Πώς θα αποφύγουμε τις παγίδες του καλοκαιριού;

Πώς θα αποφύγουμε τις παγίδες του καλοκαιριού;

⍆Ηλιος, θάλασσα και ατέλειωτο παιχνίδι. Ακόμη κι αν φέτος τα μικρά μας δεν συγκινούνται... τόσο από το κλείσιμο των σχολείων, είναι βέβαιο πως το καλοκαίρι εξακολουθεί να τα συναρπάζει. Το ίδιο άλλωστε ισχύει και για εμάς, κι ας είμαστε μεγαλύτεροι. Οση όμως ομορφιά και ανεμελιά έχει το καλοκαίρι, ο ζεστός καιρός κρύβει και παγίδες. Δεν υπάρχει λόγος για υπερβολικό άγχος ή πανικό. Αρκεί να γνωρίζουμε τις σημαντικότερες απειλές και να λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα, ώστε κανένα σύννεφο να μη σκιάσει τις ηλιόλουστες εξορμήσεις μας.
Τι να προσέξετε… κάτω από τον ήλιο

Ακόμη και αν δεν ετοιμάζεστε για βουτιές, αλλά για έναν μεγάλο περίπατο στο βουνό ή απλώς για μια βόλτα στην πόλη, τα παιδιά έχουν ανάγκη από αυξημένα μέτρα προστασίας απέναντι στην ηλιοφάνεια. Εγκαύματα, θερμοπληξία και αφυδάτωση μπορούν να καταστρέψουν οποιαδήποτε θερινή ημέρα, αλλά και το σύνολο των διακοπών σας.

Πώς θα τα προστατεύσετε

Προμηθευτείτε αντηλιακό με ειδική σύνθεση για την ευαίσθητη βρεφική και παιδική επιδερμίδα και με μεγάλο δείκτη προστασίας. Ιδανικά, εφαρμόστε το στο δερματάκι τους μία ώρα πριν από την έκθεσή του στον ήλιο.
Αποφύγετε την παρατεταμένη παραμονή σε εξωτερικούς χώρους κατά τις ώρες που η ακτινοβολία είναι πιο ισχυρή, δηλαδή μεταξύ 12.00 και 16.00. Περιορίστε τις εξόδους από το σπίτι τις ημέρες με έντονο καύσωνα.
Εφοδιάστε τα παιδιά με γυαλιά ηλίου και καπέλο και φορέστε τους φαρδιά, ελαφριά ρούχα σε ανοιχτόχρωμα υφάσματα που δεν απορροφούν τη θερμότητα.
Βεβαιωθείτε ότι πίνουν αρκετό νερό ή χυμούς, αλλά και ότι τρώνε φρούτα όταν βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους. Ετσι, μειώνετε το ενδεχόμενο αφυδάτωσης.
Απλώνοντας το αντηλιακό, δώστε έμφαση σε σημεία που συχνά αγνοούμε ή που καίγονται πιο εύκολα, όπως το πίσω μέρος των αφτιών, ο αυχένας, τα πέλματα, οι ώμοι και τα γόνατα.
Εξασφαλίστε ότι το μικρό σας θα περνά τον περισσότερο χρόνο του στη σκιά.
Αν βρίσκεστε στη θάλασσα ή στην πισίνα, επαναλάβετε την εφαρμογή του αντηλιακού ύστερα από κάθε βουτιά. Θυμηθείτε ότι ακόμη και την ώρα που βρίσκεται μέσα στο νερό οι ακτίνες του ήλιου εξακολουθούν να το φτάνουν. Επομένως, συνυπολογίστε αυτόν τον χρόνο στη συνολική έκθεση του παιδιού στον ήλιο.Ελέγξτε το παιδί για συμπτώματα θερμοπληξίας, όπως ο πονοκέφαλος, η ναυτία, η ζάλη, ο εμετός, η γρήγορη αναπνοή ή η ταχυκαρδία.

…στη θάλασσα
Μικροί και μεγάλοι λατρεύουμε τις εξορμήσεις στην παραλία. Δυστυχώς, όμως, εκεί είναι που τα παιδιά μας κινδυνεύουν περισσότερο από κάθε λογής ατυχήματα, με κυριότερο φυσικά τον πνιγμό. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να απολαύσουμε τα κύματα με ασφάλεια.

