Αγκαλιάστε τα παιδιά σας! Θα τα κάνετε όχι μόνο ευτυχισμένα, αλλά και πιο έξυπνα!

Αγκαλιάστε τα παιδιά σας! Θα τα κάνετε όχι μόνο ευτυχισμένα, αλλά και πιο έξυπνα!

⍆Η αγάπη λειτουργεί με μυστήριους τρόπους. Είμαστε γεννημένοι να ζούμε...
με αγάπη, να αγαπάμε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον.
Η αγάπη και η τρυφερότητα είναι αισθήσεις που θρέφουν τη συναισθηματική και τη σωματική ανάπτυξη του ανθρώπου. Τίποτα δεν είναι πιο καταπραϋντικό από μία ζεστή αγκαλιά που γεμίζει το αγαπημένο μας πρόσωπο θαλπωρή και ασφάλεια, αλλά κι εμάς!

Ο ρόλος της Οξυτοκίνης.

Πώς συνδυάζεται η χημεία με την αγάπη; Πώς από την ζεστή αγκαλιά ξαφνικά μιλάμε για την οξυτοκίνη (ή Ωκυτοκίνη); Τι είναι αυτή η οξυτοκίνη; Η οξυτοκίνη είναι μια ορμόνη και ένας νευροδιαβιβαστής που παράγει ο υποθάλαμος και εκκρίνει η υπόφυση. Οι επιστήμονες την αναγνώρισαν για πρώτη φορά το 1906 (1). Η οξυτοκίνη είναι απαραίτητη στη διαδικασία τοκετού στα θηλαστικά, καθώς διεγείρει τις συστολές της μήτρας και την παραγωγή γάλακτος. Μεταγενέστερες μελέτες απέδειξαν ότι ο ρόλος της είναι πολύ βαθύτερος και ευρύτερος, σε βαθμό που επηρεάζει την κοινωνική αλληλεπίδραση και τους δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων

Οι επιστήμονες την ονομάζουν «ορμόνη της αγάπης».

Σύμφωνα με τη σύγχρονη Ψυχολογία: «Ως παράγοντας που διευκολύνει τον δεσμό μεταξύ εκείνων που μοιράζονται παρόμοια χαρακτηριστικά, η ορμόνη ενθαρρύνει τις διακρίσεις μεταξύ των μελών εντός και εκτός της ομάδας και ενεργοποιεί την προτίμηση προς τα μέλη της ομάδας και τον σκεπτικισμό έναντι εκείνων που βρίσκονται εκτός ομάδας. 
Οι μελέτες σχετικά με αυτή την ορμόνη συνεχίζονται με ραγδαίους ρυθμούς.
Η ιδιαίτερη αυτή ορμόνη εκκρίνεται και στα δύο φύλα και διεγείρει όλες τις πτυχές της αναπαραγωγικής διαδικασίας, ξεκινώντας από την εμπιστοσύνη και τη σεξουαλική διέγερση (3, 4). Η οξυτοκίνη διεγείρει τα κέντρα ευχαρίστησης και ανταμοιβής και αποτελεί τη νευρολογική βάση των κοινωνικών δεσμών, ειδικά με τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά μας. Ο εγκέφαλος μάς ανταμείβει επειδή συμβιώνουμε με άλλους ανθρώπους. Η οξυτοκίνη αυξάνει τα συναισθήματα εμπιστοσύνης, τα οποία είναι εγγενή σε όλες τις στενές προσωπικές σχέσεις. 

Τι είναι ο Άνθρωπος; Ένα ον Κοινωνικό!

