Πώς και γιατί «στήθηκαν» τα fake news περί «τουρκικής εισβολής»

Πώς και γιατί «στήθηκαν» τα fake news περί «τουρκικής εισβολής»

⍆Την οργή και την αγανάκτηση της κυβέρνησης, η οποία δίνει μάχες τόσο στο μέτωπο της... πανδημίας, με τις οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις της, όσο και στο Προσφυγικό, με την Τουρκία να απειλεί και να προκαλεί σχεδόν σε καθημερινή βάση, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με αφορμή τη φημολογία, που αναπαράχθηκε και από ΜΜΕ εκτός Ελλάδας, περί κατάληψης ελληνικού εδάφους από τουρκικά στρατεύματα.

Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε «ανοησίες τα περί κατάληψης εθνικού εδάφους», εκφράζοντας την οργή του για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και τα σενάρια που τα συνόδευσαν. Μιλώντας την Κυριακή στον Σκάι σχετικά με το «επεισόδιο» στις Φέρρες του Έβρου και την φημολογία, υιοθέτησαν ακόμη και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και του κόμματος Βελόπουλου ότι η κυβέρνηση επέτρεψε στην τουρκική στρατοχωροφυλακή να καταλάβει 16 στρέμματα ελληνικής γης, μίλησε για το «πώς» και το «γιατί» δημιουργήθηκε όλη αυτή η ιστορία, η οποία κάθε άλλο παρά τα εθνικά, αλλά και τα γενικότερα συμφέροντα της χώρας προάγει.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και το υπουργείο Άμυνας, ξεκαθαρίζοντας ότι ουδέποτε κατελήφθη ελληνικό έδαφος, την ίδια στιγμή που η Άγκυρα φανέρωνε τους στόχους της, οι οποίοι δεν ήταν άλλοι από το θέσει στο τραπέζι και θέμα συνόρων στον Έβρο, λέγοντας, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, ότι «δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα». Μία πάγια τακτική των Τούρκων, την οποία, μία μερίδα των ελληνικών κομμάτων, στην «ανάγκη» τους να ασκήσουν αντιπολίτευση, υιοθέτησαν, προσφέροντας στην προπαγάνδα του Ερντογάν, την ευκαιρία να συνεχίσει το έργο της εναντίον της Ελλάδας.

«Ουδεμία κυβέρνηση επέτρεψε την απώλεια εθνικού εδάφους, καμία κυβέρνηση δεν έχει το συνταγματικό δικαίωμα να εκχωρήσει ούτε ένα εκατοστό» επισήμανε ο υπουργός των Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στην τηλεόραση του Σκάι, σε μια τηλεοπτική εμφάνιση που αποφασίστηκε να γίνει σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο περίπου στις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου αφού διαπιστώθηκε ότι τα fake news περί δήθεν απώλειας εθνικού εδάφους δεν σταματούν.

Ωστόσο, πέραν απόψεων και ερμηνειών που εκφράστηκαν από τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο, τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και πολλούς Έλληνες (επωνύμως και ανωνύμως στα social media) περί υποτιθέμενης εισβολής και κατάληψης έκτασης 16 στρεμμάτων από τον τουρκικό στρατό, οι ισχυρισμοί αυτοί διατυπώθηκαν και από τη βρετανική εφημερίδα Sun και από ιστοσελίδες όπως η dailymail.

Για να σταματήσει την προπαγάνδα ότι δήθεν η κυβέρνηση επέτρεψε στους Τούρκους να καταλάβουν ελληνικό έδαφος, κατηγορία ατιμωτική, ιδίως έπειτα από τα γεγονότα του Μαρτίου και την απώθηση δεκάδων χιλιάδων μεταναστών αλλά και Τούρκων κομάντος, αστυνομικών και στρατιωτικών που εμφανώς και υπογείως διευκόλυναν και ενίσχυαν τους λαθρομετναάστες, το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν: «Με αφορμή διασπορά πρόσφατων fake news, τονίζεται ότι καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε Ελληνικό έδαφος. Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Οσοι γνωρίζουν να αποκωδικοποιούν τα διπλωματικά κείμενα, αντιλαμβάνονται με την πρώτη ανάγνωση ότι στην ανακοίνωση αυτή από το υπουργείο Εξωτερικών επαληθευόταν ότι Τούρκοι πράγματι μπήκαν σε ελληνικό έδαφος αλλά στη συνέχεια -και χωρίς να διευκρινίζεται για πόσο παρέμειναν- βγήκαν από τα όρια της ελληνικής επικράτειας.

