================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Η Κυριακή της Σαμαρείτιδος

⍆Την τέταρτη Κυριακή μετά το Πάσχα η Εκκλησία θυμάται τη συνάντηση του Ιησού... Χριστού με μία γυναίκα από την πόλη της Σαμάρειας

.Σύμφωνα με τον ευαγγελιστή Ιωάννη (δ’, 5 – 42), ο Ιησούς, κατά τη μετάβασή του από την Ιουδαία στη Γαλιλαία, συναντήθηκε με τη Σαμαρείτιδα στην πόλη Σιχάρ, κοντά στο πηγάδι του Ιακώβ, όπου στάθηκε για να ξεδιψάσει.

Ο Ιησούς τής ζήτησε νερό και στη συνέχεια, αφού της αποκάλυψε την ιδιότητά του, της εξήγησε τη διδασκαλία του.Η γυναίκα πίστεψε και βαπτίστηκε χριστιανή με το όνομα Φωτεινή.

Την εποχή του Χριστού οι Σαμαρείτες, που ήταν ειδωλολάτρες, βρίσκονταν σε οξεία διαμάχη με τους Ιουδαίους.Ο Ιησούς είχε απαγορεύσει αρχικά στους μαθητές του να επισκέπτονται τη Σαμάρεια, αλλά στη συνέχεια δε δίστασε να προσηλυτίσει τους Σαμαρείτες, αρχής γενομένης από τη γυναίκα του Ευαγγελίου.

Το διάβασα στο www.in.gr
Η Κυριακή της Σαμαρείτιδος Reviewed by ploumistos.com on 10:10 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.