Υπάρχουν ζώα που ζουν μια μοναχική ζωή, αλλά οι άνθρωποι δεν απολαμβάνουν τη μοναχική ζωή. Η κοινωνική ένταξη και η αλληλεπίδραση συντελούν και είναι απαραίτητες για την επιβίωσή μας. Αυτό φαίνεται διότι κάποιος που βρίσκεται απομονωμένος από το κοινωνικό του περιβάλλον, παθαίνει κατάθλιψη, ενώ συχνά μπορεί και να αρρωστήσει. Οι νευρολογικοί μηχανισμοί της αγάπης και της προσκόλλησης είναι ένας θαυμάσιος κύκλος: ερωτευόμαστε, αποκτούμε μωρά, μεγαλώνουμε τα παιδιά με αγάπη και στοργή και τα παιδιά συνεχίζουν τον κύκλο της αγάπης και της προσκόλλησης. Η έλξη και ο δεσμός μεταξύ μας είναι φυσιολογικά χαρακτηριστικά και συναισθηματικές εκδηλώσεις της ανάγκης μας να αναπαραχθούμε, να διαιωνίσουμε το ανθρώπινο είδος στο διηνεκές.

Επιπλέον, η οξυτοκίνη είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου. Ειδικότερα, επιδρά στον σχηματισμό των αιμοφόρων αγγείων στον υποφυσιακό αδένα, ο οποίος ελέγχει αρκετές φυσιολογικές διεργασίες όπως το άγχος, το στρες, η ανάπτυξη και η αναπαραγωγή.

Η Σπουδαιότητα του δεσμού με τον γονιό!

Οι ασφαλείς δεσμοί μεταξύ των ανθρώπων (και άλλων θηλαστικών) απαιτούν εμπιστοσύνη. Όταν μια σχέση χτίζεται πάνω στο θεμέλιο της εμπιστοσύνης οι άνθρωποι μπορούν να αντιμετωπίσουμε το άγχος με μεγαλύτερη ευκολία και αποφεύγουν καταστροφικές εθιστικές συμπεριφορές.
 Αυτή η περίπλοκη διαδικασία ξεκινά με τον δεσμό μεταξύ γονιού και παιδιού.

Ο εγκέφαλος παράγει υψηλά επίπεδα οξυτοκίνης για να διεγείρει τη διαδικασία του τοκετού. Μετά την γέννηση, τα επίπεδα οξυτοκίνης είναι υψηλότερα στα βρέφη από ό,τι στις μητέρες. Επιπλέον, σε συνδυασμό με την προλακτίνη (εργοστάσιο ορμονών είναι ο οργανισμός μας), η οξυτοκίνη διεγείρει την παραγωγή γάλακτος για τον θηλασμό. Τα επίπεδα παραμένουν υψηλά για τη μητέρα και το βρέφος όσο διαρκεί ο θηλασμός.

Η χημική αντίδραση που αναφέρεται παρακάτω δεν είναι μια φαντασίωση – είναι μια εκπληκτική πραγματικότητα:

«Μέσω τριών διαφορετικών οδών απελευθέρωσης, η οξυτοκίνη λειτουργεί περισσότερο σαν ενεργοποιητής συστήματος και συχνά επηρεάζει την απελευθέρωση άλλων σηματοδοτικών ουσιών όπως οπιοειδή, σεροτονίνη, ντοπαμίνη (κι άλλες ορμόνες απόλαυσης!) και αδρεναλίνη. Έτσι ενεργοποιούνται και συντονίζονται διαφορετικές συμπεριφορικές και φυσιολογικές επιδράσεις σε προσαρμοστικά πρότυπα, τα οποία επηρεάζονται από τον τύπο ερεθισμάτων και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες».

Η οξυτοκίνη μπορεί να απελευθερωθεί με την ενεργοποίηση διαφόρων τύπων αισθητηριακών νεύρων (συμπεριλαμβανομένου και του δέρματος) … ένα ελαφρύ άγγιγμα, η ζεστασιά και η χαλάρωση συμβάλλουν στην απελευθέρωση της οξυτοκίνης που προκαλείται από την «ευχάριστη» ή την «μη δυσάρεστη» αισθητηριακή διέγερση του δέρματος.

