Μητσοτάκης:Τέσσερα νέα μέτρα στήριξης των πολιτών και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την επιδημία

Μητσοτάκης:Τέσσερα νέα μέτρα στήριξης των πολιτών και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την επιδημία

⍆Τέσσερα νέα μέτρα στήριξης των πολιτών και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την επιδημία...
του κορωνοϊού ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανάμεσά τους η αύξηση του αριθμού των δόσεων για φόρο και ΕΝΦΙΑ και η επιβράβευση με έκπτωση όσων αποπληρώνουν εφάπαξ τις υποχρεώσεις τους.



Συγεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι:

- Το πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ενισχύεται με άλλα 200 εκατ ευρώ και μέχρι τέλη Ιουκλίου θα καλύπτει εωως το 60% των εργοδοτικών εισφορών . Αν χρειαστεί θα επεκταθεί για Αυγουστο και Σεπτέμβριο. Ακουσα τους φορείς και πείστηκα ότι το αίτημα τους να καλύψει το κράτος τις εισφορές είναι δίκαιο.

- Ερχόμαστε όμως να βοηθήσουμε και ως προς την εξόφληση φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Οι οφειλές Μαρτίου εως Σεπτέμβριο που έχουν ανασταλλεί θα αποτελέσουν ξχωριστό σύνολο που θα αποπληρωθεί σε 12 άτοκες δόσεις ή 24 δόσεις μειωμένου επιτοκίου και μάλιστα απο το 2021.

-Σήμερα ανακοινώνων ότι αποφασίσαμε με ΥΠΟΙΚ να αυξήσουμε αριθμό δόσεων για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ. Τα φυσικά πρόσωπα θα μπορούν να αποπληρώσουν σε 8 αντί 3 δόσεων. Οι εταιρείες σε 8 αντι 6 και οι ιδιοκτήτες σε 6 αντί 5

-4ο: επανερχόμαστε σε λογική επιβράυβευσης φορολογουμενων όσοι αποπληρώνουν εφάπαξ τις υποχρεώσεις τους θα έχουν έκπτωση 2%. Στόχος να πληρώουν λιγότερο φόρο όλοι αλλά να εξασφαλιστεί η ροή των δημόσιων ταμείων.

Τι έκανε μέχρι σήμερα η κυβέρνηση
Κάνοντας απολογισμό των δράσεων της κυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «με το ξέσπασμα της κρίσης θωρακίσαμε με 280 εκατ. το ΕΣΥ, δώσαμε έκτακτο επίδομα 90 εκατ. στο προσωπικό υγειονομικό, αξιοποιήσαμε δωρέες, κάναμε προσλήψεις ιατρών νοσηλευτών, διπλασιάσαμε κλίνες ΜΕΘ ξεπερνώντας 1.000 και δρομολογήσαμε σχέδιο για να φτάσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ενώ εσείς που διαφημίζατε το δήθεν ενδιαφέρον σας για το ΕΣΥ μας παραδώσατε 565.

Συνεχίζοντας τον απολογισμό ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «850.000 επιχειρήσεις , 2 εκατ εργαζόμενοι τέθηκαν συνολικά υπο την προστασία της πολιτείας. Απαγορεύτηκαν οι απολύσεις και καθιερώθηκε αποζημίωση 800 ευρώ και 600 ευρώ σε επιστήμονες. Το κράτος κάλυψε εισφορές, προχώρησε σε επιδότηση ενοικίου, μετατέθηκε η πληρωμή υποχρεώσεων, παρατάθηκαν επιδόματα ανεργίας,».

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι «δόθηκαν 7 δις. ευρώ απο ταμείο εγγυοδοσίας προς επιχειρήσεις με 80% εγγυήσεις δημόσιου ενώ το πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ έδωσε δυνατότητα σε τράπεζες να βάλουν κριτήρια και η αλήθεια είναι ότι ήταν αρκετά αυστηρές. Ομως το ΤΕΠΙΧ 2 έτρεξε πιο γρήγορα. Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τον τρόπο που οι τράπεζες θα ανταποκριθούν και περιμένω να μην ζητήσουν τον ίδιο βαθμό εγγυήσεων καθώς εγγυάται το κράτος».

«Η επιστρεπτέα προκαταβολή είναι πρόγραμμα απο το οποίο σήμερα έχουν οφεληθεί πάνω απο 50.000 επιχειρήσεις και το πρόγραμμα θα ενισχυθεί ξεπερνώντας τα 2 δισ. ευρώ» είπε ο κ. Μητσοτάκης και παρουσιάσε παραδείγματα επιχειρήσεων «που είδαν με ταχύτητα στήριξη. Επιχείρηση με επιπλομένα δωμάτια πήρε 6.500 ευρώ. Εταιρεία στις Κυκλάδες 60.000 ευρώ. Χρωμάτων στην Θεσσαλονίκη εισέπραξε 75.000λ ευρώ. Είναι σημαντικά ποσά αυτά για πολλές επιχειρήσεις. Η δεύτερη φάση θα ενισχύει ακόμα περισσότερο επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη».

