================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Κορονοϊός: Θεία Κοινωνία με κουταλάκι μιας χρήσης λέει το Οικουμενικό Πατριαρχείο

⍆Το πράσινο φως για τη χρήση κουταλιών μιας χρήσης στη Θεία Κοινωνία άναψε το Φανάρι,... ώστε να διασφαλιστεί η προστασία των πιστών από την πανδημία του κορονοϊού.

Την απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου χαιρέτισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος από την αρχή της πανδημίας ήταν πολύ προσεκτικός στις διατυπώσεις του για το τι επρόκειατι να γίνει με τη Θεία Κοινωνία.

Το Φανάρι δίνει στους κατά τόπους ιερείς την ελευθερία να προσφέρουν τη Θεία Κοινωνία με λαβίδες μιας χρήσης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες ανάγκες της πανδημίας.

Όπως εξηγεί το ανακοινωθέν της Συνόδου, οι λαβίδες μιας χρήσης θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά γι' αυτό τον σκοπό και θα ανήκουν στις ενορίες.

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής υποδέχτηκε θετικά αυτή την εξέλιξη και ο κ. Ελπιδοφόρος σημείωσε ότι η απόφαση του Πατριαρχείου χαρακτηρίζεται από ποιμαντική ευαισθησία, ευθύνη και σύνεση.

Το διάβασα στο reader.gr

Κορονοϊός: Θεία Κοινωνία με κουταλάκι μιας χρήσης λέει το Οικουμενικό Πατριαρχείο Reviewed by PLOUMISTOS on 9:30 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.