Ο ήλιος σε φάση «ηλιακού ελαχίστου»: «Δεν επίκειται μίνι εποχή παγετώνων» καθησυχάζει η NASA

Ο ήλιος σε φάση «ηλιακού ελαχίστου»: «Δεν επίκειται μίνι εποχή παγετώνων» καθησυχάζει η NASA

⍆Ο ήλιος βιώνει στη δραστηριότητά του κάθε ένδεκα χρόνια κορυφώσεις, τις οποίες... διαδέχονται ενεργειακές πτώσεις. 
Κατά τη διάρκεια των κορυφώσεων, παρουσιάζει περισσότερες ηλιακές κηλίδες και λάμψεις. 

Στον αντίποδα, κατά το ηλιακό ελάχιστο, ο ήλιος είναι πολύ πιο ήσυχος, κάτι που μεταφράζεται σε λιγότερες ηλιακές κηλίδες και ενέργεια. 

 Κάποιοι επιστήμονες εκτιμούν πως τις επόμενες δεκαετίες θα μπούμε σε φάση «Μεγάλου Ηλιακού Ελαχίστου». Την τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν μεταξύ 1650 και 1715, περίοδος που είναι γνωστή ως «Μικρή εποχή των Παγετώνων» στο βόρειο ημισφαίριο της γης, όταν σύμφωνα με τη NASA, «ο συνδυασμός ψύξης από τα ηφαιστειακά αερολύματα και χαμηλής ηλιακής δραστηριότητας, προκάλεσε χαμηλές θερμοκρασίες επιφάνειας». 

 Ωστόσο, όπως λένε οι επιστήμονες, αυτό το ηλιακό ελάχιστο που διανύουμε, δεν αναμένεται να προκαλέσει νέα εποχή παγετώνων και αυτό πιθανότατα λόγω της κλιματικής αλλαγής. «Η υπερθέρμανση που προκαλείται από τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου είναι έξι φορές μεγαλύτερη από την ενδεχόμενη ψύξη δεκαετιών ενός παρατεταμένου Μεγάλου Ηλιακού Ελαχίστου» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο μπλογκ της NASA για την κλιματική αλλαγή. «Ακόμα και αν ένα Μεγάλο Ηλιακό Ελάχιστο διαρκέσει έναν αιώνα, οι παγκόσμιες θερμοκρασίες θα εξακολουθήσουν να αυξάνονται. Γιατί πέραν των εναλλαγών στην ηλιακή απόδοση, υπάρχουν περισσότεροι παράγοντες που προκαλούν αλλαγή στην παγκόσμια θερμοκρασία της γης, με πιο κυρίαρχο παράγοντα υπερθέρμανσης τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες - όπως οι εκπομπές αερίων» εξηγούν οι επιστήμονες. 

 Οι επιστήμονες γνώριζαν πως επίκειτο αυτό το Ηλιακό Ελάχιστο καθώς πρόκειται για τακτική πτυχή ενός ηλιακού κύκλου. Οι ηλιακές κηλίδες κορυφώθηκαν το 2014, ενώ τα χαμηλότερα σημεία ξεκίνησαν το 2019, σύμφωνα με τη NASA. Επιπλέον, ο ήλιος ευθύνεται για αυτό που είναι γνωστό ως «διαστημικός καιρός», στέλνοντας σωματίδια και κοσμικές ακτίνες που διατρέχουν το ηλιακό μας σύστημα. Οι ισχυρά μαγνητισμένες ηλιακές κηλίδες απελευθερώνουν εκλάμψεις που μπορούν να στείλουν ακτίνες Χ και υπεριώδη ακτινοβολία προς τη Γη. 

 Ακόμα και όταν ο ήλιος είναι ήσυχος κατά τη διάρκεια του ηλιακού ελαχίστου, μπορεί να είναι δραστήριος με άλλους τρόπους όπως οι λεγόμενες «τρύπες της κορόνας» που αναγκάζουν την ατμόσφαιρα του ήλιου να ανοίξει, απελευθερώνοντας φλεγόμενες ροές σωματιδίων που συνθέτουν τον ηλιακό άνεμο. «Κατά τη διάρκεια του ηλιακού ελαχίστου, το μαγνητικό πεδίο του ήλιου αποδυναμώνεται και παράσχει μικρότερη θωράκιση από αυτές τις κοσμικές ακτίνες. Αυτό μπορεί να αποτελέσει αυξημένη απειλή για τους αστροναύτες που βρίσκονται στο διάστημα» εξηγεί ο Ντιν Πέσνελ, του Ηλιακού Παρατηρητηρίου στο Κέντρο διαστημικών πτήσεων Γκόνταρντ της NASA.

Αυτήν την εβδομάδα, η NASA μέσω Twitter καθησύχασε τις όποιες ανησυχίες για το ηλιακό ελάχιστο: «Ο Ήλιος περνάει τον τακτικό του κύκλο υψηλής και χαμηλής δραστηριότητας. Αυτός ο κύκλος επηρεάζει τη συχνότητα των φαινομένων διαστημικού καιρού, ωστόσο δεν έχει μεγάλη επίδραση στο κλίμα της Γης - ακόμη και ένα παρατεταμένο ηλιακό ελάχιστο δεν θα είχε σημαντικές συνέπειες στην παγκόσμια θερμοκρασία». 

Το διάβασα στο www.lifo.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,357,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1721,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,32,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,571,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,621,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,34,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,38,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,42,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9095,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,33,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5707,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2284,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,21,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,450,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Ο ήλιος σε φάση «ηλιακού ελαχίστου»: «Δεν επίκειται μίνι εποχή παγετώνων» καθησυχάζει η NASA
Ο ήλιος σε φάση «ηλιακού ελαχίστου»: «Δεν επίκειται μίνι εποχή παγετώνων» καθησυχάζει η NASA
Ο ήλιος σε φάση «ηλιακού ελαχίστου»: «Δεν επίκειται μίνι εποχή παγετώνων» καθησυχάζει η NASA
https://www.lifo.gr/icache/520/504/1/1629203_iliako_elaxisto.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/nasa.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/nasa.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content