================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Οι πίνακες του Τομάς Σάντσες είναι η επιτομή της χαλάρωσης μέσα από την ομορφιά της φύσης

⍆Εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες, ο Κουβανός καλλιτέχνης Τομάς Σάντσες ζωγραφίζει γαλήνια... τοπία με ήρεμα νερά και καταπράσινα δάση, γεμάτα πανύψηλους φοίνικες και πυκνούς θάμνους. 

Ως μέρος αυτής της υπέροχης σειράς, το έργο του Σάντσες είναι βασισμένο σε ρεαλιστικά στοιχεία, με ιδιαίτερη έμφαση ασφαλώς στον αχανή χαρακτήρα της φύσης. Τα στοιχεία αυτά συμπληρώνονται από τους τεράστιους καταρράκτες και τις άπειρες κορυφές των δέντρων.

Σημαντική, επίσης, προσθήκη στους πίνακες του Σάντσες είναι η ανθρώπινη φιγούρα που άλλοτε βρίσκεται καθισμένη και άλλοτε στέκεται όρθια και χαζεύει την πυκνή βλάστηση του τοπίου. Σε παλαιότερη δήλωσή του, ο Κουβανός καλλιτέχνης είχε πει ότι ο διαλογισμός τον έχει επηρεάσει αρκετά στο έργο του.


«Οι εσωτερικοί χώροι που βιώνω μέσα από τον διαλογισμό μετατρέπονται σε τοπία στους πίνακές μου – η ταραχή του μυαλού μου έχει μετατραπεί σε τοπία με βλάστηση», λέει ο ίδιος.Οι εσωτερικοί χώροι που βιώνω μέσα από τον διαλογισμό μετατρέπονται σε τοπία στους πίνακές μου – η ταραχή του μυαλού μου έχει μετατραπεί σε τοπία με βλάστηση.


«Κάθε φορά που ζωγραφίζω, βιώνω διάφορα από τα στάδια του διαλογισμού. Μέσα από τον διαλογισμό, επιτυγχάνω μια ένωση με τη φύση και η φύση, με τη σειρά της, με οδηγεί στον διαλογισμό».

Το διάβασα στο www.lifo.gr
Οι πίνακες του Τομάς Σάντσες είναι η επιτομή της χαλάρωσης μέσα από την ομορφιά της φύσης Reviewed by ploumistos.com on 3:03 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.