Ο Μητσοτάκης βάζει τέλος στα σενάρια των εκλογών-Τι είπε για τουρισμό, σχολεία, ενδεχόμενο lockdown το φθινόπωρο

Ο Μητσοτάκης βάζει τέλος στα σενάρια των εκλογών-Τι είπε για τουρισμό, σχολεία, ενδεχόμενο lockdown το φθινόπωρο

⍆Για το φλέγον ζήτημα της νέας κανονικότητας λόγω της πανδημίας του κοροναϊού μίλησε... ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε τα χαρτιά του για την επόμενη ημέρα στη χώρα. 

Τουρισμός, σχολεία, ενδεχόμενο lockdown το φθινόπωρο, καθώς και οι πρώτες στιγμές των κρίσιμων αποφάσεων λόγω της πανδημίας βρέθηκαν στο επίκεντρο του πρωθυπουργού. 

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός έβαλε τέλος στα σενάρια περί εκλογών και ανασχηματισμού. Το εθνικό κεφάλαιο που διαθέτω, σκοπεύω να το αξιοποιήσω για το καλό της χώρας, όχι να το σπαταλήσω. Και θα κριθώ στο τέλος της τετραετίας» τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως τα δύσκολα τα έχουμε αφήσω πίσω, δίνοντας τα εύσημα στον ελληνικό λαό. «Εάν δεν είχαμε δουλέψει όλοι μαζί, δεν θα τα πετυχαίναμε. Έπρεπε να επιστρέψουμε σε μία κανονικότητα». Ωστόσο, επεσήμανε πως τα μέτρα ήρθαν να μείνουν.

«Τα μέτρα προσωπικής υγιεινής ήρθαν για να μείνουν. Πρέπει να επιμένουμε σ’ αυτές τις συνταγές για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας» τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Star.

Αναφερόμενος στο επόμενο στοίχημα της κυβέρνησης, που δεν είναι άλλο από τον τουρισμό, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του πως θα μπορέσει να ανοίξει η «βαριά βιομηχανία της χώρας». Όπως είπε, θα γίνονται «δειγματοληπτικοί οι έλεγχοι στους τουρίστες».

Στο σημείο αυτό, χαρακτήρισε ψεύτικο το δίλημμα ανάπτυξης ή προστασίας της υγείας. «Όσο πιο γρήγορα πάρουμε μέτρα για την υγεία, τόσο πιο γρήγορα θα έρθει και η ανάπτυξη».

Τα παιδιά πρέπει να γυρίσουν στο σχολείο

Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε απόλυτα σίγουρος για την απόφαση της κυβέρνησης, λέγοντας πως είναι η ασφαλέστερη στιγμή να τα ανοίξουν, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι εξαιρετικά. «Τα παιδιά πρέπει να γυρίσουν στο σχολείο. Είναι μεγάλο το διάστημα των έξι μηνών χωρίς σχολείο. Θα ήταν λάθος να ακούσω τις δημοσκοπήσεις και να μην ανοίξουμε τα δημοτικά. Οι ειδικοί εισηγήθηκαν το άνοιγμα. Είναι η πιο σωστή ώρα, καθώς τα κρούσματα είναι πολύ λίγα».
Ο πρωθυπουργός απηύθυνε, δε, κάλεσμα στους γονείς να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο. «Είναι καλύτερο να βρίσκονται σε ένα οργανωμένο περιβάλλον και όχι έξω. Είναι πιο εύκολο να τηρούν τα μέτρα σε μία οργανωμένη δομή» είπε χαρακτηριστικά.

Οι πρώτες στιγμές που αποφασίστηκε το lockdown

Μιλώντας για τις δύσκολες αποφάσεις που κλήθηκε να λάβει το προηγούμενο διάστημα λόγω της πανδημίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως «από τον Ιανουάριο παρακολουθήσαμε τις εξελίξεις στην Κίνα. Όταν αρχίσαμε να βλέπουμε τα κρούσματα στην Ιταλία, ήμασταν σίγουροι ότι θα πάρει διαστάσεις πανδημίας».

«Ακυρώσαμε τα καρναβάλια, πριν καν υπάρξει το πρώτο κρούσμα. Κάναμε στην Πάτρα το σωστό. Έπρεπε να πάμε σε lockdown. Και πήρα την απόφαση να το κάνουμε αμέσως» είπε, προσθέτοντας πως, εάν το κάναμε δύο εβδομάδες αργότερα, θα είχαμε θρηνήσει περισσότερα θύματα. Μία μέρα αμφιταλαντεύτηκα για την απόφαση του lockdown».