Πώς θα τα προστατεύσετε;

Πριν επισκεφθείτε μια παραλία, αναζητήστε πληροφορίες για αυτή στο Διαδίκτυο. Ναι, ακόμη και αν βουτάτε εκεί όσα καλοκαίρια θυμάστε τον εαυτό σας. Κάθε χρόνο τα θαλάσσια οικοσυστήματα μεταβάλλονται και δεν είναι διόλου απίθανο η αγαπημένη σας παραλία να κρίνεται πλέον ακατάλληλη. Προτιμήστε εκείνες που έχουν βραβευτεί με γαλάζια σημαία.
Προτιμήστε παραλίες με ναυαγοσώστη. Εχει διαπιστωθεί ότι σε αυτή την περίπτωση τα παιδιά διατρέχουν πέντε φορές μικρότερο κίνδυνο πνιγμού.

Φτάνοντας, κάντε τις σωστές ερωτήσεις. Εχουν παρατηρηθεί έντονα ρεύματα στη συγκεκριμένη παραλία; Υπάρχουν τσούχτρες ή αχινοί που ενδέχεται να τα τσιμπήσουν;
Μην τα αφήνετε ποτέ ασυνόδευτα. Οσο μικρότερο είναι ένα παιδί, τόσο πιο κοντά του θα πρέπει να είναι ο ενήλικος που το προσέχει. Για τα νήπια και τα βρέφη, συνιστάται οι γονείς να είναι αρκετά κοντά ώστε να μπορούν να τα πιάσουν οποιαδήποτε στιγμή απλώνοντας τα χέρια τους. Ακόμη όμως και τα μεγαλύτερα παιδιά απαιτούν τη συνεχή μας επίβλεψη, έστω και από απόσταση.
Περιμένετε να χωνέψουν. Είναι καλύτερο τα παιδιά να βουτούν στο νερό αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της πέψης που διαρκεί 3 ώρες. Ομως ούτε το άδειο στομάχι είναι ιδανικό. Φροντίστε να έχετε μαζί σας ελαφριά σνακ, όπως φρούτα ή σάντουιτς.

Μην ξενοιάζετε όταν παίζει στην άμμο. Μια απότομη πτώση σε ένα βαθύ σκάμμα είναι ικανή να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς.
Φορέστε τους παπουτσάκια θαλάσσης. Εκτός από τις κοφτερές πέτρες και τους αχινούς, θα προστατεύσουν και τα ευαίσθητα πέλματά τους από την καυτή άμμο.
Πάρτε τα σωστά μέτρα ασφαλείας. Οι «κουλούρες» και τα μπρατσάκια είναι πολύ χαριτωμένα, όμως δεν αρκούν για να τα προστατεύσουν. Μάλιστα, οι κουλούρες μπορούν να ανατραπούν, παγιδεύοντας το παιδί κάτω από την επιφάνεια του νερού. Προτιμήστε εγκεκριμένα σωσίβια.
Μάθετε στα μεγαλύτερα παιδιά να υπολογίζουν τις δυνάμεις τους.

Οσο βαθιά και αν μπορούν να φτάσουν, και όσο καλά και αν κολυμπούν, πρέπει πάντα να έχουν και αρκετές αντοχές ώστε να επιστρέψουν στη στεριά. Εξηγήστε τους ότι αν κουραστούν, δεν πρέπει να πανικοβληθούν, αλλά να γυρίσουν σε ύπτια θέση και να ξεκουραστούν για λίγο.
Μην τα αφήνετε να πλησιάσουν κοντά σε βράχια, θαλάσσια ρεύματα ή να βουτήξουν σε πολύ ταραγμένα νερά.Αποτρέψτε τα από… πατροπαράδοτα παιχνίδια, όπως οι πατητές και οι βουτιές από ψηλά βράχια, καθώς αυξάνουν κατακόρυφα τον κίνδυνο σοβαρών τραυματισμών.

…στην πισίνα

Οι πισίνες και τα θαλάσσια πάρκα αποτελούν εξαιρετική μορφή διασκέδασης για τα παιδιά. Σίγουρα, όμως, δεν πρέπει και πάλι να τα αφήνουμε από τα μάτια μας, ακόμη και αν πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας. Τα παιδιά μπορούν να πνιγούν σε ελάχιστο χρόνο και σε ελάχιστα εκατοστά νερού. Και οι κίνδυνοι της πισίνας δεν σταματούν εκεί.

Πώς θα το προστατεύσετε;

Είναι σίγουρα ναυαγοσώστης; Δεν είναι όλοι οι εργαζόμενοι στις πισίνες εκπαιδευμένοι στη διάσωση των μικρών κολυμβητών. Ακόμη, όμως, και αν δηλώνουν ναυαγοσώστες, είναι σημαντικό να ενημερωθείτε για την πιστοποίηση και την εμπειρία τους. Αλλη μια εξαιρετικά σημαντική παράμετρος είναι και ο αριθμός τους, αλλά και το αν έχουν επιφορτιστεί με επιπλέον καθήκοντα. Ιδανικά, ένας ναυαγοσώστης θα πρέπει να είναι σε θέση να «σκανάρει» με το βλέμμα του όλον τον χώρο της πισίνας μέσα σε τριάντα δευτερόλεπτα.

