================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Πέθανε ο Αφρικανός τραγουδιστής του «Yéké Yéké» Mory Kanté

⍆Ο διάσημος Αφρικανός τραγουδιστής Mory Kanté, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά...
στην διάδοση της αφρικανικής μουσικής σε ολόκληρο τον κόσμο με επιτυχίες όπως το δημοφιλέστατο «Yéké Yéké», έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 70 ετών.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από μέλη της οικογένειάς του, έπασχε από χρόνια ασθένεια για τις ανάγκες της θεραπείας της οποίας, μάλιστα, ταξίδευε συχνά στη Γαλλία. Με την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο, δεν ήταν πλέον εφικτό να ταξιδεύει στην Ευρώπη.

Ο Mory Kanté εκτός από τραγουδιστής ήταν επίσης δεξιοτέχνης μουσικός καθώς έπαιζε κόρα, όπως ονομάζεται ένας είδος αφρικανικής άρπας.

Το τραγούδι του «Yéké Yéké», που κυκλοφόρησε στα τέλη της δεκαετίας του '80 σημείωσε τεράστια επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο καθώς παιζόταν ασταμάτητα σε όλα τα ραδιόφωνα και τα κλαμπ. Αρκετοί ήταν αυτοί, μάλιστα, που παρουσίασαν στο μέλλον διασκευές του.

Πολλοί εκπρόσωποι της world music εξέφρασαν τη θλίψη τους θα την απώλεια του σημαντικού αυτού μουσικού. Ανάμεσά τους και ο γνωστός Σενεγαλέζος καλλιτέχνης Youssou N'Dour o οποίος έκανε λόγω, μέσω Twitter για έναν σπουδαίο εκπρόσωπο της αφρικανικής κουλτούρας.Το διάβασα στο www.protothema.gr
Πέθανε ο Αφρικανός τραγουδιστής του «Yéké Yéké» Mory Kanté Reviewed by ploumistos.com on 7:00 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.