Πώς ωφελεί την ψυχολογία το "ξεκαθάρισμα" (decluttering) στα πράγματα μας

Πώς ωφελεί την ψυχολογία το "ξεκαθάρισμα" (decluttering) στα πράγματα μας

⍆Έχουμε δει το decluttering σε πολλά τηλεοπτικά σόου, έχουμε ακούσει ότι αποτελεί...
αγαπημένη συνήθεια πολλών celebrities ενώ και εσείς πιθανότατα να το έχετε σκεφθεί, δίχως να το συνειδητοποιήσετε.

Ειδικά αυτήν την περίοδο που καλό είναι να συνεχίσουμε να περνάμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στο σπίτι, πιθανότατα έχετε κοιτάξει τον χώρο σας και θέλετε να τον τακτοποιήσετε όσο καλύτερα μπορείτε. Είτε αυτό το πλάνο πρόκειται για την ασφυκτικά γεμάτη ντουλάπα σας είτε για την βιβλιοθήκη σας, απαραίτητο είναι το ξεκαθάρισμα (decluttering) ανάμεσα στα πράγματα που σας χρησιμεύουν και σε εκείνα που απλώς «γεμίζουν» τον χώρο, αφού δεν σας εξυπηρετούν πια.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν δυσκολία σε αυτό ακριβώς το στάδιο, καθώς διατηρούν αντικείμενα που στην πραγματικότητα δεν χρειάζονται, σκεπτόμενοι ότι θα τα χρειαστούν στο μέλλον.

Γιατί επωφελούμαστε από το decluttering;
Το decluttering αν και αποτελεί ένα απλό ξεκαθάρισμα, προσλαμβάνει θεραπευτικές ιδιότητες, διότι χαρίζει ένα νοητικό διάλειμμα από την διαρκή ενασχόληση με δύσκολα ζητήματα της καθημερινότητας. Μας βοηθά να συντονίσουμε τον εγκέφαλό μας σε μια συστηματική, ενεργητική κατάσταση, που μπορούμε να εφαρμόσουμε και σε άλλους τομείς της ζωής μας για να επιτύχουμε τους στόχους μας.

Ακριβώς όπως μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μια «αποτοξίνωση» στους χώρους μας, το ίδιο μπορούμε να εφαρμόσουμε στον εαυτό μας και το πρόγραμμά μας, διακρίνοντας ανάμεσα σε εκείνα που πρέπει να γίνουν για να πλησιάσουμε τα «θέλω» μας και εκείνα που μας αποσυντονίζουν.

Για να τα καταφέρουμε όλα αυτά όμως, θα πρέπει να αποτινάξουμε τις περιττές ανησυχίες ή ενοχές, που μας ωθούν να κρατάμε αντικείμενα, ακόμα και αν ξέρουμε ότι πιθανότατα δεν θα τα χρησιμοποιήσουμε.

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να το κάνουμε;

Ενώ η ανάγκη για την καλύτερη δυνατή οργάνωση μοιάζει σχεδόν επιτακτική στις μέρες μας, καθώς μας προσδίδει σταθερότητα και ασφάλεια σε μια καθημερινότητα που αλλάζει ταχύτατα, πολλοί είναι εκείνοι που εξακολουθούν να διατηρούν άχρηστα αντικείμενα, στην περίπτωση που χρειασθούν.

Αυτή ακριβώς η σκέψη αποδεικνύει πόσο βαθιά συνδεδεμένοι είμαστε με τα πράγματά μας. Τα αντικείμενά μας «κουβαλούν» τις ιστορίες μας και τις αναμνήσεις. Γι’αυτό κάθε φορά που σκεφτόμαστε να πετάξουμε κάτι, βιώνουμε μαζικά όσα έχουμε ζήσει φορώντας αυτό το ρούχο ή διαβάζοντας αυτό το βιβλίο και η εμπειρία αυτή μπορεί να είναι ιδιαίτερα έντονη, καθώς εκείνη την στιγμή κατακλυζόμαστε από πολλά συναισθήματα, είτε θετικά είτε αρνητικά.

Ένας τρόπος για να κάνετε την διαδικασία του decluttering πιο ομαλή είναι να σκεφθείτε την τελευταία φορά που χρησιμοποιήσατε το αντικείμενο και εάν σας γεμίζει χαρά. Αν συνειδητοποιήσετε ότι το φόρεμα που κοιτάζετε δεν το έχετε φορέσει τον τελευταίο χρόνο, τότε πιθανότατα να έχει έρθει η στιγμή να το αποχαιρετίσετε. Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και να μην κρατάτε πράγματα, απλώς επειδή νιώθετε ενοχές, καθώς έτσι μειώνεται πολύτιμος χώρος που θα μπορούσε να φιλοξενήσει νέα αντικείμενα και άρα νέες αναμνήσεις.

Το διάβασα στο www.imommy.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1713,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,29,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,560,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,21,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,612,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,24,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,33,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,60,Κόσμος,9088,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,10,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,22,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5698,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,975,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2266,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,17,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,437,Eco-News,2641,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Πώς ωφελεί την ψυχολογία το "ξεκαθάρισμα" (decluttering) στα πράγματα μας
Πώς ωφελεί την ψυχολογία το "ξεκαθάρισμα" (decluttering) στα πράγματα μας
Πώς ωφελεί την ψυχολογία το "ξεκαθάρισμα" (decluttering) στα πράγματα μας
https://clutterbgone.ca/wp-content/uploads/2020/01/AdobeStock_229790979-1-1-1030x687.jpeg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/decluttering.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/decluttering.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content