Support art workers: «Κύμα» στήριξης στο Facebook για τα δικαιώματα των καλλιτεχνών

Support art workers: «Κύμα» στήριξης στο Facebook για τα δικαιώματα των καλλιτεχνών

⍆Το timeline του Facebook έχει κυριολεκτικά πλημμυρίσει από το εν λόγω σύνθημα το οποίο...
είναι σαφές πως αποτελεί ένα είδος κοινωνικής στήριξης στις διεκδικήσεις των ανθρώπων που εργάζονται για τον ευρύτερο χώρο του Πολιτισμού, καθώς έχουν χτυπηθεί πολύ σκληρά από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Πώς ξεκίνησε, όμως, αυτή η πρωτοβουλία; Πρόκειται για μια καμπάνια των εργαζόμενων των πολυάριθμων ειδικοτήτων που απασχολούνται στον τομέα του Πολιτισμού η οποία διοργανώθηκε μέσω του «Avaaz», του μεγαλύτερου και πιο ισχυρού διαδικτυακού κινήματος παγκοσμίως που έχει ως στόχο να φέρει την φωνή των πολιτών στο επίκεντρο των πολιτικών αποφάσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι «Avaaz» σημαίνει «φωνή» σε πολλές γλώσσες τόσο της Ευρώπης όσο της Ασίας και της Μέσης Ανατολής και το διαδικτυακό αυτό κίνημα προσπαθεί να κινητοποιήσει πολίτες να πάρουν θέση απέναντι σε καίρια εθνικά και παγκόσμια θέματα και μετρά είδη πολλές επιτυχίες σε διεθνή κλίμακα.





Στο ψήφισμα υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων πως το επίδομα των 800 ευρώ αφήνει ακάλυπτο ένα πολύ μεγάλο ποσοστό εργαζόμενων. Τα τρία βασικά αιτήματα προς την Πολιτεία είναι «να ανακοινώσει άμεσα ένα σχέδιο υποστήριξης για το επόμενο εξάμηνο, να αντιμετωπίσει άμεσα το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων, που παίρνει ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις κάτω από τις νέες συνθήκες και να ανακοινώσει σαφή και σταδιακό χάρτη της επιστροφής τους όπως συμβαίνει με όλους τους επαγγελματίες».

Το ψήφισμα -μέχρι και χθες τα μεσάνυχτα- είχε υπογραφεί από περισσότερα από 7000 άτομα μεταξύ των οποίων γνωστοί πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες, όπως οι Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Αγγελάκας, Σωκράτης Μάλαμας, Ρέα Γαλανάκη, Ιωάννα Καρυστιάνη, Ρένη Πιττακή, Λυδία Φωτοπούλου, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Μαρία Ναυπλιώτου κ.α., αλλά εξίσου απαραίτητοι για την εγχώρια πολιτιστική δράση, τεχνικοί, σκηνογράφοι, ενδυματολόγοι, εικαστικοί, σεναριογράφοι, εκδότες, μεταφραστές, επιμελητές, συνθέτες, στιχουργοί, κινηματογραφιστές, ηχολήπτες, πολιτιστικοί διαχειριστές, διοργανωτές συναυλιών, χορευτές, χορογράφοι, φωτογράφοι, φωτιστές, κομμωτές, make up artists, παραγωγοί, υπεύθυνοι γραφείων τύπου & επικοινωνίας, αφηγητές, κουκλοπαίκτες, καραγκιοζοπαίκτες κ.α.



Αξίζει να σημειωθεί ότι η καμπάνια των εργαζομένων των πολυάριθμων ειδικοτήτων που απασχολούνται στον τομέα του Πολιτισμού συναντά την υποστήριξη ενός μεγάλου μέρους επαγγελματιών άλλων κλάδων αλλά και πολλών απλών πολιτών οι οποίοι θέλησαν να εκδηλώσουν την συμπαράστασή τους προσθέτοντας το κεντρικό της σύνθημα στο προφίλ τους στο Facebook.

«Πακέτο» στήριξης για τον Πολιτισμό
Ειδικό «πακέτο» για την στήριξη του Πολιτισμού και των ανθρώπων του ετοιμάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ουσιαστικά τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία κατά την τριτολογία του στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη (31/04), μιλώντας για «συγκεκριμένα μέτρα και συγκεκριμένες προτάσεις», ώστε να απαλυνθούν οι αρνητικές επιπτώσεις στον κλάδο του Πολιτισμού από το γεγονός ότι φέτος το καλοκαίρι «εκ των πραγμάτων ο συγχρωτισμός σε ανοικτούς χώρους δεν θα μπορεί να γίνει με τις ίδιες διαδικασίες και με τους ίδιους κανόνες που γινόταν πάντα μέχρι σήμερα».

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε, πάντως, ότι θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες ώστε να μην παραλύσει ο κλάδος του πολιτισμού το καλοκαίρι. Και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Επιστημονική Επιτροπή θα εξετάσει με ποιόν τρόπο και όχι «αν» μπορούν να γίνουν το καλοκαίρι πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει ήδη επεξεργαστεί προτάσεις στήριξης του κλάδου, ενώ σχετικά ερωτήματα έχουν τεθεί και στην Επιτροπή Επιστημόνων, η οποία αναμένεται να αποφανθεί σχετικά την ερχόμενη Τρίτη.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με την υπουργείο Πολιτισμού, ενώ μετά τις αποφάσεις της Επιτροπής, την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να συγκαλέσει διυπουργική σύσκεψη για τον Πολιτισμό στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού, αλλά και των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, προκειμένου να καταλήξει στο πακέτο στήριξης του κλάδου του Πολιτισμού, αναφέρουν οι κυβερνητικές πληροφορίες.


Το διάβασα στο www.newsbomb.gr


"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1073,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,810,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1536,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,899,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Support art workers: «Κύμα» στήριξης στο Facebook για τα δικαιώματα των καλλιτεχνών
Support art workers: «Κύμα» στήριξης στο Facebook για τα δικαιώματα των καλλιτεχνών
Support art workers: «Κύμα» στήριξης στο Facebook για τα δικαιώματα των καλλιτεχνών
https://gos.bbend.net/media/news/2020/05/03/635066/figure/suport12.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/support-art-workers-facebook.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/support-art-workers-facebook.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content