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content