H μετάλλαξη του κορωνοϊού - Τι γνωρίζουν οι επιστήμονες

H μετάλλαξη του κορωνοϊού - Τι γνωρίζουν οι επιστήμονες

⍆Άρθρο του Guardian εξηγεί πως, καθώς ο κορωνοϊός εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, υπάρχει ...
ανησυχία για μετάλλαξή του σε μια μορφή που είναι πιο μεταδοτική, πιο επικίνδυνη ή και τα δύο, και ενδεχομένως θα κάνει την παγκόσμια κρίση υγείας ακόμη χειρότερη.

Ποια είναι τα δεδομένα έως τώρα σύμφωνα με την ανάλυση του Guardian: 

 Ο ιός μεταλλάσσεται; 

Όλοι οι ιοί μεταλλάσσονται και ο κορωναϊός Sars-Cov-2 που προκαλεί την Covid-19 δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι μεταλλάξεις προκύπτουν όταν ο ιός αναπαράγεται μέσα στα κύτταρα και γίνονται λάθη κατά την αντιγραφή του γενετικού του κώδικα. Σε αντίθεση με τους ανθρώπους, των οποίων τα γονίδια είναι γραμμένα σε δίκλωνο DNA, τα γονίδια κορωναϊού μεταφέρονται σε μονόκλωνο RNA.

 Πόσο γρήγορα μεταλλάσσεται ο ιός; 

Ο κορωνοϊός είναι στην πραγματικότητα αρκετά σταθερός. Οι επιστήμονες έχουν αναλύσει περίπου 13.000 δείγματα ιών στη Βρετανία από τα μέσα Μαρτίου και διαπίστωσαν ότι οι νέες μεταλλάξεις εμφανίζονται περίπου δύο φορές το μήνα. Το ποσοστό των μεταλλάξεων είναι σημαντικό επειδή όσο πιο γρήγορα μεταλλάσσεται ένας ιός, τόσο πιο γρήγορα αλλάζει η συμπεριφορά του. Ένας ταχέως εξελισσόμενος ιός μπορεί να είναι δυσκολότερο να πολεμηθεί μέσω εμβολιασμού, διότι όταν θα έχει αναπτυχθεί το εμβόλιο, τα μέρη του ιού στα οποία επιτίθεται το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να έχουν αλλάξει. Η εποχιακή γρίπη μεταλλάσσεται τόσο γρήγορα που χρειαζόμαστε ένα διαφορετικό εμβόλιο κάθε χρόνο. 

 Πώς διαφέρει ο κορωνοϊός σε όλο τον κόσμο;

Ο γενετικός κώδικας από κορωνοϊούς σε όλο τον κόσμο δείχνει ότι χωρίζεται σε ομάδες καθώς εξαπλώνεται. Δεν υπάρχει τίποτα ασυνήθιστο σε αυτό. Τον Απρίλιο, ερευνητές στη Γερμανία εντόπισαν τρεις κύριες γενετικές ομάδες του ιού που ονόμασαν Α, Β και Γ. Οι ομάδες Α και Γ βρίσκονται κυρίως στους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς, ενώ η ομάδα Β είναι πιο συχνή στην Ανατολική Ασία. Υπάρχουν όμως και μικρότερες ομάδες, τις οποίες οι επιστήμονες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να εντοπίσουν τις μολύνσεις πίσω στις πηγές τους, και τελικά πίσω σε μια περιοχή όπως η Γουχάν ή η βόρεια Ιταλία. 

 Γιατί έχουν σημασία οι μεταλλάξεις; 

Οι μεταλλάξεις συμβαίνουν τυχαία συνεχώς. Οι περισσότερες έχουν μικρή επίδραση και μερικές παρεμποδίζουν τον ιό, αλλά με την πάροδο του χρόνου, μεμονωμένες ή πολλαπλές μεταλλάξεις μπορούν δυνητικά να συσσωρευτούν, κάνοντας τον ιό πιο ισχυρό, επιτρέποντάς του να εξαπλωθεί πιο εύκολα. Οι μεταλλάξεις μπορούν επίσης να κάνουν τον ιό πιο επικίνδυνο, για παράδειγμα καθιστώντας τον πιο αποτελεσματικό στη μόλυνση των κυττάρων.

