Η εικαστικός Μαρία Ζερβός εκπροσωπεί την Ελλάδα στη Νέα Υόρκη

Η εικαστικός Μαρία Ζερβός εκπροσωπεί την Ελλάδα στη Νέα Υόρκη

⍆Στη Νέα Υόρκη θα βρεθεί,το καλοκαίρι, η εικαστικός Μαρία Ζερβός εκπροσωπώντας... την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η εικαστικός είναι καλεσμένη στο διεθνές πρόγραμμα (art residency) του παγκοσμίου φήμης οργανισμού International Studio & Curatorial Program (ISCP). Εκεί, θα παρουσιάσει ένα καινούριο βίντεο και μια σειρά από σχέδια ακουαρέλας σε χαρτί, εστιάζοντας για μια ακόμη φορά σε θεματικές σχετικά με τον τόπο και την ουτοπία, τη φύση και τον πολιτισμό.

Στο πλαίσιο του ISCP- ένα από τα πιο ολοκληρωμένα προγράμματα εικαστικών τεχνών της Νέας Υόρκης και εκ των μεγαλύτερων στον κόσμο, η Ζερβός τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα εκθέσει το έργο της στο εργαστήρι της με δωρεάν είσοδο για το κοινό, ενώ θα λάβει μέρος σε εκδηλώσεις και διαδικτυακές δράσεις. Στόχος, η ευρύτερη κατανόηση της δουλειάς της, καθώς και ο εποικοδομητικός διάλογος και η ανταλλαγή ιδεών σε διεθνές καλλιτεχνικό επίπεδο.

Τη συμμετοχή της στηρίζει το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, ως μέρος των δράσεων του έτους 2020 για τη διασφάλιση της προβολής της σύγχρονης ελληνικής εικαστικής δημιουργίας.
Παρουσία και στην Αθήνα

Από τις 25 Ιουνίου έως και τις 31 Ιουλίου έργα της εικαστικού παρουσιάζονται και στην Αθήνα, στην ομαδική έκθεση «All Together Now» που φιλοξενείται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα.


Έπειτα από δύο μήνες απομόνωσης, είκοσι επτά Έλληνες και ξένοι εικαστικοί, παλιοί και νέοι συνεργάτες της γκαλερί, ένιωσαν την ανάγκη να μαζευτούν ξανά όλοι μαζί, αφού αποδείχθηκε περίτρανα όλο αυτό το διάστημα ότι όσο ανακουφιστική κι αν ήταν η διαδικτυακή θέαση εκθέσεων, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ν’ αντικαταστήσει τη φυσική επαφή με το καλλιτεχνικό έργο. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 25 Ιουνίου με διευρυμένο ωράριο, από τις 12:00 έως τις 21:00, ακολουθώντας τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών.

Η Μαρία Ζέρβος είναι εικαστικός με καταγωγή από την Αθήνα. Σπούδασε εικαστικά στην Αθήνα, τοΆμστερνταμ και τη Βοστώνη. Η δουλειά της περιλαμβάνει σχέδια, ζωγραφική, βίντεο, εγκαταστάσεις και περφόρμανς, με την ίδια να πρωταγωνιστεί αρκετές φορές στα δικά της βίντεο-projects. Μέσα από το έργο της, η δημιουργός ερευνά την αντιπαράθεση μεταξύ φύσης και πολιτισμού, μυθοπλασίας και ντοκουμέντου, διαμορφώνοντας το πλαίσιο για μια πολιτικοκοινωνική κριτική.

Το 2012 προσκλήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Harvard με υποτροφία του Ιδρύματος Fulbright και δύο χρόνια αργότερα δίδαξε στο ίδιο πανεπιστήμιο. Έχει διδάξει, ακόμη, στο Πανεπιστήμιο Emerson College της Βοστώνης.

Δουλειά της Ζερβός έχει παρουσιαστεί τόσο στην Ελλάδα, όσο και παγκοσμίως σε διοργανώσεις, γκαλερί και ιδρύματα, μεταξύ των οποίων το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Ίδρυμα Ωνάση), το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Ελληνοαμερικανική Ένωση, την Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και Αθήνας, καθώς και σε πολυάριθμες εκθέσεις σε ΗΠΑ, Αγγλία, Κίνα, Ιταλία, Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία κ.ά.


Έργα της ανήκουν σε συλλογές του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (EMST), του Δ. Δασκαλόπουλου και της συλλογής Μπέλτσιου. Της έχουν απονεμηθεί βραβεία για το καλλιτεχνικό της έργο, υποτροφίες και χορηγίες μεταξύ άλλων από το ΝΕΟΝ, το Ίδρυμα Ωνάση στη Νέα Υόρκη, το Mondriaan Fund, το AFK στην Ολλανδία και το Arte Laguna International Art Prize Award στη Βενετία. Στην Ελλάδα εκπροσωπείται από το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Η εικαστικός Μαρία Ζερβός εκπροσωπεί την Ελλάδα στη Νέα Υόρκη
Η εικαστικός Μαρία Ζερβός εκπροσωπεί την Ελλάδα στη Νέα Υόρκη
Η εικαστικός Μαρία Ζερβός εκπροσωπεί την Ελλάδα στη Νέα Υόρκη
https://i0.wp.com/www.monopoli.gr/wp-content/uploads/2020/06/My_Half_of_the_Sky_04_1600@1x-1024x576.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/06/blog-post_420.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/06/blog-post_420.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content