Υπουργείο Άμυνας: Ουδέποτε κατελήφθη ελληνικό έδαφος

Σαν τσουνάμι, τα fake news και οι φήμες ότι οι Τούρκοι δήθεν παρέμεναν σε ελληνικό έδαφος δεν σταματούσαν.Το απόγευμα του Σαββάτου 23 Μαϊου, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ ελήφθη απόφαση σε κεντρικό επίπεδο να γίνουν διευκρινίσεις και από στρατιωτικής πλευράς.

«Από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης διευκρινίζεται ότι ουδέποτε κατελήφθη ελληνικό έδαφος από ξένες δυνάμεις. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι πάντα παρούσες στην περιοχή, εκπληρώνοντας στο ακέραιο την αποστολή τους» αναφερόταν κατά λέξη στην ανακοίνωση του ελληνικού Πενταγώνου. Και σε αυτή την ανακοίνωση με κατηγορηματικό τρόπο επισημαίνεται ότι «ουδέποτε κατελήφθη ελληνικό έδαφος από ξένες δυνάμεις» εμμέσως δηλαδή επιβεβαιώνεται αυτό που έμενε να εννοηθεί και από την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών ότι άντρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής συνοδεία ανθρώπων της τουρκικής γεωγραφικής υπηρεσίας μπήκαν για λίγο και μετά βγήκαν από ελληνικό έδαφος στο προγεφύρωμα των Φερρών.

Το τουρκικό σόου με την αποστολή δύναμης της στρατοχωροφυλακής και τα 35 μέτρα

«Οι Τούρκοι αποφάσισαν να κάνουν σόου στέλνοντας μικρή δύναμη της στρατοχωροφυλακής» είπε στο protothema.grπρόσωπο με γνώση των λεπτών ισορροπιών και πρόσθεσε: «Όλη η ιστορία γίνεται για 35 μέτρα».Δηλαδή, οι Τούρκοι αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία σε λωρίδα γης στο προγεφύρωμα των Φερρών όπου η ελληνική πλευρά σκοπεύει να προχωρήσει στην κατασκευή του φράχτη.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ απειλεί: Δεν θα δεχθούμε κανένα τετελεσμένο

«Παρά τις προειδοποιήσεις και τις προτάσεις για συνεργασία, η Ελλάδα ξεκίνησε εργασίες ισοπέδωσης του εδάφους στις 13 Μαϊου και παραβίασε τα συμπεφωνημένα χερσαία σύνορά μας. Αυτή η παραβίαση εμποδίστηκε αμέσως από τις αρμόδιες αρχές μας, οι οποίες πήραν τα απαραίτητα μέτρα» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών το βράδυ του Σαββάτου.

«Δεν θα ανεχθούμε, σε καμία περίπτωση, κανένα τετελεσμένο στα σύνορά μας» προστίθεται η απειλητική προειδοποίηση από το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Στην ίδια ανακοίνωση, από τους διπλωμάτες της Άγκυρας σημειώνεται ότι «το πρόβλημα μπορεί να ξεπεραστεί εάν λάβουν χώρα οι διαπραγματεύσεις, που προτείναμε, μεταξύ των τεχνικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών».

Από ελληνικής πλευράς δεν έχει υπάρξει επί του παρόντος επίσημη τοποθέτηση σε αυτή την τουρκική πρόταση, ούτε μέσω ανακοίνωσης ούτε στην κυριακάτικη συνέντευξη του Νίκου Δένδια στον Σκάι.

