Οι Αμερικανοί εντόπισαν τα ρωσικά MIG στη Λιβύη

Οι Αμερικανοί εντόπισαν τα ρωσικά MIG στη Λιβύη

⍆Πέντε ημέρες μετά την ανάρτηση στο διαδίκτυο της πληροφορίας περί αποστολής ρωσικών...
μαχητικών MIG 29 και Sukhoi 24 από τη Συρία στη Λιβύη, η Διεύθυνση Αφρικής του Αμερικανικού Πενταγώνου σε tweet που ανάρτησε το μεσημέρι της Τρίτης 26 Μαίου δημοσιεύει φωτογραφίες από δορυφόρο που δείχνουν ρωσικό μαχητικό να βρίσκεται προσγειωμένο σε αεροδρόμιο της Λιβύης από εκείνα που ελέγχει ο στρατός του Χαλίφα Χαφτάρ.

Στην φωτογραφία βλέπουμε καθαρά στα δεξιά ένα ρωσικό MIG-24 ενώ αριστερά κανείς διακρίνει διάσπαρτα πάνω στην πίστα του αεροδρομίου τα όπλα (πύραυλοι και βόμβες) που μεταφέρει το αεροσκάφος.


Στη δεύτερη φωτογραφία βλέπουμε το tweet του Αμερικανικού Πενταγώνου και της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων Αφρικής Us Afri com και από κάτω το τιτλάκι: «Η Ρωσία αναπτύσσει στρατιωτικά μαχητικά στη Λιβύη». Ακριβώς από κάτω καταγράφεται το σχόλιο του στρατηγού Τοwnsend: «Για μεγάλο χρονικό διάστημα η Ρωσία διέψευδε την πραγματική διάσταση της εμπλοκής της στην εξελισσόμενη Λιβική κρίση. Ε, λοιπόν δεν είναι σε θέση η Ρωσία να την αρνείται εφεξής».


Η αποκάλυψη του αμερικανικού στρατηγείου έρχεται ακριβώς 24 ώρες μετά την επιβεβαίωση της απομάκρυνσης - απαγκίστρωσης 1.500 περίπου Ρώσων μισθοφόρων της δύναμης κρούσης wanger από το μέτωπο της Τρίπολης. Η απαγκίστρωση άρχισε μερικά 24ωρα μετά την επίθεση με τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου μπαιρακτάρ κατά θέσεων του Χαλίφα Χαφτάρ. Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή 2 αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων ρωσικής κατασκευής τύπου pantsir τα οποία μόλις είχαν αναπτυχθεί από τις δυνάμεις του Χαφτάρ. Το ένα σύστημα καταστράφηκε ολοσχερώς, το δε δεύτερο κάηκε, πυρπολήθηκε από τις βόμβες χωρίς όμως να καταστραφεί πλήρως.

Ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ

Οι Ρώσοι μισθοφόροι έφθασαν ασφαλώς στο αεροδρόμιο Bani walid 150 χλμ ή 93 μίλια νοτίως της Τρίπολης. Από εκεί αναχώρησαν για ασφαλή θέση στην Ανατολική Λιβύη με 3 Αntonov 32 τα οποία όμως στο μεταξύ είχαν μεταφέρει στο αεροδρόμιο αυτό που ελέγχεται από τον Χαφτάρ πυρομαχικά και ηλεκτρονικό υλικό. Τις παραπάνω πληροφορίες έδωσε στο reuters ο δήμαρχος της πόλης Bani Walid.

 Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Debka η οποία ειδικεύεται σε αναλύσεις και διαρροή πληροφοριών που συνδέονται με ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας ο Ταγίπ Ερντογάν έχει ενισχύσει τις θέσεις των τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη αποκτώντας τον έλεγχο του στρατηγικής σημασίας αεροδρομίου Watiyia που βρίσκεται πολύ κοντά στην Τρίπολη. Σύμφωνα με τις ισραηλινές υπηρεσίες, το τουρκικό επιτελείο διαθέτει πλέον τη δυνατότητα καθημερινής αποστολής στρατιωτικών αεροσκαφών cargo που μεταφέρουν στρατιωτικό υλικό, άρματα μάχης και βεβαίως στρατιωτικό προσωπικό. Με αυτό τον τρόπο η τουρκική δύναμη στη Λιβύη θα μπορέσει να ενισχύσει αποτελεσματικά τις θέσεις στην πρωτεύουσα και κατά μήκος της Μεσογειακής ακτής.