Τι θα γίνει το φθινόπωρο


Σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα και με την ανησυχία για ενδεχόμενο δεύτερο κύμα κοροναϊού το φθινόπωρο να είναι έκδηλη, ο πρωθυπουργός άνοιξε τα χαρτιά του αποκλείοντας γενικό και οριζόντιο lockdown.

Όπως σημείωσε «θα είμαστε πιο έτοιμοι και προετοιμασμένοι. Δηλαδή θα υπάρχει στοχευμένο lockdown και όχι γενικό και οριζόντιο». Στο σημείο αυτό προανήγγειλε πως τον Οκτώβριο θα υπάρχουν περισσότερα κρεβάτια ΜΕΘ. «Θα έχουμε ενισχυθεί υγειονομικά. Θα έχουμε καλύτερα φαρμακευτικά πρωτόκολλα. Μπορεί και να έχουμε φάρμακο».

Μετράει περισσότερο η γνώμη μας σήμερα

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως οι ξένοι βλέπουν την Ελλάδα με άλλο μάτι και ότι ανοίγονται νέες ευκαιρίες με αυτή τη νέα εικόνα που χτίζει η Ελλάδα. «Ως αξιόπιστη χώρα σήμερα, η Ελλάδα διεκδικεί και στην Ευρώπη. Διεκδικεί, όχι δανεικά, απευθείας μεταβιβάσεις από την ΕΕ, στη γραμμή που άνοιξαν η Γαλλία και η Γερμανία.
«Η γνώμη μας, σήμερα, μετράει περισσότερο στην Ευρώπη» πρόσθεσε.

Η ζημιά πρέπει να μοιραστεί

Μιλώντας για την επόμενη ημέρα στην οικονομία, ο πρωθυπουργός απέφυγε να κάνει κάποια πρόβλεψη για την ύφεση. «Έχω πει ότι θα είναι μεταξύ 5% και 10%» είπε και αναφέρθηκε στο ποσοστό της ανεργίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο «πολλά θα εξαρτηθούν από τον τουρισμό. Χτίζουμε από το μηδέν, γιατί Απρίλιο – Μάιο είχαμε μηδενική κίνηση. Αλλά πιστεύω ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία θα ανοίξουν. Πρέπει και οι επιχειρηματίες του κλάδου να πάρουν το ρίσκο. Όλοι πρέπει να βάλουν πλάτη. Η ζημιά πρέπει να μοιραστεί αρχικά στο κράτος, μετά στον επιχειρηματία και ένα μικρό μερίδιο ο εργαζόμενος».

Καινούριο σύστημα υγείας

Ο πρωθυπουργός έθεσε στις άμεσες προτεραιότητες την ανασύσταση του συστήματος Υγείας, λέγοντας πως «έχουμε την τεχνογνωσία να σχεδιάσουμε ένα καινούριο σύστημα.

«Θα μπολιάζεται με καλές τακτικές του ιδιωτικού τομέα, αλλά η βάση θα είναι η δωρεάν και καθολική πρόσβαση όλων των Ελλήνων» σημείωσε.


Το διάβασα στο www.tovima.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1717,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,31,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,567,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,25,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,618,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,33,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,36,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,67,Κόσμος,9091,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,11,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,29,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5703,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2277,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,18,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,444,Eco-News,2644,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Ο Μητσοτάκης βάζει τέλος στα σενάρια των εκλογών-Τι είπε για τουρισμό, σχολεία, ενδεχόμενο lockdown το φθινόπωρο
Ο Μητσοτάκης βάζει τέλος στα σενάρια των εκλογών-Τι είπε για τουρισμό, σχολεία, ενδεχόμενο lockdown το φθινόπωρο
Ο Μητσοτάκης βάζει τέλος στα σενάρια των εκλογών-Τι είπε για τουρισμό, σχολεία, ενδεχόμενο lockdown το φθινόπωρο
https://cdn.sofokleousin.gr/sites/default/files/styles/node_full/public/2019-10/mitsotakis.jpg?itok=yQrLrr5n
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/lockdown_26.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/lockdown_26.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content