Είναι πολύ ενδιαφέρον να πούμε ότι τα νεογέννητα χρησιμοποιούν ενστικτωδώς τα χεράκια τους εκτός από το στοματάκι τους για να διεγείρουν τη ροή του γάλακτος. Αυτός ο τύπος διέγερσης του δέρματος προάγει την παραγωγή οξυτοκίνης στη μητέρα για απελευθέρωση γάλακτος.

Ενστικτώδης δεσμός γονιού και παιδιού.

Μια συναρπαστική μελέτη σχετικά με την οξυτοκίνη στους νέους γονείς έδειξε ότι τα επίπεδα της ορμόνης αυξάνονταν μόλις η μητέρα και το βρέφος αισθάνονταν ότι υπήρχε μεταξύ τους μια θετική αλληλεπίδραση. Επιπλέον, τα επίπεδα οξυτοκίνης ήταν υψηλά σε γονείς που είχαν στενές σχέσεις με τους συντρόφους τους και τους γονείς τους, δηλαδή, όπως καταλαβαίνετε, αυτό που κάνουμε είναι να μεταφέρουμε την ορμόνη της αγάπης μέσω της θετικής κοινωνικής αλληλεπίδρασης, όπου βρισκόμαστε!

Είναι επίσης ενδιαφέρον να πούμε ότι παρατηρήθηκαν μειωμένα επίπεδα οξυτοκίνης στα ούρα γυναικών που είχαν αγχωθεί λόγω της φροντίδας του βρέφους και δεν είχαν και πολύ θετική αλληλεπίδραση μαζί του.

Η οξυτοκίνη δεν αντικαθίσταται!

Η επίδραση της οξυτοκίνης σε συναισθηματικό και κοινωνικό επίπεδο έχει απτές επιδράσεις και διάρκεια στον χρόνο.Η απελευθέρωση της οξυτοκίνης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας, την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τον θηλασμό έχει άμεση σχέση με την ικανότητα εμπιστοσύνης και τη δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων. Μόλις απογαλακτιστεί το μωρό από τη μητέρα του, ο εγκέφαλος παράγει οξυτοκίνη ως αποτέλεσμα της τρυφερής και στοργικής επαφής. Επίσης, όταν οι προσωπικές μας σχέσεις και αλληλεπιδράσεις είναι υγιείς και φυσιολογικές ο οργανισμός μας απελευθερώνει ορμόνες. Η αγκαλιά που δίνουμε στο παιδί μας είναι το πιο φυσικό ένστικτο του γονιού, διότι αισθάνεται ότι αυτό κάνει καλό και στους δύο.

Η τρυφερότητα που δείχνουμε στα παιδιά μας με την αγκαλιά κατά την παιδική ηλικία είναι ενστικτώδης και τους κάνει καλό, επειδή δημιουργεί έναν σταθερό συναισθηματικό (και φυσικό!) δεσμό και την ικανότητα να αναπτύσσει εμπιστοσύνη και ισχυρούς δεσμούς με τους άλλους.

Έτσι, ενώ το μυστήριο της αγάπης δεν θα το καταλάβουμε ποτέ, γνωρίζουμε ότι η αγάπη είναι αναπόσπαστο κομμάτι ανάπτυξης κι επιβίωσης για το ανθρώπινο είδου και δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτήν! Αγκαλιάστε, είναι μεταδοτικό!

Το διάβασα share24.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1713,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,29,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,560,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,21,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,612,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,24,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,33,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,59,Κόσμος,9088,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,10,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,22,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5698,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,975,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2266,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,17,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,437,Eco-News,2641,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Αγκαλιάστε τα παιδιά σας! Θα τα κάνετε όχι μόνο ευτυχισμένα, αλλά και πιο έξυπνα!
Αγκαλιάστε τα παιδιά σας! Θα τα κάνετε όχι μόνο ευτυχισμένα, αλλά και πιο έξυπνα!
Αγκαλιάστε τα παιδιά σας! Θα τα κάνετε όχι μόνο ευτυχισμένα, αλλά και πιο έξυπνα!
https://blog.agnotis.com/wp-content/uploads/2017/07/shutterstock_549146803-825x515.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_983.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_983.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content