Διαστημικό αερόστατο θα μεταφέρει επιβάτες στη στρατόσφαιρα - Το κόστος, η θέα και οι χαμηλές ταχύτητες

Διαστημικό αερόστατο θα μεταφέρει επιβάτες στη στρατόσφαιρα - Το κόστος, η θέα και οι χαμηλές ταχύτητες

⍆Μία νέα εταιρεία, η Space Perspective, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα το σχέδιό της... για εμπορικές πτήσεις στο «διάστημα». Εάν έχετε ονειρευτεί να βγάλετε μια selfie, να πιείτε ένα κοκτέιλ ή ακόμα και να κάνετε πρόταση γάμου ενώ ταξιδεύετε προς την στρατόσφαιρα της Γης, ίσως να δείτε τις επιθυμίες σας να πραγματοποιούνται.

 Αυτή την εβδομάδα, μια νέα εταιρεία, η Space Perspective ανακοίνωσε τα σχέδιά της για εμπορικές διαστημικές πτήσεις με το διαστημόπλοιο "Spaceship Neptune". Τα πρώτα ταξίδια αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2021 και η εταιρεία ευελπιστεί ότι θα μπορεί να μεταφέρει επιβάτες εντός τριετίας. 

 Το διαστημικό σκάφος, που αποτελείται τεράστιο μπαλόνι γεμάτο με υδρογόνο με μια μικρή καμπίνα υπό πίεση που βρίσκεται κάτω από το μπαλόνι, θα μεταφέρει επιστημονικά υλικά, έναν πιλότο και έως οκτώ επιβάτες στην στρατόσφαιρα κάθε φορά, σύμφωνα με την εταιρεία. Το αερόστατο θα απογειώνεται από μισθωμένες εγκαταστάσεις στο Διαστημικό Κέντρο Kennedy της NASA και θα ανεβαίνει με χαμηλή ταχύτητα στην στρατόσφαιρα, περίπου 19 μίλια πάνω από την επιφάνεια της Γης.


Σύμφωνα με το Smithsonian, τεχνικά, το αερόστατο δεν θα βρίσκεται στο διάστημα, αλλά οι επιβάτες θα μπορούν να διακρίνουν την καμπυλότητα της Γης και το σκοτάδι που απλώνεται. «Είναι τόσο ήπιο», αναφέρει η Jane Poynter, συν-διευθύνουσα σύμβουλος της "Space Perspective", στους New York Times προσθέτοντας πως γνωρίζει ότι πολλοί άνθρωποι θέλουν να ταξιδεύσουν στο διάστημα αλλά χωρίς να εκτοξευθούν με πύραυλο. 


To ταξίδι θα διαρκεί περίπου έξι ώρες. Το αερόστατο θα αναπτύσσει ταχύτητα περίπου 12 μιλίων την ώρα, και θα παραμένει στη στρατόσφαιρα για περίπου δύο ώρες πριν κατέβει ξανά στη Γη. Θα «παρασύρεται» από τους ανέμους που θα πνέουν κατά την πτήση του, είτε προς τον Ατλαντικό Ωκεανό προς τον Κόλπο του Μεξικού, όπου θα «ψαρεύεται» από σκάφος ανάκτησης, αναφέρει το Space.com. Η καμπίνα θα διαθέτει τουαλέτες, μπαρ, καθίσματα και τεράστια παράθυρα για πανοραμική θέα, σύμφωνα την εταιρεία. Η ομάδα σχεδιάζει ήδη να πραγματοποιεί εκδηλώσεις στο διαστημικό σκάφος, ανάμεσά τους και γάμους «πέρα από αυτόν τον κόσμο». Το "Spaceship Neptune" θα είναι το «καλύτερο μέρος για να παντρευτείς», δηλώνει η Poynter στο CBS News. 


«Δεσμευόμαστε να αλλάξουμε θεμελιωδώς τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ταξιδεύουν στο διάστημα, τόσο για να πραγματοποιήσουμε έρευνες ώστε να ωφελήσουμε τη ζωή στη Γη όσο και για να επηρεάσουμε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε και συνδέουμε με τον πλανήτη μας», υποστηρίζει η Poynter προσθέτοντας πως σήμερα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να δούμε τη Γη ως πλανήτη. 

Το γιγαντιαίο μπαλόνι θα χρησιμοποιεί υδρογόνο και όχι στο ήλιο τονίζουν οι δημιουργοί της Space Perspective προσθέτοντας ότι η καμπίνα θα επαναχρησιμοποιείται και θα χρειάζεται μόνο ένα νέο μπαλόνι για κάθε πτήση. Το εισιτήριο θα κοστίζει 125.000 ανά επιβάτη, τα μισά σε σχέση με τα 250.000 που καλούνται να πληρώσουν οι επιβάτες της Virgin Galactic. Σύμφωνα με τους ΝΥΤ η Space Perspective έχει αρκετό δρόμο μέχρι να θέσει σε εφαρμογή το φιλόδοξο σχέδιό της. Οι δημιουργοί της άλλωστε είχαν σχεδίαζαν κάτι ανάλογο το 2013 με την εταιρεία τους World View. To σχέδιο δεν υλοποιήθηκε ποτέ. 


Το διάβασα στο www.lifo.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Διαστημικό αερόστατο θα μεταφέρει επιβάτες στη στρατόσφαιρα - Το κόστος, η θέα και οι χαμηλές ταχύτητες
Διαστημικό αερόστατο θα μεταφέρει επιβάτες στη στρατόσφαιρα - Το κόστος, η θέα και οι χαμηλές ταχύτητες
Διαστημικό αερόστατο θα μεταφέρει επιβάτες στη στρατόσφαιρα - Το κόστος, η θέα και οι χαμηλές ταχύτητες
https://www.lifo.gr/icache/870/489/1/1640336_aerostato-diasthma-stratosfaira_-4-.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/06/blog-post_318.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/06/blog-post_318.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content