Ποιες μεταλλάξεις έχουν καταγραφεί; 

Ορισμένες μεταλλάξεις έχουν κεντρίσει την προσοχή των επιστημόνων. Ερευνητές στο Λονδίνο μελέτησαν περισσότερα από 5.000 γονιδιώματα κορωνοϊών από όλο τον κόσμο και ανακάλυψαν αρκετές μεταλλάξεις που μπορεί να αποτελούν ένδειξη της προσαρμογής του ιού στον άνθρωπο. Δύο μεταλλάξεις εντοπίζονται στην πρωτεΐνη που χρησιμοποιεί ο ιός για να εισβάλει στα κύτταρα. Οι μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη «ακίδα» είναι σπάνιες αυτήν τη στιγμή, αλλά ο Martin Hibberd, καθηγητής μολυσματικών ασθενειών και συγγραφέας της μελέτης, η οποία δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους, δήλωσε ότι η εμφάνισή τους υπογραμμίζει την ανάγκη για παγκόσμια παρακολούθηση του ιού.

 Αυτό θα αποκαλύψει εάν οι νέες μεταλλάξεις βοηθούν τον ιό να εξαπλωθεί και εάν τα εμβόλια μπορεί να χρειαστεί να επανασχεδιαστούν για να ληφθούν υπόψη οι μεταλλάξεις. Σε μια άλλη προκαταρκτική μελέτη, οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ και στο Εθνικό Εργαστήριο του Λος Άλαμος στο Νέο Μεξικό βρήκαν παρόμοιες μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη που οι συγγραφείς ισχυρίζονται ότι μπορούν να βοηθήσουν να εξαπλωθεί η λοίμωξη. Αν και αυτό είναι δυνατό, άλλοι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι πολύ νωρίς για να μάθουμε αν κάποια από τις μεταλλάξεις βοηθά τον ιό να αναπτυχθεί. 

Τι άλλο μπορούν να μας δείξουν αυτές οι μεταλλάξεις; 

Όσο οι επιστήμονες μαθαίνουν περισσότερα για τη γενετική σύνθεση των κορωνοϊών, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για εντοπίσουν, ιχνηλατώντας τη μόλυνση ενός ατόμου, εστίες και να τις μπλοκάρουν στη ρίζα τους. Αυτό θα είναι χρήσιμο για την ανίχνευση εξάρσεων και τον εντοπισμό νεοεισερχόμενων μολύνσεων. Η εντατική παρακολούθηση επίσης θα αναδείξει και το πώς μεταλλάσσεται ο ιός και αποκτά αντίσταση σε φάρμακα και εμβόλια που θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον. «Καθώς αυτά γίνονται διαθέσιμα, αναμένουμε να δούμε λειτουργικές μεταλλάξεις, όπως ακριβώς βλέπουμε με την αντίσταση βακτηρίων στα αντιβιοτικά», δήλωσε ο καθηγητής Nick Loman του πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ. 

Το διάβασα στο www.lifo.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1714,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,29,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,560,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,22,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,613,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,24,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,33,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,60,Κόσμος,9088,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,10,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,23,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5698,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,975,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2266,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,18,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,440,Eco-News,2641,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: H μετάλλαξη του κορωνοϊού - Τι γνωρίζουν οι επιστήμονες
H μετάλλαξη του κορωνοϊού - Τι γνωρίζουν οι επιστήμονες
H μετάλλαξη του κορωνοϊού - Τι γνωρίζουν οι επιστήμονες
https://www.lifo.gr/icache/560/370/2/1626025_koronoios-Kina.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/h_11.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/h_11.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content