Μειώνουμε το στρες, αυξάνουμε την αισιοδοξία

Μειώνουμε το στρες, αυξάνουμε την αισιοδοξία

⍆Θα μπορούσαμε να δούμε το άγχος ως έναν εσφαλμένο υπολογισμό. Συνήθως, τείνουμε...
να αγχωνόμαστε όταν υπερεκτιμούμε την πιθανότητα να συμβεί κάτι κακό ενώ ταυτόχρονα υποτιμούμε τις ικανότητές μας, καθώς σκεφτόμαστε ότι δεν μπορούμε να το χειριστούμε σωστά. Τόσο το άγχος όσο και οι φόβοι πηγάζουν από μια έμφυτη τάση της ανθρώπινης φύσης.

Τα ανθρώπινα όντα εμφανίζουν κάτι που ονομάζεται Προκατάληψη Αρνητικότητας (Negativity Bias), δίνουμε δηλαδή μεγαλύτερη προσοχή σε απειλητικές ή τρομακτικές, παρά σε θετικές πληροφορίες. Η αισιοδοξία από την άλλη, μπορεί να θεωρηθεί ένα μείγμα θετικής σκέψης, ελπίδας και εμπιστοσύνης στον εαυτό που προσπαθεί για το καλύτερο. Πρόκειται για την αφήγηση ή την περιγραφή που χρησιμοποιούμε για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, ειδικά για εκείνα που δεν είναι επιθυμητά. Για να αλλάξουμε την αφήγηση αυτή, μπορούμε να ακολουθήσουμε τα εξής:

Η ανανέωση ξεκινά από τον εγκέφαλο
Ο εγκέφαλος είναι αρκετά ευέλικτος κι έχει την δυνατότητα να σχηματίζει νέες συνδέσεις ακόμα και μεταξύ τμημάτων ή περιοχών του, που δεν επικοινωνούν τόσο πολύ. Χρειάζεται χρόνος, επανάληψη και νέες εμπειρίες για ενισχύσουμε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης. Η εξάσκηση και η υπομονή αποτελούν πολύτιμα στοιχεία της διαδικασίας, καθώς τα πρώτα «αποτελέσματα» ενδεχομένως να πάρουν λίγο περισσότερο χρόνο από όσο που νομίζουμε. Μάλιστα, σύμφωνα με ειδικούς, μια συγκεκριμένη εγκεφαλική περιοχή, ο προμετωπιαίος φλοιός του εγκεφάλου, που είναι σημαντικός για την ενσωμάτωση πληροφοριών από τα διανοητικά, λογικά και συναισθηματικά κέντρα, είναι μεγαλύτερος και πιο ανεπτυγμένος σε άτομα που τείνουν να είναι πιο αισιόδοξα, παρά τις ανησυχίες τους.

Αποδομώντας τους φόβους

Μαθαίνοντας περισσότερα για τους φόβους σας, βρίσκεστε σε καλύτερη θέση καθώς μπορείτε να τους κατανοήσετε κι επομένως να τους «αφοπλίσετε». Η κατανόηση του φόβου αποτελεί ακριβώς το αντίδοτο που χρειαζόμαστε. Είναι σημαντικό να εκτιμήσετε ρεαλιστικά την πιθανότητα ενός αρνητικού συμβάντος και να αξιολογήσετε με ακρίβεια την ικανότητά σας να το διαχειριστείτε. Εκτιμήστε ρεαλιστικά πώς και πόσο μπορεί να σας επηρεάσει ένα αρνητικό γεγονός και δοκιμάστε να βρείτε την θετική έκβαση, αφού ουδέν κακόν αμιγές καλού. Μέρος της διαδικασίας είναι να αποδεχθούμε το γεγονός ότι ο φόβος υπάρχει και δεν είναι ο εχθρός. Όταν αποδεχθούμε τον φόβο, τότε κάνουμε το πρώτο βήμα για να τον κατανοήσουμε.

Η αισιοδοξία… γύρω μας

Είναι σημαντικό να βρίσκονται δίπλα σας αισιόδοξα άτομα, με θετικό και υπεύθυνο τρόπο σκέψης, καθώς αποτελούν την καλύτερη «επιρροή». Σαφώς τα προβλήματα ή τα ατυχή περιστατικά συμβαίνουν σε όλους αλλά είναι σημαντικός ο τρόπος που ανταποκρίνονται σε αυτά. Μπορείτε να μοιραστείτε τις ανησυχίες σας αλλά και να ακούσετε τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, όπως και τον τρόπο που επιλέγουν να τα επιλύσουν. Έτσι μπορείτε να βρείτε εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης ή επίλυσης των ζητημάτων που σας απασχολούν.

Το διάβασα στο www.vita.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Μειώνουμε το στρες, αυξάνουμε την αισιοδοξία
Μειώνουμε το στρες, αυξάνουμε την αισιοδοξία
Μειώνουμε το στρες, αυξάνουμε την αισιοδοξία
https://english.aawsat.com/sites/default/files/styles/article_img_top/public/2020/03/29/daily-290320-3.1_0.jpg?itok=9QuUWoAK
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/06/blog-post_50.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/06/blog-post_50.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content