Μειώνουμε το στρες, αυξάνουμε την αισιοδοξία

Μειώνουμε το στρες, αυξάνουμε την αισιοδοξία

⍆Θα μπορούσαμε να δούμε το άγχος ως έναν εσφαλμένο υπολογισμό. Συνήθως, τείνουμε...
να αγχωνόμαστε όταν υπερεκτιμούμε την πιθανότητα να συμβεί κάτι κακό ενώ ταυτόχρονα υποτιμούμε τις ικανότητές μας, καθώς σκεφτόμαστε ότι δεν μπορούμε να το χειριστούμε σωστά. Τόσο το άγχος όσο και οι φόβοι πηγάζουν από μια έμφυτη τάση της ανθρώπινης φύσης.

Τα ανθρώπινα όντα εμφανίζουν κάτι που ονομάζεται Προκατάληψη Αρνητικότητας (Negativity Bias), δίνουμε δηλαδή μεγαλύτερη προσοχή σε απειλητικές ή τρομακτικές, παρά σε θετικές πληροφορίες. Η αισιοδοξία από την άλλη, μπορεί να θεωρηθεί ένα μείγμα θετικής σκέψης, ελπίδας και εμπιστοσύνης στον εαυτό που προσπαθεί για το καλύτερο. Πρόκειται για την αφήγηση ή την περιγραφή που χρησιμοποιούμε για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, ειδικά για εκείνα που δεν είναι επιθυμητά. Για να αλλάξουμε την αφήγηση αυτή, μπορούμε να ακολουθήσουμε τα εξής:

Η ανανέωση ξεκινά από τον εγκέφαλο
Ο εγκέφαλος είναι αρκετά ευέλικτος κι έχει την δυνατότητα να σχηματίζει νέες συνδέσεις ακόμα και μεταξύ τμημάτων ή περιοχών του, που δεν επικοινωνούν τόσο πολύ. Χρειάζεται χρόνος, επανάληψη και νέες εμπειρίες για ενισχύσουμε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης. Η εξάσκηση και η υπομονή αποτελούν πολύτιμα στοιχεία της διαδικασίας, καθώς τα πρώτα «αποτελέσματα» ενδεχομένως να πάρουν λίγο περισσότερο χρόνο από όσο που νομίζουμε. Μάλιστα, σύμφωνα με ειδικούς, μια συγκεκριμένη εγκεφαλική περιοχή, ο προμετωπιαίος φλοιός του εγκεφάλου, που είναι σημαντικός για την ενσωμάτωση πληροφοριών από τα διανοητικά, λογικά και συναισθηματικά κέντρα, είναι μεγαλύτερος και πιο ανεπτυγμένος σε άτομα που τείνουν να είναι πιο αισιόδοξα, παρά τις ανησυχίες τους.

Αποδομώντας τους φόβους

Μαθαίνοντας περισσότερα για τους φόβους σας, βρίσκεστε σε καλύτερη θέση καθώς μπορείτε να τους κατανοήσετε κι επομένως να τους «αφοπλίσετε». Η κατανόηση του φόβου αποτελεί ακριβώς το αντίδοτο που χρειαζόμαστε. Είναι σημαντικό να εκτιμήσετε ρεαλιστικά την πιθανότητα ενός αρνητικού συμβάντος και να αξιολογήσετε με ακρίβεια την ικανότητά σας να το διαχειριστείτε. Εκτιμήστε ρεαλιστικά πώς και πόσο μπορεί να σας επηρεάσει ένα αρνητικό γεγονός και δοκιμάστε να βρείτε την θετική έκβαση, αφού ουδέν κακόν αμιγές καλού. Μέρος της διαδικασίας είναι να αποδεχθούμε το γεγονός ότι ο φόβος υπάρχει και δεν είναι ο εχθρός. Όταν αποδεχθούμε τον φόβο, τότε κάνουμε το πρώτο βήμα για να τον κατανοήσουμε.

Η αισιοδοξία… γύρω μας

Είναι σημαντικό να βρίσκονται δίπλα σας αισιόδοξα άτομα, με θετικό και υπεύθυνο τρόπο σκέψης, καθώς αποτελούν την καλύτερη «επιρροή». Σαφώς τα προβλήματα ή τα ατυχή περιστατικά συμβαίνουν σε όλους αλλά είναι σημαντικός ο τρόπος που ανταποκρίνονται σε αυτά. Μπορείτε να μοιραστείτε τις ανησυχίες σας αλλά και να ακούσετε τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, όπως και τον τρόπο που επιλέγουν να τα επιλύσουν. Έτσι μπορείτε να βρείτε εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης ή επίλυσης των ζητημάτων που σας απασχολούν.

Το διάβασα στο www.vita.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1716,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,30,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,563,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,23,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,615,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,28,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,34,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,64,Κόσμος,9091,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,11,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,26,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5701,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2272,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,18,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,442,Eco-News,2644,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Μειώνουμε το στρες, αυξάνουμε την αισιοδοξία
Μειώνουμε το στρες, αυξάνουμε την αισιοδοξία
Μειώνουμε το στρες, αυξάνουμε την αισιοδοξία
https://english.aawsat.com/sites/default/files/styles/article_img_top/public/2020/03/29/daily-290320-3.1_0.jpg?itok=9QuUWoAK
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/06/blog-post_50.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/06/blog-post_50.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content