================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Τι συμβαίνει με την Εκκλησία του Παναγίου Τάφου;

⍆Παρά την ανακοίνωση ότι η Εκκλησία του Παναγίου Τάφου θα ανοίξει ξανά...
την περασμένη Κυριακή, ο ιστορικός χώρος στην Ιερουσαλήμ παραμένει κλειστός.

Η εκκλησία-ορόσημο για τον Χριστιανισμό έκλεισε τον Μάρτιο καθώς η πανδημία του κορονοϊού εξαπλώθηκε στους Αγίους Τόπους.

Το κλείσιμο της εκκλησίας ακολούθησε την επιβολή μέτρων για να σταματήσει η εξάπλωση του Covid-19 και ήρθε λίγο πριν από το Πάσχα, όταν την επισκέπτονται συνήθως δεκάδες χιλιάδες προσκυνητές από όλο τον κόσμο.

Οι τρεις ομολογίες που μοιράζονται την επιμέλεια της εκκλησίας - οι Ελληνορθόδοξοι, οι Αρμένιοι και οι Ρωμαιοκαθολικοί - είχαν ανακοινώσει σε κοινή δήλωση το Σάββατο ότι η εκκλησία θα ανοίξει ξανά τις πόρτες της την Κυριακή "στους πιστούς, για επισκέψεις και προσευχές".

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι μόνο 50 άτομα κάθε φορά θα μπορούσαν να μπουν στο κτίριο αν δεν είχαν «πυρετό ή συμπτώματα λοίμωξης» και «φορούσαν κατάλληλα καλύμματα προσώπου».

Ωστόσο, το πρακτορείο ειδήσεων Agence France Presse (AFP) αναφέρει ότι απαγορεύτηκε η είσοδος στους προσκυνητές που έφτασαν στην τοποθεσία την Κυριακή. Σύμφωνα με το AFP, οι θρησκευτικοί αξιωματούχοι δεν έχουν δώσει νέα ημερομηνία για το άνοιγμα της εκκλησίας.

Υπήρξαν πάνω από 16.700 περιπτώσεις κορονοϊού στο Ισραήλ, με 279 θανάτους. Στη Δυτική Όχθη, υπήρξαν 368 περιπτώσεις και δύο θάνατοι.

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα Φίλοι των Αγίων Τόπων (FHL) έχει συγκεντρώσει χρήματα για να υποστηρίξει τους ντόπιους που βασίζονται στον τουρισμό για το εισόδημά τους και οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες λόγω του κλειδώματος.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της FHL Brendan Metcalfe είπε: “Αν και κανείς δεν έχει εγγυημένη προστασία από τον ιό, πολλοί από τους ανθρώπους των Αγίων Τόπων είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι και δεν έχουν απολύτως καμία γραμμή άμυνας ενάντια σε αυτήν τη θανατηφόρα ασθένεια”
Τι συμβαίνει με την Εκκλησία του Παναγίου Τάφου; Reviewed by PLOUMISTOS on 6:24 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.