Κορωνοϊός: To Χάρβαρντ προτείνει... φάρμακα αντιγήρανσης για θεραπεία σε ηλικιωμένους ασθενείς

Κορωνοϊός: To Χάρβαρντ προτείνει... φάρμακα αντιγήρανσης για θεραπεία σε ηλικιωμένους ασθενείς

⍆Εάν στους ηλικιωμένους ασθενείς με κορωνοϊό, χορηγηθούν φάρμακα αντιγήρανσης,... τότε το ανοσοποιητικό τους σύστημα θα γίνει «πιο ενισχυμένο και δυνατό» με αποτέλεσμα να μπορέσουν να καταπολεμήσουν τον κορωνοϊό γρηγορότερα, όπως ισχυρίζονται επιστήμονες του Χάρβαρντ.

Καθώς ένα άτομο γερνά, το ανοσοποιητικό του αποδυναμώνεται αφήνοντας πρόσφορο το έδαφος στον νέο κορωνοϊό να αναπαραχθεί και να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον οργανισμό του.

Ωστόσο, για τους επιστήμονες του Χάρβαρντ, αυτό θα μπορούσε να διορθωθεί μ' ένα νέο μόριο που έχει προστεθεί στη λίστα των πιθανών φαρμάκων κατά της γήρανσης: το NAD+ (nicotinamide adenine dinucleotide).

Καθώς γερνάμε, τα επίπεδα «NAD+» μειώνονται σε πολλούς ιστούς του σώματος. Το NAD+ εμπλέκεται σε πολλές σημαντικές βιολογικές διεργασίες και πιστεύεται ότι η μείωση αυτή μπορεί να επιταχύνει στη γήρανση.



Η αναπλήρωση του NAD+ μπορεί να βελτιώσει πολλά στοιχεία της γήρανσης, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του σωματικού βάρους που σχετίζεται με την ηλικία, της φυσικής δραστηριότητας, της βελτιωμένης ικανότητας του σώματος να επεξεργάζεται τους υδατάνθρακες και τα λίπη και της βελτιωμένης λειτουργίας των ματιών.

Αν και το σχετικά νέο συμπλήρωμα δεν έχει μελετηθεί εκτενώς σε ανθρώπους, επιστήμονες του Χάρβαρντ ισχυρίζονται ότι θα μπορούσε να ανακουφίσει τους ηλικιωμένους ασθενείς από τα συμπτώματα της νόσου COVID- 19 και να αποτραπεί το μοιραίο.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», στη Βρετανία πάνω από το 80% των ασθενών που νοσηλεύονται με τη νόσο Covid- 19 είναι άνω των 65 ετών. Η ηλικιακή αυτή κατηγορία διατρέχει 23 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου .

«Καθώς ένα άτομο γερνά, το ανοσοποιητικό του σύστημα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αναγνωρίσει έναν ιό και να του επιτεθεί δίνοντάς του τον χρόνο να προκαλέσει σοβαρές βλάβες. Αλλά εάν υπάρχουν και υποκείμενα νοσήματα τότε ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος», προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Η ομάδα του Ινστιτούτου Blavatnik της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ δήλωσε ότι η σοβαρότητα των συμπτωμάτων του κορωνοϊού που βιώνει ένας ασθενής εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο το σώμα του ανταποκρίνεται στον ιό όταν εισβάλλει στον οργανισμό του.

Ένας αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης από τη πλευρά του ανοσοποιητικού είναι η αναγνώριση του ιού, η προειδοποίηση του σώματος για την ύπαρξή του και η ταχύτατη καταστροφή του προκειμένου να επέλθει η «κάθαρση» του οργανισμού.

Στα νεαρά άτομα αυτό συμβαίνει πιο γρήγορα απ΄ότι στους ηλικιωμένους, όπως επισημαίνουν στο σχετικό έγγραφό τους οι οι επιστήμονες του Χάρβαρντ.

Το διάβασα στο protothema.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1073,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,810,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1536,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,899,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Κορωνοϊός: To Χάρβαρντ προτείνει... φάρμακα αντιγήρανσης για θεραπεία σε ηλικιωμένους ασθενείς
Κορωνοϊός: To Χάρβαρντ προτείνει... φάρμακα αντιγήρανσης για θεραπεία σε ηλικιωμένους ασθενείς
Κορωνοϊός: To Χάρβαρντ προτείνει... φάρμακα αντιγήρανσης για θεραπεία σε ηλικιωμένους ασθενείς
https://i1.prth.gr/images/963x541/files/2020-05-04/elder123.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/to.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/to.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content