Οι ισραηλινοί επιβεβαιώνουν και αυτοί την αποστολή ρωσικών μαχητικών στη Λιβύη για την ενίσχυση του Χαλίφα Χαφτάρ στην αντιπαράθεσή του με τον πρωθυπουργό Σαράτζ της Τρίπολης. Επισημαίνει η στοσελίδα πως η τουρκική στρατιωτική αποστολή στη Λιβύη είναι πλέον αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να βομβαρδιστούν οι θέσεις από τουρκικά αεροσκάφη και ίσως γι΄αυτό η Άγκυρα απειλεί πως θα αποστείλει και αυτή τουρκικά μαχητικά στη Λιβύη και πως δεν πρόκειται να περιοριστεί στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου μπαιρακτάρ που έχει αποστείλει στη χώρα αυτή.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εξηγηθεί επαρκώς και πειστικά ο λόγος για τον οποίον οι Ρώσοι μισθοφόροι κομάντος της wagner απαγκιστρώθηκαν από το μέτωπο της Τρίπολης και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή περιοχή προφανώς για να ανασυγκροτηθούν. Κανείς δεν γνωρίζει αν οι κινήσεις της Μόσχας των τελευταίων 24ωρων προοϊωνίζουν περαιτέρω ρωσική εμπλοκή στο Λιβυκό ζήτημα ή αντιθέτως προϊδεάζουν για σταδιακή απεμπλοκή και υπόγεια συνεννόηση μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας

.Στροφή στη διπλωματία επιχειρεί η Μόσχα

Παράλληλα με όλα τα παραπάνω ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Τρίτη στον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης Ακίλα Σάλεχ Ίσα και σύμμαχο του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ που ελέγχει το ανατολικό τμήμα της Λιβύης, ότι η Μόσχα τάσσεται υπέρ της άμεσης κατάπαυσης του πυρός και του πολιτικού διαλόγου με στόχο τον σχηματισμό ενιαίων οργάνων εξουσίας στην χώρα.
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ και ο Ίσα υπογράμμισαν ότι οι απόπειρες στρατιωτικής επίλυσης της διένεξης στη Λιβύης είναι χωρίς προοπτική, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών την οποία εξέδωσε μετά την τηλεφωνική συνομιλία των δύο μερών.
«Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε σε βάθος ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Λιβύη μέσα σε συνθήκες συνεχιζόμενης ένοπλης αντιπαράθεσης μεταξύ των στρατιωτικών και πολιτικών δυνάμεων που βρίσκονται στο ανατολικό και δυτικό τμήμα της χώρας. Και οι δύο πλευρές επισήμαναν ότι είναι άνευ προοπτικής οι απόπειρες στρατιωτικής επίλυσης της κρίσης και είναι αναγκαίο να ξεκινήσει χωρίς αναβολές ένας εποικοδομητικός διάλογος με την συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων της Λιβύης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.
O υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ

Οι δύο πλευρές, αναφέρεται στην ανακοίνωση, συζήτησαν «μερικές διεθνείς πτυχές της διευθέτησης της διένεξης στην Λιβύη» όπως και τις προοπτικές της υλοποίησης των αποφάσεων της διεθνούς Διάσκεψη για την Λιβύη που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο τις οποίες επικρότησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕΣτην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, υπογραμμίζεται ότι στο πλαίσιο αυτό ο Λαβρόφ υποστήριξε την πρόταση που διατύπωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης στις 23 Απριλίου, η οποία προϋποθέτει «τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών και την ενεργοποίηση του ενδολυβικού διαλόγου με στόχο την επίτευξη συμβιβαστικών λύσεων ως προς τα υπάρχοντας προβλήματα και τον σχηματισμό ενιαίων οργάνων εξουσίας στην χώρα».

Νωρίτερα ο αμερικανικό στρατός κατηγόρησε τη Ρωσία ότι χρησιμοποίησε μαχητικά αεροσκάφη στη Λιβύη για να στηρίξει τους Ρώσους μισθοφόρους που αγωνίζονται στον πλευρό των δυνάμεων που ελέγχουν το ανατολικό τμήμα της χώρας, εκφράζοντας την ανησυχία του για περαιτέρω κλιμάκωση της διένεξης στην Λιβύη.

Το διάβασα στο www.zougla.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,574,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2212,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,834,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,215,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,981,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,229,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1151,ΒΙΝΤΕΟ,723,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1868,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,313,Ειδηση-ολόγιο,9243,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2215,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,91,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,146,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,131,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1463,Κόσμος,10373,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,936,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1754,Πολιτική,6962,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6321,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,75,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1341,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3439,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,110,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,128,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,849,Eco-News,3008,GP - info,5,voice healing therapy,98,
ltr
item
Ploumistos.com: Οι Αμερικανοί εντόπισαν τα ρωσικά MIG στη Λιβύη
Οι Αμερικανοί εντόπισαν τα ρωσικά MIG στη Λιβύη
Οι Αμερικανοί εντόπισαν τα ρωσικά MIG στη Λιβύη
https://indicator.gr/wordpress/wp-content/uploads/2020/05/2874511.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/mig.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/mig.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content