H στήριξη των επιχειρήσεων δεν θα γίνεται χωρίς έλεγχο
Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμα ότι «η στήριξη προς επιχειρήσεις δεν είναι χωρίς ελέγχους για την συμμόρφωση με νέους κανόνες. Το τελευταίο τρίμηνο έγιναν περισσότεροι από 88.000 έλεγχοι σε επιχειρήσεις και χωρους εργασίας με πρώτο στόχο την προστασία εργαζόμενων και πελατών».

«Για εμάς η υποχρεωτική χρήση μάσκας οι αναγκαίες αποστάσεις θα εποπτεύονται απο όλους εποπτικους μηχανισμούς. Αποτελούν δείγμα προστασίας και σεβασμού στους συνανθρώπους μας που εργάζονται. Τα μέτρα πρέπει να εφαρμόζονται και η πολιτεία θα πράγματοποιήσει εξαντλητικούς ελέγχους» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός

Επιλέγουμε τη στήριξη της απασχόλησης
Επανερχόμενος στο θέμα της αντιμετώπισης της κρίσης ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «το της βάρος κρίσης πρέπει να το επιμεριστούμε δίκαια: πρώτα κράτος μετά επιχειρήσεις και τελευταίοι οι εργαζόμενοι. Για να υπάρξει αποτέλεσμα το σχέδιο πρέπει να είναι ρεαλιστικό και να εφαρμοστεί δυναμικά».

«Αυτό επιχειρεί να κάνει το πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την απασχόληση. Είναι σύμπραξη πολιτείας με δυνάμεις παραγωγής. Εχει ως προτεραιότητα να μην χαθούν πολλές θέσεις εργασίας. Η εργασία είναι προϋπόθεση για ανάπτυξη οικονομίας και κοινωνική συνοχή»

«Όποιος σήμερα επικαλείται κοινωνική ευαισθησία οφείλει να δώσει μάχη για την δουλειά και αυτό θα γίνει αν η εργασία σε αναστολή συνδυαστεί με την ενίσχυση της πραγματικής απασχόλησης. Δεν γίνεται ένα εστιατόριο και ξενοδοχείο να κρατά όλες τις ημέρες ενεργό όλο το προσωπικό ανεξάρτητα απο την πληρότητά του. Θα λυγίσει και θα οδηγήσει όλους σε ανεργία» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Αυτές οι πρωτόγνωρες συνθήκες απαιτούν ρεαλιστικές λύσεις και τονίζω προσωρινές για την αντιμετώπιση της έκτατες ανάγκες. Εως τέλη Οκτωβρίου επιχειρήσεις που είδαν τζίρο να γκρεμίζεται θα μπορούν να προσαρμόζουν ανάλογα τον χρόνο εργασίας των εργαζομένων τους. Οι εργαζόμενοι θα διατηρούν σχεδόν τον ίδιο μισθό και τα ασφαλιστικά δικαιώματα έστω και για το μισό χρόνο εργασίας. Το ευρωπίκό πρόγραμμα SURE θα καλύπτει το υπόλοιπο του μισθού. Έχουμε την απαγόρευση των απολύσεων για όσους εντάσσονται στο πρόγραμμα. Με αυτό το τρόπο οι επιχειρήσεις έχουν δυνατότητα να ορθοποδήσουν και οι εργαζόμενοι να διατηρούν τις δουλειές τους» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Όπως διεμήνυσε «απο τα επιδόματα ανεργίας η κυβέρνηση προκρίνει την επιδότηση εργασίας. Αυτή είναι η φιλοσοφική μας διαφορά. Αντί για λουκέτα επιλέγουμε τη στήριξη της απασχόλησης».

«Το πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ έχει τις ρίζες του στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Εφαρμόστηκε στην Γερμανία με μεγάλη επιτυχία. Εχει έρθει η ώρα να καταλάβουν οι επικριτές μας ότι η κεντροδεξιά φιλελεύθερη κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά πότε το κράτος πρέπει να παρεμβαίνει και πότε να επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δρούν δημιουργικά» διευκρίνισε ο πρωθυπουργός.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Μητσοτάκης:Τέσσερα νέα μέτρα στήριξης των πολιτών και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την επιδημία
Μητσοτάκης:Τέσσερα νέα μέτρα στήριξης των πολιτών και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την επιδημία
Μητσοτάκης:Τέσσερα νέα μέτρα στήριξης των πολιτών και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την επιδημία
https://i1.prth.gr/images/963x541/files/2020-06-12/MHTSOTAKHS-ARTHRPOU.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/06/blog-post_113.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/06/blog-post_113.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content