Μην ξενοιάζετε. Η ευθύνη για την ασφάλεια του παιδιού σας παραμένει κατά κύριο λόγο δική σας. Εχετε πάντα το βλέμμα σας στραμμένο πάνω του.
Βεβαιωθείτε ότι το νερό καθαρίζεται σωστά. Αν μυρίζετε έντονα χλωρίνη ή αν τα μάτια σας τσούζουν όταν βουτάτε στο νερό, αυτό δεν οφείλεται στη μεγάλη περιεκτικότητά του σε χλώριο, αλλά στην αντίδραση των χημικών που προορίζονται για την καθαριότητα της πισίνας με βρωμιά ή ούρα.

Φροντίστε για την προσωπική του υγιεινή. Κάντε το ένα ντους πριν βουτήξει στο νερό της πισίνας και καθαρίστε τα αφτάκια του αμέσως μόλις βγει από αυτή. Σε περίπτωση που πάθει κάποιο… ατύχημα, βγάλτε το αμέσως από το νερό και καθαρίστε το, ακόμη και αν φοράει ειδική πάνα κολύμβησης.
Μην μπείτε στο νερό όταν είναι θολό. Εκτός από την κακή υγιεινή που υποδηλώνει, η κακή ορατότητα κάνει και πιο δύσκολη τη δουλειά του ναυαγοσώστη.
Εξηγήστε του ότι δεν πρέπει ποτέ να τρέχει γύρω από την πισίνα, καθώς είναι πολύ εύκολο να γλιστρήσει και να τραυματιστεί σοβαρά.
Μάθετέ του πώς να σας βρίσκει. Ακόμη και ο πιο προσεκτικός γονιός έχει ζήσει την εμπειρία της… εξαφάνισης του νηπίου του. Εξηγήστε τους πώς μπορούν να ξεχωρίσουν τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί, ώστε να σας αναζητήσουν με τη βοήθειά τους σε περίπτωση που χαθούν.

Οπου και αν πηγαίνετε

Βεβαιωθείτε ότι το καθισματάκι αυτοκινήτου του είναι κατάλληλο για την ηλικία του, αλλά και ότι είναι δεμένο σωστά σε αυτό. Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν σοβαρό κίνδυνο κάθε εποχή του χρόνου.
Μάθετέ του να αγαπά τη φύση… με μέτρο. Δείξτε του ποια φυτά μπορούν να προκαλέσουν κνησμό – όπως για παράδειγμα η τσουκνίδα – και εξηγήστε του ότι δεν πρέπει ποτέ να δοκιμάζει φρούτα και καρπούς που βρίσκει στη φύση. Μπορεί να πιστεύετε ότι αποκλείεται να το κάνει, όμως αρκεί ένα βιβλίο περιπέτειας για να το στρέψει στη… γευσιγνωσία.
Φυλάξτε σωστά τα τρόφιμα. Η ζέστη και το φαγητό στη φύση είναι εξαιρετικός συνδυασμός για τροφικές δηλητηριάσεις.
Προετοιμαστείτε για τσιμπήματα. Κουνούπια, σφήκες και τσούχτρες καραδοκούν για την απαλή επιδερμίδα του παιδιού σας. Εχετε πάντα μαζί σας αντιισταμινικές αλοιφές και, σε περίπτωση που έχει κάποια γνωστή αλλεργία, βεβαιωθείτε πως είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και για αυτή.
Η εξοχή δεν σας απαλλάσσει από την ανάγκη πρόληψης για τον κορωναϊό. Κρατήστε τις αποστάσεις σας από τους υπόλοιπους εκδρομείς, έχετε μαζί σας αντισηπτικό και αποφύγετε τα πολυσύχναστα
μέρη.

Το διάβασα στο www.imommy.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,356,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1720,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,31,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,569,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,620,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,30,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,37,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,38,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9093,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,29,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5705,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2280,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,19,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,445,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Πώς θα αποφύγουμε τις παγίδες του καλοκαιριού;
Πώς θα αποφύγουμε τις παγίδες του καλοκαιριού;
Πώς θα αποφύγουμε τις παγίδες του καλοκαιριού;
https://onmed.bbend.net/images/news/2016/07/14/bigstock-Kids-jumping-off-the-dock-into-117925061.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/06/blog-post_466.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/06/blog-post_466.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content