Δένδιας: «Με μια επιτροπή κοινή όλα αυτά τα πράγματα να επιλυθούν, μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα»

Σε προηγούμενη συνέντευξή του από 20 Μαϊου στην ΕΡΑ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε πει: «Εγώ εύχομαι να πάμε σε μια συνεννόηση. Υπάρχει ένα ζήτημα αμφισβήτησης του ακριβούς ορίου, εξαιτίας και των αλλαγών της κοίτης του ποταμού. Σας το είπα εμμέσως στην αρχή, ορθά δεν το παρατηρήσατε, το είπα κι εγώ μ’ έναν τρόπο… Δεν μ’ αρέσει να δημιουργώ εντάσεις ανάμεσα σε δυο χώρες οι οποίες είναι σύμμαχοι. Αυτά τα πράγματα λύνονται χωρίς να γραφεί ούτε μονόστηλο σ’ εφημερίδα. Μπορούν κάλλιστα να γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις και, με μια επιτροπή κοινή όλα αυτά τα πράγματα να επιλυθούν. Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα».

Οι διαφωνίες για την οριογραμμή

Προστριβές και διαφωνίες μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής πλευράς για την αποτύπωση των συντεταγμένων στην οριογραμμή του ποταμού Έβρου υπήρχαν και στο παρελθόν. Συνήθως όμως τα προβλήματα ξεπερνιούνταν έπειτα από συνεννοήσεις ανάμεσα σε αξιωματικούς της ελληνικής γεωγραφικής υπηρεσίας στρατού και της αντίστοιχης τουρκικής μονάδας.

Σε αυτή την χρονική συγκυρία, οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι η κατασκευή του φράχτη για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ορών από την Ελλάδα γίνεται επί τουρκικού εδάφους! Αυτή ήταν και η αφορμή για την πρόκληση του επεισοδίου στον Έβρο. Οι Τούρκοι θεωρούν ότι οι εργασίες που διεξάγονται με ευθύνη και εποπτεία από τα ελληνικά υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας για την κατασκευή φράχτη γίνονται επί τουρκικού εδάφους, ενώ η ελληνική πλευρά αντιτείνει ότι ακολουθούνται τα προβλεπόμενα για την χάραξη των συνόρων με βάση μεθοδολογία που ισχύει από το 1926.

Τι λένε οι Τούρκοι για την συμφωνία του 1926

«Έχει αναφερθεί ότι στην κοίτη του ποταμού Έβρου, που επίσης αποτελεί μέρος των συνόρων μας με την Ελλάδα, όπως ορίζεται από τη συμφωνία, έχει αλλάξει σημαντικά από το 1926, τόσο από φυσικούς όσο και από τεχνητούς παράγοντες, όταν ορίστηκαν τα σύνορα και ότι δεν υπήρξαν ακριβείς συμπεφωνημένες συντεταγμένες μεταξύ των δύο χωρών στην περιοχή αυτή των συνόρων κι έτσι τα έργα δεν έπρεπε να ξεκινήσουν χωρίς να γίνει ο τεχνικός συντονισμός μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών» αναφερόταν στην χθεσινή ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Αθήνα: Η συνοριακή γραμμή είναι χαραγμένη βάση Συνθήκης Λωζάνης και Πρωτοκόλλου του 1926
Διαβλέποντας την τουρκική προσπάθεια να ακυρωθούν συμφωνίες που ισχύουν εδώ και περίπου έναν αιώνα για να προωθηθεί η αναθεωρητική ατζέντα της Άγκυρας και να μπλοκαριστεί η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, ελληνικές διπλωματικές πηγές έσπευσαν να απαντήσουν στους τουρκικούς ισχυρισμούς.

«Η συνοριακή γραμμή είναι χαραγμένη βάσει της Συνθήκης της Λωζάνης και του Πρωτοκόλλου του 1926, είναι αναγνωρισμένη και δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση» ήταν η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών που δόθηκε στην Άγκυρα μέσω τοποθετήσεων υπηρεσιακών στελεχών της ελληνικής διπλωματίας.

Το διάβασα στο www.protothema.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,356,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1720,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,31,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,569,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,620,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,30,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,37,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,38,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9093,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,29,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5705,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2280,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,19,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,445,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Πώς και γιατί «στήθηκαν» τα fake news περί «τουρκικής εισβολής»
Πώς και γιατί «στήθηκαν» τα fake news περί «τουρκικής εισβολής»
Πώς και γιατί «στήθηκαν» τα fake news περί «τουρκικής εισβολής»
https://i1.prth.gr/images/963x541/files/2020-05-24/potamos-arthroou.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/fake-news_25.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/fake-news_25.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content